Het werk aan een nieuw parlement zal nog een paar maanden doorgaan, zeggen ambtenaren

0
25

Hoewel delen van het nieuwe parlementsgebouw klaar zijn om het tweede deel van de begrotingssessie in maart te houden, zullen de bouwactiviteiten tot ver in de zomer doorgaan, volgens meerdere bronnen die op de hoogte zijn van de ontwikkelingen .

Lok Sabha-voorzitter Om Birla sloot vrijdag de mogelijkheid uit dat het nieuwe parlement klaar zou zijn voor de start van de begrotingssessie op 31 januari.

In een tweet zei hij dat het gebouw “nog in aanbouw” was en dat de toespraak van president Droupadi Murmu voor de gezamenlijke zitting van beide Kamers op 31 januari in het bestaande parlementsgebouw zou worden gehouden.

De spreker vermeldde niet of de begrotingstoespraak van minister van Financiën Nirmala Sitharaman op 1 februari in het bestaande parlement zal worden gehouden of niet, en hij ging ook niet in op de locatie van de rest van de begrotingszitting.

>

Volgens de functionarissen van het ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Zaken en het Lok Sabha-secretariaat, die spraken op voorwaarde van anonimiteit, terwijl de Lok Sabha-kamer in het nieuwe gebouw bijna voltooid is, de eerste en tweede verdieping, die kantoren van ministers zal huisvesten en het secretariaat van het Parlement, zou nog vele maanden in beslag nemen.

Een van de functionarissen zei de vertraging van de invoer van netwerkswitches, die nodig zijn om meerdere apparaten in een gebouw aan te sluiten, zoals computers, servers en printers , was aangesproken door de betreffende verkoper.

Een andere ambtenaar zei echter dat het voltooiingsproces van het gebouw, inclusief de netwerkruimten, nog vele maanden zou duren. Een derde functionaris zei dat terwijl er wordt gewerkt om de Lok Sabha-kamer gereed te maken voor het tweede deel van de begrotingssessie, de kantoren van hogere functionarissen pas uit het bestaande parlementsgebouw zullen worden verplaatst zodra de bouwwerkzaamheden zijn voltooid.

< p>De bouw van het driehoekige nieuwe parlementsgebouw op een perceel grenzend aan het bestaande parlementsgebouw begon in januari 2021, met als deadline november 2022 aangekondigd door de regering.

Advertentie

Het project, dat wordt uitgevoerd door Tata Projects Ltd, is ontworpen door HCP Design, Planning en Management onder leiding van architect Bimal Patel, de ontwerpadviseur van de overheid voor de vernieuwing van Central Vista.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

ExplainSpeaking: de moeren en bouten van een Uniebegroting

Madhav Chavan bij Idea Exchange: 'Curriculum wordt moeilijker…omdat…

Indian Railways AI-module brengt hoop op kortere wachtlijsten voor tickets

Uitdrukkelijk onderzoek – Deel 1: PM Awaas is voor de armen op het platteland, maar in West Be…Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

Volgens het voorgestelde masterplan zal het nieuwe parlementsgebouw een gemeenschappelijk gebouw met 10 gebouwen krijgen Centraal secretariaat, nieuwe huizen voor de premier en de vicepresident en een uitvoerende enclave met het kabinet van de premier, gebouwd langs de 3 km lange weg h van Rashtrapati Bhavan tot India Gate.

© The Indian Express (P) Ltd