Hoe Bollywood-acteurs zoals Jacqueline Fernandez ingingen op Sukesh Chandrashekhars bedrog…

0
23

Sukesh Chandrashekhar weet hoe hij een entree moet maken.

Met een ondersteunende cast van 12 lijfwachten en een dure auto met een rood baken werd hij de zoon van een Tamil Nadu-politicus . Vol vertrouwen liep hij de Taj Connemara in Chennai binnen, maar stopte toen hij in 2010 voor het eerst Leena Paulose, alias Leena Maria, zag.

Opgeleid als tandarts koesterde Leena de ambitie om een acteur. Net begonnen met een ondergeschikte rol in de Mohanlal-starrer Red Chillies (2009), was ze onder de indruk van Sukesh en zijn entourage. Ze begonnen te daten en de eerste zeven maanden ging hun relatie razendsnel vooruit. Ze wreef met de Chennai-elite, beroemde acteurs en entertainers. Op een dag verdween Sukesh. Het enige wat ze kreeg was een machine die haar vertelde dat zijn telefoon was uitgeschakeld.

*****

Alleen abonneeverhalenBekijk alles

UPSC Key- 23 januari 2023: weten over brandtragedie, digitale gewasinventarisatie …

Vivek Katju schrijft: BBC-documentaire over PM Modi roept vragen op over int…

UPSC Essentials | Kernbegrippen van de afgelopen week met MCQ's

ExplainSpeaking: De moeren en bouten van een Union BudgetApply nieuwjaarspromotiecode SD25

Sukesh, een drop-out van Klasse X, is geboren en getogen in een gezin uit de middenklasse in Bhawani Nagar, Bengaluru. Zijn vader Vijayan Chandrashekhar, een parttime aannemer, zou in 2010 met de hulp van Sukesh een dealer van keukenapparatuur hebben bedrogen. Hij werd gearresteerd voor de misdaad en is onlangs overleden. Sukesh ging verder om zijn geluk te beproeven in de vastgoedsector en bevond zich op zijn beurt in het centrum van de autorace-scene in Bengaluru, waar hij “dromen begon te zien om miljonair te worden”.

Voor de volgende 10 jaar zou de 33-jarige Sukesh grandioze entrees maken door zich voor te doen als de zoon van machtige Zuid-Indiase politici, zich een weg banen door de levens van Bollywood-actrices en hen het hof maken met luxe auto's, chocolaatjes, bloemen en horloges van Franck Muller.

Zijn eerste aanraking met misdaad begon in 2017, nadat hij naar verluidt een in Bengaluru gevestigde inwoner van Rs 1,5 crore had bedrogen, met de belofte zijn land te laten verwerven door de Banglore Development Authority en een appartement te ontwikkelen met buitenlandse investeringen. Hij zou de komende twee jaar te maken krijgen met een reeks aantijgingen, waaronder het nadoen van de zoon van Karnataka-politicus Karunakaran Reddy, het bedriegen van meerdere mensen onder het voorwendsel hen luxe auto's te verkopen.

Lees ook |'Jacqueline wacht in de rij… maar hij wil jij': Hoe Sukesh probeerde Nora Fatehi zover te krijgen dat hij met hem uitging

Ondertussen had Leena vernomen dat Sukesh in de Madurai-gevangenis was opgesloten in een fraudezaak. Toen ze hem voor het eerst in de gevangenis ontmoette, onthulde hij zijn echte naam: Sukesh. Tot dan toe dacht ze dat hij Balaji heette. Vijf maanden later werd Sukesh vrijgelaten uit de gevangenis en verhuisde het paar naar Bengaluru. Terwijl Leena reisde voor haar opnames, maakte Sukesh uitstapjes naar Mumbai, waar ze opschepte contacten te hebben gelegd met Bollywood-topacteurs. Leena speelde in verschillende films, waaronder een Malayalam-komedie Husbands in Goa (2012), Tamil-thriller Biriyani (2013) en John Abraham-starrer Madras Cafe (2013).

