TMC-leider Derek O'Brien beweert dat Twitter zijn bericht op de BBC-documentaire met kritiek op PM Modi heeft verwijderd

0
53

Trinamool Congress (TMC)-parlementslid Derek O’Brien beweerde zaterdag dat een tweet van hem over de controversiële BBC-documentaire India: The Modi Question door Twitter is verwijderd. Hij deelde een e-mail, zogenaamd aan hem geadresseerd vanaf de microblogsite, waarin stond dat zijn tweet was verwijderd op verzoek van de Indiase regering die beweerde dat deze in strijd was met de wetten van het land.

' 8220;CENSUUR. @Twitter @TwitterIndia HEEFT MIJN TWEET VAN de #BBCDocumentary VERWIJDERD, het kreeg duizenden views,” O’Brien twitterde.

Opinie |Shashi Shekhar Vempati schrijft: De BBC-documentaire over de rellen in Narendra Modi en Gujarat zet vraagtekens bij de integriteit van de Indiase instellingen

Bewerend dat de een uur durende documentaire “onthulde hoe premier @narendramodi MINDERHEDEN HAAT”, zei de parlementariër verder: “Zie de dunne reden hiervoor.” De oppositie zal de goede strijd blijven voeren (sic).”

De e-mail aan O’Brien zei naar verluidt: “In het belang van transparantie schrijven we u om u te informeren dat Twitter een verzoek heeft ontvangen van de Indiase regering met betrekking tot uw Twitter-account, @derekobrienmp, waarin het volgende wordt beweerd inhoud in strijd is met de wetten van India. Om te voldoen aan de verplichtingen van Twitter onder de lokale wetgeving van India, hebben we deze inhoud in India achtergehouden; de inhoud blijft elders beschikbaar.

Mis het niet |BBC-serie heeft het mis. Indiase moslims willen het verleden achter zich laten – we wonen daar niet meer

Een dag nadat de BBC het eerste deel van de tweedelige documentaire uitzond, gericht op de reactie van premier Narendra Modi en zijn toenmalige deelstaatregering op de aanslagen van 2002 Rellen in Gujarat, het Centrum zei dat het een “propagandastuk” wasdie “objectiviteit” en weerspiegelde een “koloniale mentaliteit”.

Subscriber Only StoriesAlles bekijken

ExplainSpeaking: de moeren en bouten van een Uniebegroting

Madhav Chavan bij Idea Exchange: 'Curriculum wordt moeilijker…omdat…

Indian Railways AI-module brengt hoop op kortere wachtlijsten voor tickets

Uitdrukkelijk onderzoek – Deel 1: PM Awaas is voor armen op het platteland, maar in West Be…Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

Woordvoerder Arindam Bagchi van het ministerie van Buitenlandse Zaken zei in antwoord op vragen tijdens de wekelijkse briefing : “Houd er rekening mee dat deze (de documentaire) niet in India is vertoond. Ik ga dus alleen commentaar geven in de context van wat ik erover heb gehoord en wat mijn collega's hebben gezien. Laat me heel duidelijk maken dat we denken dat dit een propagandastuk is dat is ontworpen om een ​​bepaald in diskrediet gebracht verhaal te pushen.

© IE Online Media Services Pvt Ltd