Krijgsmacht geeft vorm aan contouren van theaterplannen

0
34

De strijdkrachten zijn bezig met het opstellen van de definitieve contouren van theateriseringsplannen die het leger, de marine en de Indiase luchtmacht en hun middelen willen integreren in specifieke theatercommando's, hebben twee topambtenaren die bekend zijn met de zaak, aan The Indian Express verteld.

Terwijl het aanvankelijke plan was om vier theatercommando's te creëren – een luchtverdedigingscommando, een maritiem theatercommando en twee landgebaseerde theatercommando's (één voor de westelijke en de oostelijke sector) – besloten de diensten om de voorgestelde hervorming opnieuw bekijken nadat de chef van de defensiestaf (CDS) generaal Anil Chauhan hen had gevraagd dit te doen, gezien de bezwaren van de IAF tegen het vorige plan.

Een van de belangrijkste voorstellen die worden overwogen, is om gezamenlijke theatercommando's te creëren op basis van de tegenstanders van India in de buurt om mee te beginnen, in tegenstelling tot de vier gedefinieerde theatercommando's die eerder waren gepland.

Het gaat hierbij in eerste instantie om het uitbouwen van een geïntegreerd theatercommando voor de zorg voor de noord- en oostgrens met China, een ander voor de westgrens met Pakistan en een derde maritiem commando om dreigingen in het maritieme domein aan te pakken, uit de 17 dienstspecifieke militaire commando's die opereren momenteel onder de drie diensten. Visakhapatnam, Jaipur en Lucknow behoren tot de mogelijke locaties die worden besproken voor hun hoofdkantoor.

Alleen abonneesVerhalenAlles bekijken

Madhav Chavan bij Idea Exchange: 'Curriculum wordt moeilijker…omdat…

Indian Railways AI-module brengt hoop op kortere wachtlijsten voor tickets

Express Investigation – Part 1: PM Awaas is for rural poor but in West Be …Interview met MD & CEO, Union Bank of India: ‘Stress in the re…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Ook ter discussie staat de oprichting van een gezamenlijk trainingscommando. Drie gezamenlijke logistieke knooppunten waren tot 2021 al operationeel. India heeft momenteel twee gezamenlijke dienstencommando's: het Andaman and Nicobar Command (ANC) en het Strategic Forces Command (SFC).

Een functionaris zei dat de inspanningen worden voortgezet om ervoor te zorgen dat het proces van het maken van de theatercommando's geen lange “bezinkingsperiode” heeft, aangezien er altijd de mogelijkheid van een conflict aan de horizon is.

Het vorige plan was bedoeld om het Northern Command van het leger en de IAF's Air Officer Commanding Jammu, Kashmir en Ladakh buiten de theatercommando's te houden en deze zouden onafhankelijk opereren.

Advertentie

De IAF had bezwaar gemaakt tegen de eerdere theaterisering plannen – deze werden aangevoerd door de eerste chef van de defensiestaf (CDS) generaal Bipin Rawat van het land – en verklaarden dat het hun gevechtsmiddelen zou verdelen.

De afgelopen twee jaar zijn er meerdere onderzoeken uitgevoerd door topofficieren van de drie diensten om het theateriseringsproces te onderzoeken, maar de plannen raakten in een stroomversnelling nadat generaal Rawat in december 2021 om het leven kwam bij een helikoptercrash.

Ondertussen kwam het tot een einde. , zetten de diensten hun beraadslagingen over de voorgestelde hervorming voort met enkele tafeloefeningen om de inzet van theaters in verschillende operationele scenario's te onderzoeken.

Advertentie

De plannen kwamen weer in een stroomversnelling na de huidige CDS, generaal Anil Chauhan , in september vorig jaar overgenomen.

Volgens functionarissen werd de diensten gevraagd om individueel de haalbaarheid te onderzoeken en te controleren van een nieuwe en aparte benadering van de theateriseringsplannen van het Indiase leger. In de afgelopen drie maanden hebben er meerdere vergaderingen plaatsgevonden binnen de drie diensten – en tussen de drie dienstchefs en generaal Chauhan over de theatervormingsplannen.

Uitgelegd

Scherm aan voor de toekomst

Met dreigingen vanuit China, Pakistan en via de zeeroutes wordt rekening gehouden in de plannen voor theatercommando's die de middelen van het leger, de marine en de IAF zullen integreren. Het vorige plan viel niet in goede aarde bij de IAF, die zei dat het de strijdmiddelen zou verdelen.

Functionarissen die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen zeiden dat het plan naar verwachting binnenkort zal worden afgerond, dat zal worden besproken, onderzocht en dienovereenkomstig in overleg met de CDS verder verfijnd.

Ze benadrukten dat het bestaande plan nog steeds veranderlijk is en aanvullende wijzigingen kan ondergaan met meer interne beraadslagingen en input van de regering.

Vorig jaar had IAF-chef Air Chief Marshal VR Chaudhari gezegd dat de IAF niet tegen is aan het theatervormingsproces als de leerstellige aspecten van de kracht niet in gevaar worden gebracht door de creatie van de nieuwe structuren.

Advertentie

Hij had ook gezegd dat hoewel de theatercommando's klaar moeten zijn voor de toekomst om met de opkomende vormen om te gaan van oorlogsvoering in de ruimte- en cyberdomeinen, zouden ze de besluitvormingsketens niet moeten vergroten vanaf de bestaande niveaus.

Vorige maand zei voormalig legerchef generaal M M Naravane (retd) dat tenzij er een nationale veiligheidsstrategie wordt op zijn plaats is praten over theaterisering “eigenlijk het paard achter de wagen spannen”.

Advertentie

Legerchef generaal Manoj Pande vertelde vorige week aan de media dat er behoefte is aan de juiste tri-service structuren en de diensten zijn in het proces van beraadslagingen over kwesties die verband houden met theateropdrachten.

© The Indian Express (P) Ltd