Terwijl EC-opmerkingen de anticipatie weer op gang brengen, zeggen J&K-partijen dat ze ter plaatse werken voor peilingen

0
47

Hoofdverkiezingscommissaris (CEC) Rajiv Kumar gaf onlangs aan dat er binnenkort peilingen zullen worden gehouden in Jammu en Kasjmir, en zei dat aangezien het verkiezingsproces, met afbakening, herziening van kiezerslijsten en identificatiecabines, voltooid is, er verkiezingen moeten worden gehouden. Hij stopte echter met het geven van een tijdschema voor de peilingen en zei dat ze zullen worden gehouden “rekening houdend met verschillende factoren, waaronder het weer en de veiligheidsomstandigheden”.

Terwijl politieke partijen vraagtekens bij de EC stelden 8217;s stilzwijgen over een toezegging over deze kwestie, hebben ze al de grond geraakt in de verwachting dat de peilingen dit jaar elk moment kunnen plaatsvinden.

“Wat bedoelt hij (CEC) met weer en veiligheid (als factoren)? Bedoelt hij het politieke weer? Als dat zo is, kan alleen de regerende partij beslissen welk politiek weer bij hen past,” zei M Y Tarigami, de CPI(M)-leider en woordvoerder van de People's Alliance for Gupkar Declaration (PAGD), een amalgaam van vier reguliere politieke partijen die zijn opgericht om herstel van J&k's speciale status te zoeken.< /p>

“Wat de veiligheid betreft, werden de verkiezingen, zelfs in de moeilijkste tijden, niet uitgesteld. De regering stelt dat de veiligheidssituatie is verbeterd. De minister van Binnenlandse Zaken heeft verklaard dat het geweld is afgenomen en dat de normaliteit is teruggekeerd. Wie anders zal het aan de verkiezingscommissie certificeren dan de minister van Binnenlandse Zaken van dit land,” Tarigami toegevoegd.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

ExplainSpeaking: De moeren en bouten van een Uniebegroting

Madhav Chavan bij Idea Exchange: 'Curriculum wordt moeilijker…omdat…

Indian Railways AI-module brengt hoop op kortere wachtlijsten voor tickets

Express Investigation – Part 1: PM Awaas is for rural poor but in West Be …Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

“We zijn klaar om te gaan,” zei Imran Nabi, woordvoerder van de Nationale Conferentie. “We zijn elk moment voorbereid op de verkiezingen. We zijn verbonden met de basis en onze leiders en werkers zijn ter plaatse om de mensen te ontmoeten.

De NC kondigde in november vorig jaar aan dat haar kiesdistrict de leiding heeft over alle 47 Assembly-zetels in de Valley. Sindsdien bezoeken de verantwoordelijke kiesdistricten van de partij regelmatig gebieden die onder hun assemblee-segmenten vallen, om met de mensen te communiceren.

Lees ook |Choudhary Lal Singh, de enige supporter die Rahul Yatra had kunnen missen in J&K

Terwijl de NC's focus lag op Assembly-segmenten, heeft de Peoples Democratic Party (PDP) – die voor een grotere uitdaging staat, vooral na zijn bijna totale desintegratie – is gericht op wederopbouw.

Advertentie

“Als partij kijken we niet specifiek naar verkiezingen. Als de verkiezingen komen, zullen we vechten, maar dat is niet waar we naar kijken,” zei senior PDP-leider Naeem Akhtar. “We zullen moeten vechten om de wereld te bewijzen wat ons op 5 augustus 2019 is aangedaan, voor ons onaanvaardbaar is. We gaan de BJP niet onbetwist electorale ruimte geven.

De partij voelt dat het ergste achter de rug is en ze staan ​​weer op als een formidabele electorale kracht. “Het soort vernietiging waarmee we te maken hebben gehad, is nu voorbij. Veel mensen schreven ons grafschrift na de massale afvalligheid van onze senior leiders,” zei Akhtar. 'We zijn helemaal opnieuw opgebouwd en onze president Mehbooba Mufti heeft een nieuw verhaal neergezet, het verhaal van verzet. We zijn er zeker van dat de dingen (voor ons) niet zo erg zullen zijn als is geschreven.

De partij richt zich nu op het panchayat-niveau. “We weten niet zeker welke verkiezingen eerst komen. Op dit moment zijn we bezig met het identificeren van de kandidaten op de begane grond – dat is panchs en sarpanchs,” zei een partijleider. “Wat de parlementsverkiezingen betreft, zijn we begonnen met overleg met onze werknemers.

De politieke leiders zeggen dat, aangezien de mensen in de Valley onverschillig staan ​​tegenover electorale politiek, het een moeilijke taak was om hun belangstelling voor democratie nieuw leven in te blazen. “We concentreren ons nu op huis-aan-huisbijeenkomsten in plaats van openbare bijeenkomsten,” zei de PDP-leider. “Het was niet eenvoudig om de mensen te motiveren, gezien hun onverschilligheid. Maar de reeks draconische bevelen die door het Centrum zijn doorgevoerd, hebben mensen doen beseffen dat er geen alternatief is voor democratie en dit heeft ons werk een beetje gemakkelijker gemaakt.

Het Congres hoopt dat zijn verkiezingscampagne op 19 januari van start gaat met de Bharat Jodo Yatra die J&K binnenkomt. zei een partijleider. “Voor ons hier heeft het een tweeledig doel. Het zal onze campagne een kickstart geven. Daarnaast organiseren we al openbare bijeenkomsten en bijeenkomsten in verschillende delen van het grondgebied van de Unie.

De enige partij die zeker is van peilingen in de nabije toekomst is de BJP. De partij is haar campagne in de Valley begonnen met de slogan ‘One Booth, 10 Youth’, ontleend aan de verkiezingsslogan van de PDP uit 2013.

“De BJP is altijd in verkiezingsmodus,” zei Manzoor Bhat, de partijmedia die verantwoordelijk is voor Kasjmir. “Onze medewerkers werken sinds vorig jaar op standniveau. We hebben onze werknemers verteld dat er elk moment verkiezingen kunnen komen en dat ze er klaar voor moeten zijn. We hebben al kiesdistrictsvoorzitters, pana pramukhs, shakti kendras aangesteld. We hebben 10 jongeren geïdentificeerd in elke stand en elk van hen zal nog 10 jongeren identificeren.”