Tidigare M-topp blir feministguru

0
59

Publicerad 23 januari 2023 kl 10.03

Inrikes. Stockholms tidigare finansborgarråd, Anna König Jerlmyr (M), har valt att lämna politiken efter höstens valförlust. Hon går istället vidare med sitt engagemang för vänsterliberalism på andra sätt.

Gilla artikeln på Facebook

Anna König Jerlmyr tar plats i styrelsen för det feministiska bolaget Pihr, skriver Dagens Industri.

Företagets affärsidé är att identifiera “ojämställda löner” genom automatiserad analys.

– Jag har varit ordförande för det största europeiska nätverket för städer, jag har engagemang i World Economic Forum och har jobbat med att marknadsföra Stockholm globalt, som en stad med jämställda villkor. Så jag har mycket internationella kontakter, berättar Anna König Jerlmyr för DI.

Som finansborgarråd i Stockholm arbetade Anna König Jerlmyr hårt för kulturmarxistiska frågor som “antirasism”, HBTQ och feminism. Hon använde sig också gärna av vänsterfloskeln “allas lika värde”.

– M i Stockholm måste vara frihetligt och inkluderande, inte tala om etnicitet eller skillnader mellan ytter- och innerstad utan om allas lika värde och möjligheter för alla, inte bara för vissa, sade hon till Dagens Nyheter efter valförlusten i september.