OPS voegt een draai toe aan de Tamil Nadu-bypoll, zegt dat het zal strijden in Erode, klaar om BJP te steunen

0
30

Rebel AIADMK-leider O Panneerselvam, of OPS, kondigde vrijdag aan dat zijn factie een kandidaat zal opstellen voor de komende tussentijdse verkiezingen voor het kiesdistrict Erode East Assembly. Ondanks dat hij is ontheven van zijn functie als partijcoördinator en zijn partijlidmaatschap verloor in juli 2022, beweert OPS nog steeds de coördinator van de partij te zijn.

OPS sprak ook over zijn AIADMK-factie die de BJP steunde als deze zou besluiten deel te nemen aan de wedstrijd. Hij voegde eraan toe dat ze hebben besloten om de BJP te steunen, zelfs bij de volgende Lok Sabha-verkiezingen in 2024, aangezien het een nationale partij is. OPS zal naar verwachting ook de steun krijgen van andere rebellen AIADMK-leiders V K Sasikala en TTV Dhinakaran, die beiden uit de partij zijn gezet, die nu wordt gecontroleerd door Edappadi K Palaniswami, of EPS, de leider van de staatsoppositie en voormalig Chief Minister.

Lees ook in Pulse |Congres om te strijden Eroderen bypoll, BJP mag niet aan de kant staan ​​voor AIADMK

Sinds hij uit de AIADMK werd verwijderd en zijn macht en partijlidmaatschap verloor, heeft OPS de afgelopen maanden geprobeerd mensen in zijn kamp te krijgen.

In een verklaring van het OPS-kamp op zaterdag stond dat een groep van de partijleiders zal de president van het Tamil Manila Congress, GK Vasan, de staatspresident van de BJP, K Annamalai, de oprichter van PMK, S Ramadoss, John Pandian van Thamizhaga Makkal Munnetra Kazhagam en M Jaganmoorthy van Puratchi Bharatham, ontmoeten om te praten over de laatste beslissing.

Alleen verhalen van abonneesBekijk alles

Madhav Chavan bij Idea Exchange: 'Curriculum wordt moeilijker…omdat…

Indian Railways AI-module brengt hoop op kortere wachtlijsten voor tickets

Express Investigation – Part 1: PM Awaas is for rural poor but in West Be …Interview met MD & CEO, Union Bank of India: ‘Stress in de…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Hoewel de aanstaande tussentijdse verkiezingen aanvankelijk gemakkelijk leken te zijn voor de regerende DMK — een kandidaat van het DMK-bondgenootcongres was de zittende in de zetel, die een grote minderheid van stemmen heeft — Het besluit van OPS om een ​​kandidaat voor te dragen zal niet alleen de AIADMK-stemmen verdelen, maar zal ook een uitdaging vormen voor de staatsleiding van de BJP, die van plan was om zijn eigen kandidaat in Erode East te plaatsen voor een vriendschappelijke strijd met hun bondgenoot AIADMK als onderdeel van zijn strategie om het feest nieuw leven in te blazen.

Een senior AIADMK-leider uit het gebied, die dicht bij de EPS-factie staat, zei dat OPS opnieuw probeert problemen te veroorzaken. “Hij probeert zichzelf kapot te maken en de partij schade toe te brengen die hem maanden geleden heeft ontslagen. Zelfs als bondgenoten zoals de BJP en de PMK deze verkiezingen alleen zouden doen, zullen ze niet samenwerken met de OPS-factie omdat het zelfmoord zou zijn voor hen en voor hun bondgenootschap. “Het lijdt geen twijfel dat de AIADMK sterk en verenigd is onder leiding van EPS,” zei de leider. Hij zei ook dat de acties van OPS laten zien dat hij niet kan accepteren dat hij niet langer een AIADMK-lid is.

Lees ook |Tamil Maanila Congresleider GK Vasan zegt dat het belangrijk is dat de door AIADMK geleide alliantie wint

OPS, die zaterdag met de media sprak, zei dat EPS en hij beiden gekozen zijn om de hoogste leiders van AIADMK te zijn in 2021. “Ik zal de leiding hebben over de partij tot 2026, en we lopen onder het symbool van twee bladeren (in de bypoll), ” hij zei. Op de vraag of zowel EPS als OPS samen de nominatiepapieren voor een partijkandidaat zouden ondertekenen, zei OPS dat hij daartoe bereid was en dat EPS “moet beslissen wat hij zou doen”.

Advertentie < p>In de afgelopen zes maanden heeft OPS verschillende middelen geprobeerd om weer in de partij te komen, onder meer door middel van onderhandelingen via de nationale leiding van de BJP. In tegenstelling tot in het verleden heeft de BJP de staatseenheid echter opgedragen om voorzichtig te zijn, aangezien EPS een meerderheidssteun heeft onder de AIADMK-partijmachines en hij blijft vasthouden aan zijn standpunt dat OPS niet weer in de partij zal worden opgenomen.

>