Googles värdefulla AI-enhet har svepts upp i 12 000 nedskärningar

0
63

Alphabet Inc. omorganiserar sin uppskattade enhet för artificiell intelligens som en del av företagets omfattande nedskärningar av jobb som tillkännagavs i fredags, enligt ett internt memo.

Jeff Dean, chefen som leder Googles artificiell intelligens och forskning ansträngningar, sade att bortsett från ett “blygsamt antal” minskningar över forskningsenheten, hade företaget bestämt att det var överinvesterat i sin dataplattform för vårdteam, kallad Google for Clinicians. Robotikenheten kommer också att se konsolidering över Alphabet och Google, sa han.

Alphabet meddelade tidigare på fredagen att de kommer att avskaffa cirka 12 000 jobb, mer än 6% av sin globala arbetsstyrka, och bli den senaste teknikjätten att lägga ner efter år av riklig tillväxt och anställning. Verkställande direktör Sundar Pichai sa till anställda att nedskärningarna kommer att påverka jobb globalt och över hela företaget. Samtidigt pekade Pichai ut AI som ett “nyckelinvesteringsområde” där företaget står inför en nyligen ökad konkurrens.

Dean nämnde pågående utmaningar med det nuvarande ekonomiska klimatet som orsaken till personalminskningarna . “Som företag och organisation måste vi bli laserfokuserade på de prioriterade områden vi vill investera i,” sa Dean. “Vi måste fortsätta att fokusera på långsiktig, ambitiös forskning och utveckling som kommer att hjälpa oss att skapa revolutionerande produkter för miljarder människor.”

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Inför denna republikens dag är konstitutionen en tyst närvaro

< img src="https://images.indianexpress.com/2023/01/Ghostwriter-FBBB.jpg?resize=140,79" />

Framtiden möter det förflutna: 'Ghostwriter' är en AI-driven skrivmaskin som kan…

'Det är giftigt ': P Sainath på Center blockerar BBC-dokumentär om Modi, 20…

Lal Chowk, torget i mitten av KashmirAnvänd nyårskampanjkod SD25

Som svar på en begäran om kommentarer om nedskärningarna i AI- och forskningsenheterna pekade företagets talesperson Jason Freidenfelds på “bredden av framsteg och ambitiös omfattning” av Googles AI-insatser.

Läs också |Google skär ned de flesta jobben på Area 120-inkubatorn som en del av nedskärningar

Dan Morgan, senior portföljförvaltare på Synovus Trust Co., sa att Googles minskningar av sin AI-personal är “iögonfallande” och “något förbryllande”, med tanke på att tekniken utgör ryggraden i Google Sök, dess dominerande produkt.

“Dessa förändringar måste utvärderas närmare,” sa Morgan, “och säger mig att nedgången i annonsintäkter rinner igenom resten av företaget.”

Annons

Google har länge setts som branschledande inom artificiell intelligens. Pichai kallade en gång fältet mer djupgående än eld eller elektricitet. Men Google har också mött existentiella hot från utomstående, med den senaste utmaningen i form av en experimentell chatbot kallad ChatGPT från forskningslabbet OpenAI, som kan få en betydande investering från Microsoft Corp.

Plattformen , som kan tillhandahålla information i tydliga meningar med en enkel uppmaning, har enligt uppgift fått Googles ledning att deklarera en “kod röd” inom företaget. Google har hittills avböjt att introducera sin egen konkurrenskraftiga teknik på området, även om man arbetar med liknande chatbot-insatser.

Dean betonade i PM:et att Google fortfarande är engagerad i att utveckla AI, och försäkrade personalen att forskningen enheten var central i dessa ansträngningar. “Även under bara det senaste året eller så har vi tillsammans tagit stora framsteg i vår kärnforskning om att utveckla AI och andra viktiga områden,” sa han. “Vi har en fokuserad och mycket ambitiös, om inte djärv, långsiktig forskningsagenda att fokusera på framför oss.”