Mens Vest-Bengal går inn i panchayat-meningsmålinger, får BJP-statssjef, enhet et moralløft fra Modi

0
39

Statsminister Narendra Modis lovprisning av BJPs enhetspresident i Vest-Bengal, Sukanta Majumdar, på BJPs nasjonale ledermøte i Delhi blir mye debattert i politiske kretser av staten, og vil sannsynligvis øke tilliten til Majumdar, som tok over i september 2021.

Statsminister Modi har lært å ha sagt det til tross for at BJP-kadrer står overfor politiske vrede. volden etter valgene i Vest-Bengal-forsamlingen i 2021, er partiet igjen på sterk fot på grunn av Majumdars ledelse. Dette, til tross for at sistnevnte ikke klarte å lede partiet til noen betydelige seire i det påfølgende borger- og forsamlingsvalget i staten.

Ikke gå glipp av |I Vest-Bengal, CM, synger guvernøren en ny melodi: 'Perfekt gentleman', 'positiv regjering'

I følge partiinnsidere har sentralledelsen ved å gjøre dette slått to fluer i en smekk, og sier at Majumdar har forsøkt å holde partiet sammen, til tross for de konstante konfliktene.

Understrømmen mellom tidligere BJP-statspresident og parti-parlamentsmedlem Dilip Ghosh og leder av opposisjonen i delstatsforsamlingen Suvendu Adhikari siden i fjor kostet partiet et enormt tap i image, som observatører hevder ikke gikk ubemerket hen av sentralledelsen. Den åpne ordkrigen mellom de to lederne ble også kritisert innad i organisasjonen. Som et resultat hadde Majumdar en vanskelig tid med å holde begge lobbyene sammen, i tillegg til å etablere sin autoritet i organisasjonen.

Subscriber Only StoriesView All

ExplainSpeaking: Mutterne og boltene til et unionsbudsjett

Madhav Chavan ved Idea Exchange: 'Læreplanen blir tøffere…fordi…

Indian Railways AI-modul gir håp om kortere ventelister for billetter

Express Investigation – Del 1: PM Awaas er for fattige på landsbygda, men i West Be…Bruk nyttårskampanjekode SD25 Må leses |'Må jeg røre statsministerens føtter?' Ingen ende på Senter-Bengal MNREGS dues strid

Partiets forberedelser til de kommende panchayat-målingene ble påvirket av de hyppige møtene mellom de stridende fraksjonene.

Ifølge en seniorleder for partiet, Modi Å åpent rose Majumdar signaliserer at sentralledelsen er opptatt av å få slutt på konflikten og støtte ham som fokus for BJP i Vest-Bengal.

Siden Majumdar overtok ansvaret i september 2021, ble BJP ofte kritisert for å ha to fraksjoner, på grunn av troskap til Sukanta Majundar og Dilip Ghosh. Kilder i partiet sa at det nå har dukket opp en annen fraksjon som er på linje med Suvendu Adhikari.

Annonse Politisk puls |Bengal bringer kylling til midt på dagen, opposisjonen ser et bein å plukke

Det ble også erfart at partiet ikke ønsker å svekke sine valgmuligheter i staten ved å la konflikten fortsette foran Lok Sabha-målingene i 2024. “Partiet har satt et mål om et visst antall seter fra Vest-Bengal. Det er alvorlig med de organisatoriske forholdene i staten. Vi har ikke råd til å ha en infighting, som vil forårsake et stort tilbakeslag for oss. Dessuten er panchayat-målingene rett rundt hjørnet. Vi må sette opp et samlet ansikt,” sa en seniorleder i partiet på betingelse av anonymitet.

Budskapet fra statsministeren ville også komme som et pusterom for partienheten, som ofte blir kritisert for ikke å være i stand til å beholde momentumet den fikk i Vest-Bengal etter at den vant 18 seter i Lok Sabha-målingene i 2019.

< Majumdar kan få et ytterligere løft for å lede partiet fra fronten, ettersom han leder det to dager lange møtet i statens eksekutivkomité, som startet fredag ​​i Durgapur, hvor strategien for de kommende panchayat-målingene blir bestemt. Seniorledere for partiet, inkludert Ghosh og Adhikari, deltar på møtet som vil fortsette til lørdag.

Annonse

Trinamool-kongressen nektet å legge stor vekt på utviklingen. “Statens BJP er delt inn i tre grupper. Det er en lobby av gammeldagse, nykommere og de som har migrert fra andre partier. Ingen i partiet vet hvem som er deres egentlige leder. To av deres ledere kommer med kommentarer mot hverandre på høylys dag. Når den ser dette, prøver den sentrale ledelsen å få slutt på dette skillet,” sa TMC stats generalsekretær Kunal Ghosh.