Advertentie

Maar al snel zouden Sukesh en Leena “een georganiseerd misdaadsyndicaat runnen”, aldus de ED-aanklacht. Het paar stapte in het huwelijksbootje in 2014. Ze deden zich voor als een IAS-officier en zijn secretaresse zouden mensen bedriegen onder het voorwendsel van het verkopen van overheidscontracten en het lanceren van ponzi-regelingen.

Tegen 2013-2014 was het paar ingetrokken samen op Imperial Heights, Goregaon, Mumbai. Maar Leena wist niet dat Sukesh een apart appartement in hetzelfde gebouw had gekocht en ook “parallelle audities deed voor andere actrices”. Sukesh verhuisde vervolgens naar Delhi, aangezien de rechtszaken tegen hem zich opstapelden.

Bij de rechtbank van het National Investigation Agency (NIA) in het Patiala House in Delhi in 2021 Sukeshgeconfronteerd met andere beschuldigingen. Dit omvatte het afpersen van Rs 217 crore van Aditi Singh, de vrouw van voormalig Fortis Healthcare-promotor Shivinder Singh, onder het voorwendsel haar man te helpen borgtocht veilig te stellen in een witwaszaak. Aditi had het geld overgemaakt via 10 entiteiten die eigendom waren van haar familie. Ze moest de bezittingen van haar kinderen verkopen en leningen aangaan bij familieleden. Dit geld werd verzameld door middel van contante betalingen door de assistenten van Sukesh en vervolgens via hawala-kanalen door 53 lege vennootschappen geleid. Onderzoekers hebben beweerd dat Leena Sukesh heeft geholpen de opbrengsten van de misdaad af te stoten door bankboekingen van verschillende entiteiten te verkrijgen en deze te investeren in luxe auto's, eigendommen en in andere bedrijven.

Advertentie

Deze zaak heeft een draaikolk ontketend die de carrières dreigt te vernietigen van Bollywood-acteurs wier namen zijn opgedoken in de aanklacht van het Directorate of Enforcement (ED) voor het naar verluidt genieten van de opbrengsten van het misdrijf. De ED-agenten geloven dat Sukesh niet alleen zijn extravagante levensstijl had gefinancierd, maar ook dure geschenken voor deze acteurs had gekocht met het geld dat hij van Aditi had afgeperst. Alle acteurs hebben hem in de rechtbank aangeklaagd.

Acteur Jacqueline Fernandezwordt ervan beschuldigd geschenken van Sukesh aan te nemen, ondanks zijn criminele verleden. Inmiddels is zij getuige geworden in deze EOW-zaak. De naam van Nora Fatehi kwam naar voren in de aanklacht van ED nadat Sukesh haar een BMW-auto probeerde te schenken, die vervolgens aan haar familielid werd geschonken. Hij probeerde haar op veel manieren over te halen, zodat ze zou instemmen met een relatie met hem.

Sukesh Chandrashekhar in het Patiala House Court, New Delhi (Credit: Express Archive)

******

Ze heeft verschillende namen: Angel, Aafreen en Alka. Ze had blonde haren, droeg een luxe zonnebril en pochte een indrukwekkend cv – chief financial officer van Jaya TV en News Express, en eigenaar van talentbureaus in Californië, Dubai en Mumbai. Politieagenten van Delhi beweren dat ze Pinky Irani is, een voormalig tv-presentator, die ervan wordt beschuldigd acteurs en modellen te hebben voorgesteld aan Sukesh, in de gevangenis van Tihar.

Pinky beweerde contact te hebben gehad met Sukesh sinds 2017- 18 via Instagram. Gedurende deze tijd zou Sukesh zichzelf portretteren als filmproducent en wilde hij een talentenbureau openen. Hij bood haar de functie van hoofddirecteur aan.

Advertentie

Een televisie van 100 inch, bijna net zo groot als de kamer, was bedoeld om bezoekers te verblinden. Het was verslaafd aan ultramoderne gadgets, waaronder een PlayStation en een Apple Bluetooth-luidspreker. De kamer was uitgerust met een bank, een fauteuil, een airconditioning en een koelkast vol met proppen bankbiljetten. Uit rechtbankverslagen blijkt ook dat Rolex-horloges netjes op een tafel lagen, samen met Gucci-, Louis Vuitton- en Hermes-tassen.

