Het merkwaardige geval van een uitnodiging, een gehackt account en een mokkende BJP-leider in Karnataka

0
57

Een senior BJP Karnataka-minister wiens officiële socialemedia-account onlangs een uitnodiging plaatste voor mensen om een ​​openbare bijeenkomst bij te wonen die werd gehouden door een nieuwe politieke partij die werd gelanceerd door ex-collega Gali Janardhan Reddy, heeft beweerd dat zijn socialemedia-account was gehackt om berichten te versturen het belastende bericht.

Drie dagen geleden plaatste de social media-handle van minister van Transport B. Sreeramulu een bericht dat voor opschudding zorgde in het publieke domein.

Lees ook |Na de verkiezingsbelofte van het Congres aan vrouwen in Karnataka, BJP's balie: Rs 2.000 voor BPL-families

De tweet nodigde mensen uit om een ​​evenement bij te wonen dat in Raichur was georganiseerd door de Kalyana Rajya Pragati Paksha, gelanceerd door Reddy, een naaste medewerker van Sreeramulu en een voormalige mijnbouwmagnaat die wordt geconfronteerd met meerdere corruptiezaken uit de periode 2008-2013 toen de BJP aan de macht was in Karnataka.

Het bericht – dat later werd verwijderd – kwam te midden van berichten over een IT-aanval op een naaste medewerker van de minister en berichten dat hij niet tevreden was met de BJP-leiding omdat ze hem buitenspel hadden gezet in de partij. /images.indianexpress.com/2023/01/vandita.jpg?resize=140,79″ />

Vooruitlopend op deze Dag van de Republiek is de Grondwet een onrustige aanwezigheid

Toekomst ontmoet verleden: 'Ghostwriter' is een door AI aangedreven typemachine die…

'Het is giftig': P Sainath op Centre blocking BBC documentaire over Modi, 20…Lal Chowk, het plein in het centrum van Kashmir Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

“Iemand heeft mijn account gehackt. Ik heb de politie erover verteld,” zei Sreeramulu na het incident.

De mysterieuze post op sociale media en de afwezigheid van Sreeramulu op evenementen waarbij premier Narendra Modi donderdag betrokken was, hebben geleid tot speculaties dat de minister mogelijk zou mokken over zijn behandeling door de BJP.

Vrijdag plaatste het congres hierover berichten op sociale media. “Een IT-aanval op een naaste medewerker van Sreeramulu; Een tweet van Sreeramulu die mensen oproept om zich bij het feest van Janardhan Reddy aan te sluiten; Geen uitnodiging voor Sreeramulu om PM’s evenement bij te wonen. Heeft Sreeramulu zich aangesloten bij de gelederen van BSY, Eshwarappa en Shettar op de BJP-kick-outlijst?” zei de congrespartij in Karnataka op haar officiële Twitter-handvat.

Advertentie

Een geplande stam Valmiki Nayak-gemeenschapsleider, Sreeramulu’s politieke ster begon te schitteren na zijn alliantie met de gebroeders Reddy om campagne te voeren voor BJP-leider Sushma Swaraj voor de Bellary Lok Sabha-peiling in 1999. Hij wordt beschouwd als ongelukkig met de BJP omdat hij hem geen prominente plaats heeft gegeven in de huidige ambtstermijn van de BJP in Karnataka.

Lees ook |Karnataka: The die is kaste , en het spel begint

In augustus vorig jaar had Sreeramulu tijdens een openbaar evenement aangegeven dat hij er niet tegen was om congresleider Siddaramaiah te zien als de eerste minister van Karnataka.

Hij vertelde een publiek bestaande uit leden van de achtergebleven klasse Kuruba-gemeenschap (om waartoe Siddaramaiah, een voormalige CM, behoort) – tijdens een evenement georganiseerd door de Ballari Kuruba Sangha in het Bellary-district – dat de gemeenschap hem niet als een tegenstander moet beschouwen, aangezien hij ook hun gemeenschapsleider als CM wil zien.

