Etter BRS-show i Khammam puster kongressen og BJP ild: “Misbruk av midler”, “floppshow”

0
37

Bharat Rashtra Samithis (BRS) massive folkemøte i Khammam, Telangana, onsdag, har mottatt kritikk fra kongressen og BJP, som har hevdet at det var «et mislykket offentlig møte». Møtet ble holdt for å avsløre BRSs nasjonale planer og for å signalisere dens intensjon om å spille en rolle i forsøkene på å samle en pan-India front mot BJP.

Både kongressen og BJP gikk inn i partiet ledet av K Chandrasekhar Rao, populært kjent som KCR, og søkte å vite “hvor mye som ble brukt på å organisere møtet” deltatt av Delhis sjefsminister Arvind Kejriwal, Kerala CM Pinarayi Vijayan, Punjab CM Bhagwant Singh Mann, tidligere Uttar Pradesh CM Akhilesh Yadav, og CPI nasjonal generalsekretær D Raja. De stilte spørsmål om “choppers” som ble brukt til å fly lederne til stedet og spurte hvordan “over én lakh mennesker ble mobilisert fra forskjellige distrikter”.

Stats BJP-sjef Bandi Sanjay Kumar sa Janata Dal (Sekulær) leder og tidligere sjefsminister i Karnataka HD Kumaraswamy, Bihar CM Nitish Kumar og Tamil Nadu CM M K Stalin var «kloke” for å holde seg unna arrangementet.

Telangana Kongressleder og tidligere minister Mohammed Ali Shabbir påsto at KCR hadde misbrukt «kroner» av offentlige midler for å organisere møtet. «I stedet for å bruke hele beløpet fra partimidlene, koblet KCR to regjeringsarrangementer til hans folkemøte for å misbruke de offentlige pengene. CM-er fra Delhi, Punjab og Kerala besøkte Telangana bare for å delta på BRS-møtet. Men KCR inviterte dem til innvielsen av Khammam Integrated Collectorate og lanseringen av den andre fasen av Kanti Velugu (statsstøttet masseøyescreeningsprogram). Ved å gjøre det overførte han alle utgiftene til besøket deres til statskassen,” sa Shabbir.

Subscriber Only StoriesSe alle

Foran denne republikkens dag er grunnloven en stille tilstedeværelse< img src="https://images.indianexpress.com/2023/01/Ghostwriter-FBBB.jpg?resize=140,79" />

Fremtiden møter fortiden: 'Ghostwriter' er en AI-drevet skrivemaskin som kan…

'Det er giftig ': P Sainath on Center blokkerer BBC-dokumentar om Modi, 20…

Lal Chowk, torget i sentrum av KashmirBruk nyttårskampanjekode SD25

Shabbir sa at kongressen “ville utarbeide en detaljert rapport om misbruk av offentlige penger til BRS-møtet og sende inn et memorandum til guvernør Dr Tamilisai Soundararajan som søker en etterforskning på høyt nivå”.

Han la til, “KCR-regjeringen oppfylte ikke noen av løftene han ga til befolkningen i Telangana. Nå gir han løfter til folket i India. Som CM er KCR en total fiasko. Nå drømmer han om å bli statsminister. KCR har innsett at folket i Telangana ikke vil prise ham. Derfor importerer han folk fra andre stater for å prise ham. Telangana er ikke en modellstat i noen sektor.»

Kumar påsto at “BRS-ledere desperat gjorde et nytteløst forsøk på å mobilisere folkemengder ved å betale dem penger, skremte mange andre og viste det som en stor suksess”. Han sa, “KCR klarte å bringe de såkalte nasjonale lederne ved å betale dem penger plyndret gjennom (Delhi) brennevinsvindel. Hvem finansierte folkemøtet? Hvor kom alle pengene fra? Ingen leder som kommer til KCR en gang vil ikke like å underholde ham igjen. Kumaraswamy har ikke kommet for å se ham igjen. Det samme gjorde Nitish Kumar. De som deltok på Khammam-møtet vil ikke være synlige.»

Annonse

Statens BJP-sjef beskrev BRS-møtet som «et floppshow», og sa videre: «BRS-ledere hevder å ha mer enn fem lakh mennesker til stede, men ikke en eneste lakh-folk deltok i møtet. Etter å ha styrt Telangana med både arroganse og uvitenhet de siste ni årene, lager KCR nå nye dramaer. BRS-møtet i Khammam var den første scenen i en lang film KCR foreslår for å avlede folks oppmerksomhet fra feilene hans. BRS folkemøte minner en om et fullstendig floppshow om pre-release-funksjonen til en film.»

Kumar slo ut mot KCR om uttalelsene om Agnipath-ordningen som han kom med i sin tale i Khammam. “Agnipat-ordningen for rekruttering av væpnede styrker var ideen til avdøde hærsjef Bipin Rawat. Tror KCR at han vet mer enn Rawat? Glem Agnipath. La KCR ta opp rekruttering av politistyrker i Telangana. På grunn av de tåpelige forholdene, tyr kandidatene til agitasjoner, og de som avhørte ham blir tiltalt.»

Med påstand om at “KCR pleide å referere til land som Sri Lanka, Bangladesh og Pakistan når det gjelder sultindeks i et forsøk på å forringe India og kritisere statsminister Narendra Modi”, sa Kumar: “Nå tar han ikke navnene deres, fordi disse landene tigger nå om penger og mat. Senere begynte han å snakke om Kina med hensyn til utvikling, og nå sliter det med å overvinne koronaviruspandemien.»

Annonse

Han sa: «Det viser tydelig at KCRs ord viser seg å være et dårlig tegn for ethvert land som han sier går fremover. Jeg ber ham om ikke å si noen gode ord om India fordi ordene hans blir en forbannelse for landet.”

BJP-lederen sa at “ingen hadde snakket om Ab Ki Baar Kisan Sarkar (Denne gangen, a farmers’ Government) slagord laget av BRS». Han la til, “Mens KCR sa at BRS ville komme til makten i sentrum, sa Kejriwal at Aam Aadmi Party (AAP) ville komme til makten. Det er uheldig at Telangana-sjefsministeren ikke en gang tok opp ‘Jai Telangana’ slagord på Khammam-møtet.»

© The Indian Express (P) Ltd