In het middelpunt van dit alles stond Sukesh, gedrapeerd in dure kleding en horloges, die nu de rol speelde van de eigenaar van een Zuid-Indiase zender en dromen over het produceren van OTT-shows verkocht aan acteurs, die naar verluidt door Pinky naar de gevangenis waren gebracht. Sukesh zei haar hem voor te stellen als een van de machtige fixers van India, met een nettowaarde van 10 miljard dollar. Pinky werd de 'personal shopper' van Sukesh en raapte tassen op van Christian Dior, Louis Vuitton en Hermes, dure sieraden, bloemen, kleding, chocolaatjes, horloges, een paardentuig, zadel en een zweep, de ED op de rekening vermeld.

Advertentie

Op het aanvullende aanklachtformulier van ED staat dat Sukesh een kantoor had opgezet in het gevangenisgebouw. Het noemde ook drie acteurs die Sukesh in de gevangenis ontmoetten: Chahatt Khanna, Nikki Tamboli en Sophia Singh. Ze werden vanuit Mumbai ingevlogen en door Pinky in een BMW-auto van de luchthaven van Delhi naar de gevangenis van Tihar gebracht. Chahatt, die te zien was in The Film (2005) en Ek Main Ek Tum (2005) en een televisieserie Bade Acche Lagte Hain (2011), kreeg te horen dat Sukesh “de eigenaar was van een Zuid-Indiase zender” en “jongere broer van politicus Jayalalithaa”. Hoewel deze acteurs het verontrustend vonden dat het “kantoor” zich in de gevangenis van Tihar bevond, verzekerde Pinky hen dat dit “een bureaucraatcel was en dat hij officieel mensen mocht ontmoeten”.

Toen Chahatt zijn kantoor op de eerste verdieping in Tihar binnenliep, zag ze Sukesh omringd door gameconsoles, elektronische gadgets en < strong>Hermes-tassen. Vervolgens beweerde hij dat hij Bollywood-acteurs belde “om op te scheppen over zijn connecties”. Sukesh beweerde dat hij de telefoon van haar man had afgeluisterd, wist waar hij was en haar vervolgens een aanzoek had gedaan. “Hij stelde me voor om met hem te trouwen en zei dat mijn leven veel beter zou zijn”, vertelde Chahatt aan de ED. Ze kreeg Rs 2 lakh in contanten en een blauw Versace-horloge omdat ze hem had ontmoet.

Advertentie

Ondertussen ontmoette Nikki, die in een paar Telugu-films verscheen en deelnam aan de realityshow Big Boss, Sukesh in april 2018. Hij vertelde haar dat hij getrouwd was, een “grote man en een grote producer” was en begon toen op te scheppen dat hij “had meer dan 100 vriendinnen”. De tweede keer dat ze elkaar ontmoetten, vroeg Sukesh haar om haar bio op Instagram bij te werken naar 'in een relatie' en een foto te plaatsen van een tas die hij haar cadeau had gedaan. De ED-aangifte beweert dat ze ongeveer Rs 3,5 lakh heeft ontvangen voor een ontmoeting met hem.

Sophia werd benaderd door Pinky, die beweerde dat Sukesh haar wilde contracteren voor een “big banner Zuid-Indiase film”. Bekend om haar rollen in Ae Kaash Ke Hum (2020) en 22 Days (2018), ontmoette ze Sukesh voor het eerst in mei 2018. Toen ze het kantoor in Tihar binnenliep, zag ze twee politieagenten op wacht staan. Binnen beloofde Sukesh, die een kort kapsel en een baard droeg, haar in te schrijven voor een film. Ze kreeg Rs 3,5 lakh en een Louis Vuitton-tas omdat ze hem twee keer had ontmoet. Tijdens deze ontmoetingen overtuigde Sukesh de vrouwen ervan dat hij in de gevangenis zat wegens politieke rivaliteit en binnenkort op borgtocht vrijgelaten zou worden.

Uit rechtbankverslagen blijkt dat Sukesh ook had geprobeerd geschenken naar andere Bollywood-acteurs te sturen – Janhvi Kapoor, Sara Ali Khan en Bhumi Pednekar.

