De gekoesterde AI-eenheid van Google wordt meegesleurd in 12.000 banenverlies

0
57

Alphabet Inc. reorganiseert zijn gekoesterde kunstmatige intelligentie-eenheid als onderdeel van het ingrijpende banenverlies van het bedrijf dat vrijdag werd aangekondigd, volgens een interne memo.

Jeff Dean, de directeur die de kunstmatige intelligentie en het onderzoek van Google leidt inspanningen, zei dat afgezien van een “bescheiden aantal” reducties binnen de onderzoekseenheid, het bedrijf had vastgesteld dat het te veel geïnvesteerd had in zijn dataplatform voor zorgteams, genaamd Google for Clinicians. De robotica-eenheid zal ook consolidatie zien bij Alphabet en Google, zei hij.

Alphabet kondigde eerder op vrijdag aan dat het ongeveer 12.000 banen zal schrappen, meer dan 6% van het wereldwijde personeelsbestand, en daarmee de nieuwste technologiegigant wordt die bezuinigt na jaren van overvloedige groei en aanwervingen. Chief Executive Officer Sundar Pichai vertelde werknemers dat de bezuinigingen gevolgen zullen hebben voor banen wereldwijd en in het hele bedrijf. Tegelijkertijd wees Pichai AI aan als een “belangrijk investeringsgebied” waar het bedrijf te maken heeft met een recente golf van concurrentie.

Dean noemde aanhoudende uitdagingen met het huidige economische klimaat als reden voor de personeelsinkrimpingen . “Als bedrijf en organisatie moeten we ons scherpstellen op de prioritaire gebieden waarin we willen investeren”, zei Dean. “We moeten ons blijven concentreren op ambitieus onderzoek en ontwikkeling op de lange termijn die ons zullen helpen revolutionaire producten te creëren voor miljarden mensen.”

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

Vooruitlopend op deze Dag van de Republiek is de Grondwet een onrustige aanwezigheid< img src="https://images.indianexpress.com/2023/01/Ghostwriter-FBBB.jpg?resize=140,79" />

Toekomst ontmoet verleden: 'Ghostwriter' is een door AI aangedreven typemachine dat kan…

'Het is giftig ': P Sainath op Centre blocking BBC-documentaire over Modi, 20…

Lal Chowk, het plein in het midden van KashmirApply nieuwjaarspromotiecode SD25

In reactie op een verzoek om commentaar op het banenverlies in de AI- en onderzoeksafdelingen, wees bedrijfswoordvoerder Jason Freidenfelds op de “brede vooruitgang en ambitieuze reikwijdte” van de AI-inspanningen van Google.

Lees ook |Google schrapt meeste banen bij Area 120 incubator als onderdeel van bezuinigingen

Dan Morgan, een senior portfoliomanager bij Synovus Trust Co., zei dat de inkrimping van het AI-personeel door Google “opvallend” en “enigszins verwarrend” is, gezien het feit dat de technologie de ruggengraat vormt van Google Search, het dominante product.

>

“Deze veranderingen moeten nauwkeuriger worden geëvalueerd,” zei Morgan, “en vertelt me ​​dat de vertraging van de advertentie-inkomsten doorsijpelt in de rest van het bedrijf.”

Advertentie

Google wordt al lang gezien als de marktleider op het gebied van kunstmatige-intelligentietechnologie. Pichai noemde het veld ooit dieper dan vuur of elektriciteit. Maar Google heeft ook te maken gehad met existentiële bedreigingen van buitenaf, met de nieuwste uitdaging in de vorm van een experimentele chatbot genaamd ChatGPT van het onderzoekslaboratorium OpenAI, die een aanzienlijke investering zou kunnen krijgen van Microsoft Corp.

Het platform , die informatie in duidelijke zinnen kan presenteren met een simpele prompt, zou het management van Google naar verluidt ertoe hebben aangezet om binnen het bedrijf een “code rood” af te kondigen. Google heeft tot nu toe geweigerd zijn eigen concurrerende technologie in het veld te introduceren, hoewel het werkt aan soortgelijke chatbot-inspanningen.

Dean benadrukte in de memo dat Google zich blijft inzetten voor het bevorderen van AI, en verzekerde stafmedewerkers dat het onderzoek eenheid stond daarbij centraal. “Zelfs in het afgelopen jaar of zo hebben we samen grote vooruitgang geboekt in ons kernonderzoek naar het bevorderen van AI en andere belangrijke gebieden”, zei hij. “We hebben een gerichte en zeer ambitieuze, zo niet gedurfde onderzoeksagenda voor de lange termijn om ons op te richten.”