“SC-avgjørelse stadfester Bihar-regjeringens trekk”: Nitish ber om en landsomfattende kasteundersøkelse

0
34

Bihars sjefsminister Nitish Kumar og hans stedfortreder Tejashwi Yadav hilste fredagHøyesteretts avgjørelse velkommen om ikke å underholde påstander som utfordrer Bihar-regjeringens kasteundersøkelse sterk> i staten. CM sa at toppdomstolens avgjørelse bare “bekreftet” delstatsregjeringens beslutning om å gjennomføre kasteundersøkelsen, som er i gang. Tejashwi krevde at senteret nå skulle gjennomføre en landsomfattende kasteundersøkelse på linje med regjeringen i Bihar.

Nitish sa: «Kasteundersøkelse blir gjort for å kartlegge sosioøkonomisk status til folk slik at regjeringen kan jobbe videre med politikk og programmer. Det hadde vært unødvendig fargetone og gråt over det. Alle Bihar-partier har støttet det.»

Redaksjonell |Politisk enstemmighet for en kastetelling i Bihar kan påvirke nasjonal samtale om denne viktige saken

Tejashwi sa siden Høyesterett ikke fant noen fordel i anbringendene som utfordrer kasteundersøkelsen, bør senteret “følge vårt eksempel og gjennomføre landsomfattende kastetelling”. «Med mindre en kasteundersøkelse ikke blir gjort, hvordan kan man vite hvilken del av samfunnet som må gis ytterligere støtte. SC å avvise en haug med anbringender som kaller undersøkelsen diskriminerende er en seier for oss,” sa han.

BJP-talsperson Santosh Pathak ønsket også SC-beslutningen velkommen og sa at partiet allerede har støttet den. “Vi har vært for kastetelling siden dagen den ble presentert i forsamlingen. Vi er av den oppfatning at kaste bør studeres også i minoriteter slik at sosialt ekskluderte ‘pasmandas kan få plass i goder som må fordeles gjennom denne prosessen med bekreftende handling, sa Pathak.

Historier kun for abonnenterSe alle

Foran denne republikkens dag er grunnloven en stille tilstedeværelse

Fremtiden møter fortiden: 'Ghostwriter ' er en AI-drevet skrivemaskin som kan…

'It's venomous': P Sainath on Center blokkerer BBC-dokumentar om Modi, 20…

Lal Chowk, torget i sentrum av Kashmir. Bruk nyttårskampanjekode SD25

For tiden, under den første fasen av kasteundersøkelsen, telling av hus og folk blir ferdige. Den andre fasen, som skal starte i april, vil telle opp folkets kaste, kjønn og religion. Øvelsen vil koste statskassen Rs 500 crore.

© The Indian Express (P) Ltd