Lees ook |Sukesh Chandrasekhar claimt intimidatie in de gevangenis wegens beschuldigingen tegen Arvind Kejriwal; rechtbank vraagt ​​om rapport

Janhvi zei via haar gemachtigde vertegenwoordiger dat Sukesh of Pinky nooit contact met haar had opgenomen. Leena nam echter contact met haar op, die haar vroeg om op 19 juli 2021 haar salon in Bengaluru te openen. Janhvi ontving een betaling van Rs 18,94 lakh als honorarium. Op de dag van het evenement kreeg ze een Christian Dior-tas cadeau van Leena's moeder, vertelde ze aan het ED. Ook Sara zei dat ze niemand kende met de naam Sukesh, maar “iemand onder de naam Suraj Reddy heeft haar op 21 mei 2021 geappt, waarin hij zei dat hij haar graag een auto zou willen schenken als familiegebaar. .” Hoewel ze geschenken van hem weigerde, stemde ze wel in met een doos chocolaatjes, die bij een horloge van Franck Muller zat.

Pinky had contact opgenomen met Bhumiook, die aan de ED voorlegde dat Pinky zich van januari tot juli 2021 voordeed als vice-president (human resource) van News Express. Ze kreeg te horen dat de voorzitter van haar groep (Sukesh) “een fan was en met haar wilde praten over een enorm project en haar ook een auto cadeau wilde doen.” Bhumi ontkende het ontvangen van geschenken van Sukesh of enige persoonlijke interactie.

*******

Jacqueline, een voormalige Sri Lankaanse schoonheidskoningin, begon haar periode in Bollywood met de film Aladin uit 2009. Daarin neemt de hoofdrolspeler Ritesh Deshmukh de hulp in van een geest om indruk te maken op Jacqueline, die de rol speelde van een buitenlandse uitwisselingsstudent. Ze zou grote projecten binnenhalen en de kans krijgen om met verschillende spraakmakende sterren te werken. Het was dus geen verrassing dat ze weigerde telefoontjes aan te nemen van Sukesh, die zich voordeed als Shekhar Ratna Vela, “haar grootste fan”. Hij bleef haar bellen van december 2020 tot januari 2021.

Haar visagist Shaan Muttathil werd benaderd door Pinky. Ze ontmoetten elkaar in JW Marriott in Mumbai, waar ze hem vroeg om Sukesh aan Jacqueline voor te stellen, maar er kwam niets uit. Een vervalst telefoontje van het kantoor van minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah veranderde alles. De ED-chargesheet beweert dat Sukesh zich voordeed als de ambtenaar van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Shaan vroeg om in contact te komen met Sukesh, die een “zeer belangrijk persoon in de regering” was.

Nummers werden uitgewisseld en Jacqueline begon met Sukesh te praten. Hij stelde zichzelf voor als de eigenaar van Sun TV, “behorend tot Jayalalithaa”. Hij wilde haar een Bentley cadeau doen. Ze dacht dat het een grap was en sprak een maand lang niet met hem. Maar Sukesh bleef aandringen, deze keer beweerde hij dat hij de eigenaar was van kolenmijnen, Kalyan Jewellers had overgenomen en met de Indiase regering had gewerkt aan een wapenovereenkomst met Rusland, aldus de aanklacht. Toen vertelde Sukesh aan Jacqueline dat Malabar Jewelers haar hun merkambassadeur wilde maken. Op de aanklacht stond dat Sukesh Rs 15 lakh naar haar had gestuurd.

En de cadeautjes bleven komen. Sukesh stuurde Jacqueline parfums in beperkte oplage, Veen Water, bloemen, chocolaatjes, designertassen, diamanten oorbellen en armbanden. Hij stuurde haar zelfs een keer een Mini Cooper, die ze terugstuurde, zeiden de onderzoekers. In totaal ontdekten de onderzoekers dat Sukesh Jacqueline vijf horloges, 20 sieraden, 65 paar schoenen, 47 kledingstukken, 36 tassen, 9 schilderijen en een servies van Versace schonk.