Advertentie

“Denk niet dat ik tegen Kurubas ben. Ik ben niet tegen Siddaramaiah. Zelfs ik ben van mening dat hij de CM moet worden als de gelegenheid zich voordoet. Als je Siddaramaiah vraagt, zal hij ook zeggen dat Ramulu CM moet worden. In dit grote politieke systeem moeten we allianties sluiten, dit zijn allemaal politieke strategieën,' zei de BJP-minister terwijl hij beweerde dat hij Siddaramaiah hielp de peilingen in 2018 te winnen.

In sommige kringen werden de opmerkingen gezien als een poging van Sreeramulu om weer bekendheid te krijgen in de BJP, die hij na de staatspeilingen van 2018 had verloren. Sreeramulu zelf beweerde dat de opmerkingen een indirecte oproep waren aan alle achtergebleven gemeenschappen om zich te verenigen onder premier Modi.

Lees ook |Basangouda Patil Yatnal's aanvallen op eigen BJP-leiders in Karnataka: los kanon of geleide raket?

Sreeramulu ontpopte zich van een jonge straatmisdadiger in de Bellary-regio van Karnataka tot een prominente politieke leider onder leiding van de gebroeders Reddy van Bellary – met name Janardhan Reddy – in de periode 2004 tot 2012 toen de Reddy's de controle over het ijzererts kregen. rijke regio met legale en illegale middelen.

Met de Bellary-regio met een aanzienlijke bevolking van de geplande stam Valmiki Nayak-gemeenschap, werd Sreeramulu het politieke gezicht van de BJP en het mijnbouwimperium van de gebroeders Reddy.< /p>

Terwijl de BJP haar nauwe relatie met de gebroeders Reddy dumpte na beschuldigingen tegen hen van een grootschalige illegale mijnbouwzwendel in Bellary (tijdens de BJP-ambtstermijn van 2008 tot 2013), bleef Sreeramulu een belangrijke leider voor de BJP. Hij is gewend om voor de partij te werven onder de Valmiki Nayak-gemeenschap in de Bellary-Chitradurga-gordel, evenals in heel Karnataka.

Advertentie

Bij de verkiezingen van 2018 kreeg Sreeramulu grote verantwoordelijkheden van de BJP om te winnen 15-20 zetels in de ST-gordels van de staat, maar de prestaties van de partij voldeden niet aan de verwachtingen.

In Bellary zelf (waar zes van de acht zetels zijn gereserveerd voor SC/ST's) won de BJP slechts drie van de acht zetels. Sreeramulu, die een toppositie in de regering verwachtte, begon terrein te verliezen nadat de BJP er niet in slaagde een meerderheid te behalen. Sreeramulu won zelf de peilingen vanuit de Molakalmuru-zetel die was gereserveerd voor ST's in de Chitradurga-regio.

Advertentie

Sinds de peilingen van 2018 heeft Sreeramulu zijn bekendheid binnen de BJP in Karnataka geleidelijk zien afnemen, vooral na de komst van ST-leiders zoals Ramesh Jarkiholi, die in 2019 het congres overstak om de BJP te helpen een regering van het congres en de JDS omver te werpen.

p>

Sreeramulu zou eind vorig jaar weer aan betekenis hebben gewonnen in de BJP, toen de BJP in oktober 2022 de reserveringen voor Scheduled Tribes verhoogde van drie naar zeven procent in de staat. De ST-leider trad niet toe tot de gelederen van Janardhan Reddy toen Reddy op 25 december 2022 de Kalyana Rajya Pragati Paksha liet drijven.

Advertentie

Recente incidenten suggereren echter dat Sreeramulu mogelijk zijn opties open houdt in de aanloop naar de staatspeilingen van 2023.

Nadat zijn compagnon Janardhan Reddy was gearresteerd op beschuldiging van corruptie, had Sreeramulu voorafgaand aan de staatspeilingen van 2013 zijn eigen politieke partij, het BSR-congres, naar de beurs gebracht, dat vier van de 150 betwiste zetels won en 2,7 procent van de stemmen won.< /p>

De BSR C De vooruitgang werd uiteindelijk samengevoegd met de BJP toen Sreeramulu in 2014 terugkeerde naar de partij, vooruitlopend op de algemene verkiezingen die door de BJP werden uitgevochten onder leiding van Narendra Modi.