Opmerkingen van een student: Het wordt tijd dat onderwijsinstellingen hun minimumaanwezigheidsbeleid afschaffen

0
57

Mohammed Anikh, een 19-jarige student in Chennai, is onlangs door zelfmoord overleden. Hij mocht niet deelnemen aan examens wegens te lage opkomst. Zijn ouders beweren dat het verdriet van het niet mogen afleggen van zijn examens hem dwong zichzelf van het leven te beroven. Meerdere studenten van gerenommeerde instellingen zoals IIT Madras en Amity University zijn de afgelopen jaren om dezelfde reden door zelfmoord om het leven gekomen. Dit roept een kritische vraag op over de noodzaak en validiteit van deze vereisten.

Het argument is dat deze vereisten studenten een stimulans geven om in de klas te zitten en het geld van hun ouders niet te verspillen. Ik ben het sterk oneens. Deze uitspraken beschuldigen studenten er alleen maar van zich te abonneren op een systeem dat zich niet bezighoudt met hun geestelijke gezondheid en welzijn.

Ook mening |Examengestuurd leren heeft de creativiteit van studenten gedood

In gesprek met mijn collega's van instituten zoals BITS Pilani waar er geen aanwezigheidsbeleid is, heb ik geleerd dat niet alleen de lessen nog steeds behoorlijk sterk zijn, maar dat het ontbreken van een aanwezigheidsbeleid geen invloed heeft op het slagen of zakken van studenten voor hun examens. Onderwijs wordt op een holistische manier gegeven en de klassen zijn niet leeg.

Ongeacht of de minimale aanwezigheidscriteria 70 procent of 85 procent zijn, er is geen bewijs dat in de klas zitten en aanwezig blijven noodzakelijkerwijs zal leiden tot kennisverwerving. Een studente die al haar colleges bijwoont maar nauwelijks discussieert, heeft geen enkel voordeel bij het behalen van het minimumpercentage dat wordt gegeven om aan de aanwezigheidsplicht te voldoen. Het enige wat ze verdient is een voldoende om deel te nemen aan examens.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

Vooruitlopend op deze Dag van de Republiek is de Grondwet een onrustige aanwezigheidToekomst ontmoet verleden: 'Ghostwriter' is een door AI aangedreven typemachine die…'It's venomous': P Sainath on Centre blocking BBC documentaire on Modi, 20…

Lal Chowk, het plein in het midden van KashmirApply nieuwjaarspromotiecode SD25

Professoren dreigen soms ook om studenten afwezig te markeren om redenen die niet in de verste verte verband houden met aanwezigheid. Ik ben een student en er is mij meerdere keren verteld dat mijn onvermogen om een ​​vraag correct te beantwoorden me mijn aanwezigheid zal kosten, zelfs als ik erg aanwezig ben in de klas. Mijn collega's hebben geleden onder hun aanwezigheid omdat ze niet antwoordden wanneer daarom werd gevraagd, maar liefst een minuut te laat in de les kwamen en zelfs per ongeluk vergaten een leerboek mee te nemen naar colleges. Hogescholen conditioneren studenten door ze te laten denken dat dit een eerlijke straf is, terwijl het gewoon een middel is om studenten te bedreigen.

Meningen die je moet lezen

Klik hier voor meer

Hogescholen accepteren psychische problemen over het algemeen ook niet als voldoende redenen voor medisch verlof. Deze instituten houden er geen rekening mee dat mensen die met dergelijke problemen te maken hebben wellicht niet in staat zijn om een ​​diagnose te stellen. De meeste studenten leven van het geld van hun ouders en kunnen zonder medeweten van hun ouders geen diagnose krijgen met een beperkt budget. Het is een aparte taak om ouders mee te krijgen, want het stigma rond geestelijke gezondheid blijft bestaan.

Zo'n rigide systeem dwingt studenten alleen maar om mazen in de wet te vinden, soms op twijfelachtige manieren. Ze vervalsen medische attesten omdat het college geen rekening houdt met hun daadwerkelijke psychische problemen. Vlak voor de aanwezigheidsbeoordeling gaan deze studenten van het ene faculteitslid naar het andere en vragen hen om hun aanwezigheid te “verlenen”. Het is oneerlijk werk voor zowel de studenten als de professoren. Waarom moet zo'n willekeurig systeem bestaan?

Advertentie

De impuls om het systeem te ontwijken komt ook voort uit angst voor repercussies. Mijn instituut straft ons voor “lage opkomst” door ons te vragen om handgeschreven opdrachten van 1.000 tot 1.500 woorden in te dienen, slechts twee tot drie dagen voordat de examens beginnen. Op deze “opdrachten” wordt zelfs door professoren geen oog gespaard. Waarom wordt er in de eerste plaats zo'n overbodige straf opgelegd, terwijl noch de student, noch de professor iets te winnen heeft bij de extra taak?

ASER 2022 |Post-Covid, studenteninschrijving op recordhoogte, maar grote dip in leren

Studenten worden ook verlamd door de angst om cursussen te moeten herhalen en daarvoor een forse vergoeding te betalen.

Ondanks alles is dit het aanwezigheidsbeleid geworden: slechts een voldoende om deel te nemen aan examens verborgen onder de notie van “studenten stimuleren om lessen te volgen en te leren”, en een hulpmiddel dat als hefboom tegen hen wordt gebruikt.

Advertentie

Als deze stimulans zou werken, zouden studenten niet constant mazen in de wet vinden, en als dit systeem zou werken , zouden deze studenten niet gedwongen worden om wanhopige stappen te ondernemen.

Als ik wettelijk onafhankelijke beslissingen kan nemen over zaken als huwelijk en het krijgen van kinderen, zou ik ook beslissingen moeten kunnen nemen over bijvoorbeeld het volgen van lessen.

Hoewel ik spreek als rechtenstudent, doet dit probleem zich voor in verschillende disciplines. Of het nu gaat om technische, juridische of medische instituten, studenten brokkelen af ​​onder de druk van een systeem dat ons in de eerste plaats nooit ten goede kwam.

De schrijver is rechtenstudent

p>