Terwijl West-Bengalen de panchayat-peilingen binnengaat, krijgt het staatshoofd van de BJP een morele boost van Modi

0
48

De lof van premier Narendra Modi voor de voorzitter van de BJP-eenheid van de West-Bengalen, Sukanta Majumdar, tijdens de BJP-vergadering van nationale uitvoerende machten in Delhi, wordt breed uitgediept in politieke kringen van de staat, en zal waarschijnlijk het vertrouwen vergroten van Majumdar, die het roer overnam in september 2021.

PM Modi zou hebben gezegd dat ondanks BJP-kaders de toorn van politieke geweld na de peilingen van de West Bengal Assembly in 2021, staat de partij opnieuw op een sterke basis dankzij het leiderschap van Majumdar. Dit ondanks het feit dat laatstgenoemde er niet in slaagde de partij naar enige significante overwinningen te leiden in de daaropvolgende burger- en parlementsverkiezingen in de staat.

Mis het niet |In West-Bengalen, CM, zingt de gouverneur een nieuw deuntje: 'Perfecte heer', 'positieve regering'

Volgens partij-insiders heeft de centrale leiding hiermee twee vliegen in één klap geslagen door te zeggen dat Majumdar heeft geprobeerd de partij bij elkaar te houden, ondanks de voortdurende machtsstrijd.

De onderstroom tussen de voormalige BJP-staatspresident en partijparlementslid Dilip Ghosh en de leider van de oppositie in de staatsvergadering Suvendu Adhikari sinds vorig jaar heeft de partij een enorm imagoverlies gekost, wat volgens waarnemers niet onopgemerkt bleef bij de centrale leiding. Ook binnen de organisatie werd kritiek geuit op de openlijke woordenstrijd tussen de twee leiders. Als gevolg hiervan had Majumdar moeite om beide lobby's bij elkaar te houden, naast het vestigen van zijn autoriteit binnen de organisatie.

Subscriber Only StoriesAlles bekijken

ExplainSpeaking: de moeren en bouten van een Uniebegroting

Madhav Chavan bij Idea Exchange: 'Curriculum wordt moeilijker…omdat…

Indian Railways AI-module brengt hoop op kortere wachtlijsten voor tickets Express Investigation – Deel 1: PM Awaas is voor armen op het platteland, maar in West Be…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen Must read |'Moet ik PM's voeten aanraken?' Geen einde aan MNREGS-contributie in Midden-Bengalen

De voorbereiding van de partij op de komende panchayat-peilingen werd belemmerd door de frequente botsingen tussen de strijdende partijen.

Volgens een senior leider van de partij, Modi het openlijk loven van Majumdar geeft aan dat de centrale leiding graag een einde wil maken aan de machtsstrijd en hem steunt als de focus van de BJP in West-Bengalen.

Sinds Majumdar in september 2021 de leiding nam, kreeg de BJP vaak kritiek omdat ze uit loyaliteit aan Sukanta Majundar en Dilip Ghosh twee facties had. Bronnen binnen de partij zeiden dat er nu een andere factie is opgedoken die zich heeft aangesloten bij Suvendu Adhikari.

Advertentie Political Pulse |Bengalen brengt kip in de middagmaaltijd, oppositie ziet een bot om te plukken

Er werd ook vernomen dat de partij haar electorale vooruitzichten in de staat niet wil verzwakken door de machtsstrijd voort te zetten voorafgaand aan de Lok Sabha-peilingen van 2024. “De partij heeft zich ten doel gesteld om een ​​bepaald aantal zetels uit West-Bengalen te halen. Het is serieus over de organisatorische zaken in de staat. We kunnen het ons niet veroorloven om onderlinge strijd te hebben, wat ons een enorme tegenslag zal bezorgen. Trouwens, de panchayat-peilingen staan ​​voor de deur. We moeten eensgezind het gezicht laten zien,” zei een senior leider van de partij op voorwaarde van anonimiteit.

Ook zou het bericht van de premier een uitstel zijn voor de partijeenheid, die vaak wordt bekritiseerd omdat ze niet in staat is om het momentum vast te houden dat het kreeg in West-Bengalen nadat het 18 zetels had gewonnen in de Lok Sabha-peilingen van 2019.

< Majumdar kan een verdere impuls krijgen om de partij vanaf het front te leiden, aangezien hij de tweedaagse vergadering van het uitvoerend comité van de staat voorzit, die vrijdag in Durgapur begon, waar de strategie voor de aanstaande panchayat-peilingen wordt bepaald. Hogere leiders van de partij, waaronder Ghosh en Adhikari, wonen de bijeenkomst bij die tot en met zaterdag zal duren.

Advertentie

Het Trinamool-congres weigerde veel belang te hechten aan de ontwikkeling. “De staat BJP is verdeeld in drie groepen. Er is een lobby van oudgedienden, nieuwkomers en gemigreerden van andere partijen. Niemand in de partij weet wie hun werkelijke leider is. Twee van hun leiders maken op klaarlichte dag opmerkingen tegen elkaar. Dit ziende, probeert de centrale leiding deze kloof te beëindigen, & #8221; zei TMC staatssecretaris Kunal Ghosh.