Valentijnsdag in 2021 was echter hard voor Sukesh. Het ED stelt dat Shaan een nieuwsartikel over het criminele verleden van Sukesh met Jacqueline had gedeeld. “Rond deze tijd begon Sukesh haar te overladen met geschenken. Hij had Irani Rs 10 crore beloofd om de verschillen tussen hen op te lossen. Zij (Jacqueline) wist dat hij een crimineel verleden had en toch genoot van de opbrengsten van de misdaad. Ze had de beweringen van Sukesh gemakkelijk op Google kunnen verifiëren”, zegt een ED-officier.

Sukesh kocht Jacqueline ook een paard genaamd Espuela, van Mahalaxmi Racecourse in Mumbai voor Rs 57 lakh, en vier katten. Ze ontmoette hem eindelijk voor het eerst persoonlijk, nadat hij haar had uitgenodigd voor de begrafenis van zijn oom in Chennai in juni 2021 en later in juli. Ze brachten hun tijd door met rijden door de stad terwijl twee Range Rovers met 15 lijfwachten hen volgden. Sukesh regelde ook twee keer een privéjet in Kerala en betaalde haar hotelverblijf. Hij schonk ook aan haar particuliere liefdadigheidsinstelling. De ED-onderzoekers hebben beweerd dat Jacqueline Rs 7,12 crore heeft ontvangen als opbrengst van misdaad van Sukesh. Hij betaalde ook een scenarioschrijver Rs 15 lakh om een ​​tv-show voor haar te schrijven, stuurde US $ 172.913 naar haar zus in de VS om een ​​BMW auto te kopen, kocht een Porsche en Maserati voor haar ouders in Bahrein, en stuurde 26.740 AUD naar haar broer in Australië.

Er ontstonden echter spanningen tussen de twee. Pinky probeerde vrede tussen hen te bewerkstelligen en kreeg Jacqueline een Tiffany's diamanten ring met de initialen J&S erop, aldus de aanklacht.

Lees ook |Wat is de Sukesh Chandrashekar-zaak, waarin acteur Jacqueline Fernandez borgtocht werd verleend?

Jacqueline vertelde de ED dat Sukesh steeds bezitteriger werd en zich met haar werk begon te bemoeien. Ze werd ook achterdochtig omdat hij haar nooit aan zijn familie had voorgesteld. Maar aangezien Sukesh aanvankelijk goed was voor haar en haar vrienden, “probeerde ze hem te hervormen en wilde ze hem niet veroordelen op basis van zijn daden in het verleden.”

Jacqueline's advocaat Prashant Patil beweert dat “de waarheid naar de oppervlakte zal komen”, bewerend dat ze door Sukesh is opgelicht. Pinky's advocaat, RK Handoo, vraagt ​​waarom zijn cliënt niet als getuige is opgeroepen in deze zaak, aangezien zij ook door Sukesh is bedrogen onder het voorwendsel van een redacteursbaan.

Sukesh's advocaat Anant Malik zegt ondertussen dat de medeverdachten “de slachtofferkaart spelen” en dat de beschuldigingen “niets dan irrelevante ruis” zijn. Leena's advocaat zei dat de gekochte high-end auto werd gedekt door legitieme transacties, en voegde eraan toe: “ze heeft geen contact gehad met haar familie.”

******

Momenteel heeft DG Gevangenissen Sanjay Beniwal zijn werk voor hem uit handen. Meer dan 80 gevangenispersoneel werd geboekt voor het aannemen van steekpenningen van Sukesh, toen hij in de Rohini-gevangenis zat. “Sukesh heeft de gave van het woord. Als je een lastige klant zoals hij hebt, kun je het beste doen wat de wet zegt. Onze reputatie kreeg wel een deuk omdat we ons werk niet goed deden. We proberen het systeem weer op de rails te krijgen”, zegt hij.

Hij is druk bezig geweest met het organiseren van trainingsworkshops voor gevangenispersoneel, het organiseren van invallen om het gebruik van mobiele telefoons tegen te gaan en het dichten van mazen in de wet. om gevangenispersoneel te corrumperen.

Terwijl de zaak zich ontvouwt, besteedt Sukesh, die samen met zijn vrouw in de Mandoli-gevangenis in Delhi zit, het grootste deel van zijn tijd aan het lezen van kranten en het schrijven van brieven aan de media.

> © The Indian Express (P) Ltd