Notater fra en student: Det er på tide at utdanningsinstitusjoner forkaster sine retningslinjer for minimum oppmøte

0
36

Mohammed Anikh, en 19 år gammel student i Chennai, døde nylig av selvmord. Han ble utestengt fra å gå opp til eksamen på grunn av lavt oppmøte. Foreldrene hans hevder at nøden over å ikke få lov til å ta eksamen tvang ham til å ta sitt eget liv. Flere studenter fra anerkjente institusjoner som IIT Madras og Amity University de siste årene har dødd av selvmord, angivelig på grunn av samme grunn. Dette reiser et kritisk spørsmål om nødvendigheten og gyldigheten av disse kravene.

Argumentet går at disse kravene gir elevene et insentiv til å sitte i klassen og ikke kaste bort foreldrenes penger. Jeg er sterkt uenig. Disse uttalelsene skylder bare studentene til å abonnere på et system som ikke er opptatt av deres mentale helse og velvære.

Også Opinion |Eksamensdrevet læring har drept kreativiteten hos studenter

I samtale med mine jevnaldrende fra institutter som f.eks. BITS Pilani hvor det ikke er noen oppmøtepolicy, har jeg lært at ikke bare har klasser fortsatt anstendig styrke, men mangelen på en oppmøtepolicy påvirker ikke bestått eller stryk for studenter i eksamenene deres. Utdanning formidles på en helhetlig måte, og klassene er ikke tomme.

Uansett om minstekravet til oppmøte er 70 prosent eller 85 prosent, er det ikke bevis for at det å sitte i timen og opprettholde oppmøte nødvendigvis vil føre til kunnskapstilegnelse. En student som går på alle timene, men knapt deltar i diskusjoner, drar på ingen måte godt av å tjene minimumsprosenten som er gitt for å oppfylle kravet til oppmøte. Alt hun tjener er bestått for å gå opp til eksamen.

Subscriber Only StoriesSe alle

I forkant av denne republikkens dag er grunnloven en stille tilstedeværelse

Fremtiden møter fortiden: 'Ghostwriter' er en AI-drevet skrivemaskin som kan…

'Det er giftig': P Sainath på Center blokkerer BBC-dokumentar om Modi, 20…

Lal Chowk, torget i sentrum av Kashmir Bruk nyttårskampanjekode SD25

Professorer truer også noen ganger med å markere studenter fraværende av årsaker som ikke er eksternt relatert til oppmøte. Jeg er en høyskolestudent, og jeg har blitt fortalt ved flere anledninger at min manglende evne til å svare på et spørsmål riktig vil koste meg mitt oppmøte, selv om jeg er veldig tilstede i klassen. Mine jevnaldrende har opplevd at de ikke har svart når de blir bedt om det, har vært så mye som ett minutt for sent til timen, og til og med ved et uhell har glemt å ta med en lærebok til forelesningene. Høyskoler betinger studenter til å tro at dette er en rettferdig straff når det bare er et verktøy for å true studenter.

Må lese meninger

Klikk her for mer

Høyskoler aksepterer heller generelt ikke psykiske problemer som gode nok grunner for sykepermisjon. Disse instituttene klarer ikke å ta hensyn til at personer som har slike problemer kanskje ikke har råd til å stille en diagnose. De fleste studenter overlever på foreldrenes penger og kan ikke få en diagnose på et begrenset budsjett uten foreldrenes viten. Det er en egen oppgave å få med seg foreldre fordi stigmaet rundt psykisk helse vedvarer.

Et slikt rigid system tvinger bare elevene til å finne smutthull, noen ganger på tvilsomme måter. De forfalsker medisinske attester fordi høgskolen ikke vil ta hensyn til deres faktiske psykiske helseproblemer. Rett før oppmøtegjennomgangen går disse studentene fra et fakultetsmedlem til et annet, og ber dem om å “gi” dem oppmøte. Det er uærlig arbeid for både studenter og professorer. Hvorfor må et slikt vilkårlig system eksistere?

Annonse

Impulsen til å unnvike systemet kommer også fra frykt for konsekvenser. Instituttet mitt straffer oss for å ha «lavt oppmøte» ved å be oss levere inn håndskrevne oppgaver på 1000 til 1500 ord, kun to til tre dager før eksamen skal begynne. Disse “oppgavene” er ikke engang spart for et blikk av professorer. Hvorfor etableres en så overflødig straff i utgangspunktet, når verken studenten eller professoren har noe å tjene på den ekstra oppgaven?

ASER 2022 |Post-Covid, studentopptak rekordhøyt, men stort fall i læring

Studentene er også lammet av frykten for å måtte gjenta kurs samtidig som de betaler en høy avgift for det samme.

Til tross for alt, er dette hva oppmøtepolitikken har blitt – bare bestått for å gå opp til eksamen skjult under ideen om å “oppmuntre studenter til å ta klasser og lære”, og et verktøy som brukes som innflytelse mot dem.

Annonse

Hvis dette insentivet fungerte, ville ikke elevene hele tiden finne smutthull, og hvis dette systemet fungerte , ville disse studentene ikke bli tvunget til å ta desperate skritt.

Hvis jeg lovlig kan ta uavhengige avgjørelser angående spørsmål om ekteskap og barnefødsel, bør jeg få lov til å ta avgjørelser angående noe som å delta på undervisning også.

Mens jeg snakker som jusstudent, eksisterer dette problemet på tvers av disipliner. Enten i ingeniør-, juss- eller medisinske institutter, smuldre studenter under presset fra et system som aldri var til fordel for oss i utgangspunktet.

Forfatteren er jusstudent