Het is erg moeilijk om Russische troepen in 2023 militair uit Oekraïens grondgebied te verdrijven, zegt de Amerikaanse generaal

0
57

Voor dit jaar zou het “heel, heel moeilijk” om de Russische troepen militair te verdrijven uit elke centimeter van het grondgebied dat ze in Oekraïne hebben bezet, zei een Amerikaanse topgeneraal. Dat betekent niet dat het niet kan en zal gebeuren, zei generaal Mark Milley, voorzitter van de Amerikaanse Joint Chiefs of Staff, vrijdag.

“Vanuit militair oogpunt blijf ik dat voor deze jaar zou het heel, heel moeilijk zijn om de Russische strijdkrachten militair uit elke centimeter van Oekraïne en het bezette of door Rusland bezette Oekraïne te verdrijven,” Dat vertelde generaal Milley aan verslaggevers op een persconferentie in Duitsland.

“Dat betekent niet dat het niet kan gebeuren, betekent niet dat het niet zal gebeuren, maar het zou heel, heel moeilijk zijn. Ik denk dat wat er kan gebeuren een voortdurende verdediging is die voorin gestabiliseerd is,” zei hij.

Afhankelijk van de levering van Amerikaans materieel en de training van het Oekraïense leger, is het heel goed mogelijk dat de Oekraïners een belangrijke tactische of zelfs operationele offensieve operatie uitvoeren om zo veel mogelijk Oekraïens grondgebied te bevrijden. mogelijk, zei generaal Milley. “Dan zien we wel waar het heen gaat,” voegde hij eraan toe.

De Verenigde Staten kondigden donderdag opnieuw een militair hulppakket aan van 2,5 miljard dollar voor Oekraïne om de Russische agressie te bestrijden, waarmee de totale Amerikaanse militaire hulp op 27,5 miljard dollar komt.

Dit hulppakket zal Oekraïne voorzien van honderden extra gepantserde voertuigen, waaronder Stryker gepantserde personeelsdragers, Bradley infanteriegevechtsvoertuigen, Mine-Resistant Ambush Protected voertuigen en High Mobility Multipurpose Wheeled voertuigen, volgens een officiële verklaring.

Het pakket omvat ook cruciale aanvullende luchtverdedigingssteun voor Oekraïne, waaronder meer Avenger-luchtverdedigingssystemen en grond-luchtraketten, evenals aanvullende munitie voor NASAMS die de VS eerder hebben geleverd.

Generaal Milley zei dat de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, zoals vele oorlogen in het verleden, 'zal eindigen aan een soort onderhandelingstafel'. De Russische president Vladimir Poetin zou deze oorlog vandaag kunnen beëindigen, zei hij.

Advertentie

“Hij begon ermee… hij zou er vandaag een einde aan kunnen maken omdat het een absolute catastrofe voor Rusland wordt – een enorm aantal slachtoffers en tal van andere schade aan het Russische leger, ” zei hij.

Generaal Milley en de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin spraken een gezamenlijke persconferentie toe in Duitsland na de afsluiting van de achtste bijeenkomst van de Oekraïense Defensiecontactgroep, die bestaat uit defensieleiders uit meer dan 50 landen.

“Naarmate de wreedheid van Rusland toeneemt, groeit de vastberadenheid van deze contactgroep, en dat blijkt duidelijk uit de aankondigingen die we vandaag hebben gehoord,” zei Austin. “Verschillende landen hebben belangrijke donaties gedaan die het luchtruim, de steden en de burgers van Oekraïne zullen helpen beschermen, en Frankrijk, Duitsland en het VK hebben allemaal luchtverdedigingssystemen aan Oekraïne gedoneerd, waaronder een Patriot-batterij van Duitsland,” zei hij.

Austin zei dat de leden van de Ukraine Defence Contact Group opkomen voor een wereld waarin regels en rechten ertoe doen, soevereiniteit wordt gerespecteerd en mensen hun eigen pad kunnen kiezen, vrij van tirannie en agressie.< /p>Advertentie

“We zullen doorgaan met het opbouwen van momentum, we zullen Oekraïne voor de lange termijn steunen tegen de Russische agressie en we zullen blijven werken aan een vrij en veilig Oekraïne en een stabiele en fatsoenlijke wereld,’ 8221; vertelde hij verslaggevers.

Lees ook | Wat 70 jaar oorlog ons kan vertellen over het conflict tussen Rusland en Oekraïne

In het Witte Huis beweerde NSC-coördinator voor strategische communicatie John Kirby dat een Russisch particulier militair bedrijf, Wagner, wreedheden en mensenrechtenschendingen pleegt in Oekraïne en elders over de hele wereld.

“Nu zijn leger blijft worstelen in Oekraïne, wendt president Poetin zich steeds meer tot Wagner, dat eigendom is van Yevgeniy Prigozhin, voor militaire steun. We zien aanwijzingen, ook bij de inlichtingendiensten, dat de spanningen tussen Wagner en het Russische ministerie van Defensie oplopen,' zei Kirby.

“Wagner wordt een rivaliserend machtscentrum voor het Russische leger en andere Russische ministeries. In het openbaar hebben Prigozhin en zijn strijders Russische generaals en defensiebeambten bekritiseerd vanwege hun prestaties op het slagveld. zei hij.

Alleen abonneeverhalenBekijk alles

Vooruitlopend op deze Dag van de Republiek is de Grondwet een onrustige aanwezigheid< img src="https://images.indianexpress.com/2023/01/Ghostwriter-FBBB.jpg?resize=140,79" />

Toekomst ontmoet verleden: 'Ghostwriter' is een door AI aangedreven typemachine dat kan…

'Het is giftig ': P Sainath op Centre blocking BBC-documentaire over Modi, 20…

Lal Chowk, het plein in het centrum van KashmirApply Nieuwjaarspromotiecode SD25

Volgens Amerikaanse schattingen heeft Wagner momenteel ongeveer 50.000 personeelsleden in Oekraïne, waaronder 10.000 aannemers en 40.000 veroordeelden. Zei Kirby toen het Witte Huis een reeks sancties tegen het bedrijf aankondigde, waaronder het aanwijzen van het bedrijf als een belangrijke transnationale onderneming Criminele Organisatie.