IAEA sier at Fukushima vannutslipp følger sikkerhetsstandardene

0
35

Lederen for en arbeidsgruppe fra FNs atombyrå som vurderer sikkerheten til Japans plan om å slippe behandlet radioaktivt vann fra det ødelagte atomkraftverket i Fukushima i havet sa fredag ​​at japanske regulatorer har vist sin forpliktelse til å overholde internasjonal sikkerhet standarder.

Internasjonal bekymring for planen har økt. I forrige uke uttrykte lederen av det 18 nasjoner Pacific Island Forum, som inkluderer Australia, New Zealand og andre øynasjoner, bekymring for enhver innvirkning av stråling fra vannet på levebrødet til mennesker i regionen som tidligere led av atomenergi. bombetester, og oppfordret Japan til å suspendere planen.

“Regionen er standhaftig i sin posisjon om at det ikke skal være utslipp før alle parter har bekreftet med vitenskapelige midler at en slik utslipp er trygg,” sa forumets generalsekretær Henry Puna på et offentlig seminar om Fukushima-spørsmålet. U.S. National Association of Marine Laboratories, en organisasjon med mer enn 100 laboratorier, uttrykte også motstand mot planen og sa at det var mangel på tilstrekkelige og nøyaktige vitenskapelige data som støtter Japans påstand om sikkerhet.

Gustavo Caruso, sjefen for Det internasjonale atomenergibyråets arbeidsstyrke, sa at teamet hans besøkte det skadede Fukushima Daiichi-anlegget denne uken og var vitne til den første av en serie inspeksjoner fra den japanske atomreguleringsmyndigheten før den gir sitt endelige klarsignal for utgivelse. Han sa at tjenestemenn fra myndigheten tok opp alle spørsmål som ble reist av arbeidsgruppen og viste sin forpliktelse til å følge sikkerhetsstandarder.

Subscriber Only StoriesView All

ExplainSpeaking: Mutterne og boltene til et unionsbudsjett

Madhav Chavan ved Idea Exchange: 'Læreplanen blir tøffere…fordi…

Indian Railways AI-modul gir håp om kortere ventelister for billetter

Express Investigation – Del 1: PM Awaas er for fattige på landsbygda, men i West Be…Bruk nyttårskampanjekode SD25

Japan’s regjering sa forrige uke at utgivelsen sannsynligvis vil begynne en gang på våren eller sommeren og fortsette i flere tiår. Japanske regulatorer er ansvarlige for å undersøke om forberedelsene til utgivelsen av anleggsoperatøren, Tokyo Electric Power Company Holdings, er i samsvar med den godkjente implementeringsplanen.

Les også |Canada avduker mål om å støtte innenlandske rakettoppskytinger

På forespørsel fra Japan vurderer IAEA om reparasjonene for utslippet er i samsvar med internasjonale standarder. Et massivt jordskjelv og tsunami i 2011 ødela Fukushima Daiichi-anleggets kjølesystemer, noe som førte til at tre reaktorer smeltet og frigjorde store mengder stråling. Vann som brukes til å kjøle ned de tre skadede reaktorkjernene, som fortsatt er svært radioaktive, har lekket inn i kjellerne til reaktorbygningene og er blitt samlet, behandlet og lagret i rundt 1000 tanker som nå dekker store deler av anlegget.

Regjeringen og TEPCO sier at tankene må fjernes slik at det kan bygges anlegg for dekommisjonering av anlegget. Tankene forventes å nå sin kapasitet på 1,37 millioner tonn senere i år. Mesteparten av radioaktiviteten fjernes fra vannet under behandling, men tritium kan ikke fjernes og lave nivåer av enkelte andre radionuklider forblir også. Regjeringen og TEPCO sier at miljø- og helseeffektene vil være ubetydelige fordi vannet vil frigjøres gradvis etter ytterligere behandling og fortynning med store mengder sjøvann.

Annonse

Noen forskere sier at virkningen av langsiktig, lav -doseeksponering for tritium og andre radionuklider på miljøet og mennesker er fortsatt ukjent og frigjøringen bør utsettes. De sier at tritium påvirker mennesker mer når det konsumeres i fisk. Lokale fiskesamfunn har på det sterkeste avvist planen, og sier at deres allerede hardt skadede virksomhet vil lide igjen på grunn av det negative bildet fra vannutslippet. Naboland, inkludert Kina og Sør-Korea, har også uttrykt bekymring for potensielle helserisikoer.

Caruso, som leder IAEAs avdeling for kjernefysisk sikkerhet og sikkerhet, sa at arbeidsgruppen vil gi ut en rapport om denne ukens oppdrag innen tre måneder og foreta et nytt besøk til Japan i andre kvartal av året for å møte Japans industridepartement, sikkerhetsmyndigheten og TEPCO “for å avslutte eventuelle utestående spørsmål” før du utarbeider en omfattende rapport.