Zorgt 5G ervoor dat ik meer mobiele data gebruik?

0
27
Joe Fedewa/How-To Geek

5G is de nieuwste en (zogenaamd) beste draadloze standaard. Met snelheden die soms kunnen wedijveren met internet thuis, vraag je je misschien af ​​of het gebruik van 5G betekent dat je nog meer data verbruikt. Maar klopt dat ook? Laten we eens kijken.

De eerste smartphone met 5G, de Samsung Galaxy S20, werd uitgebracht in maart 2020. Sindsdien hebben we een enorm aantal smartphones gezien en andere apparaten met 5G-ondersteuning. Hogere internetsnelheden zijn geweldig, maar is het het waard als je daarbij meer data gebruikt?

GERELATEERD: Wat is 5G en hoe snel is het?< /strong>

5G gebruikt geen data

Hier is het ding – uw internetverbinding heeft eigenlijk niets te maken met hoeveel gegevens u gebruikt. 5G of LTE, 3G, Wi-Fi, enz. gebruiken geen data, ze bepalen de snelheid waarmee de data zich verplaatst.

Denk aan 5G of een andere internetverbinding zoals de snelheidslimiet op een weg. De snelheidslimiet bepaalt hoe snel de auto's kunnen rijden; niet hoeveel auto's er op de weg kunnen zijn. Vijf auto's is vijf auto's, ongeacht de snelheidslimiet.

GERELATEERDHeeft u echt onbeperkte gegevens nodig?

Hetzelfde geldt voor 5G. Als u een bestand van 1 GB downloadt, gebruikt u zoveel gegevens. Het maakt niet uit of het bestand binnen 30 seconden of vijf minuten wordt gedownload. 1 GB is 1 GB. Dus als uw internetgebruiksgewoonten hetzelfde zijn met 5G als met LTE, verbruikt u geen data meer.

Hogere snelheden Laat U doet meer

Die laatste verklaring is de sleutel tot deze vraag. Als u dezelfde dingen doet op 5G als met LTE, verbruikt u niet meer gegevens, maar door de hogere snelheden van 5G kunt u meer dingen doen, en dat is wat gegevens kan opslokken.

Stel dat u graag Netflix op uw telefoon kijkt terwijl u niet in de buurt bent van wifi. Met LTE kun je streamen in 720p om buffering te voorkomen. Dankzij de hogere 5G-snelheden kun je in volledige 1080p kijken zonder haperingen. Het streamen van 1080p zal zeker meer data verbruiken dan het streamen van 720p.

Hogere snelheden geven je wat meer vrijheid. Mogelijk stream je muziek van Spotify met een hogere kwaliteit. Blader door meer webpagina's terwijl u op een trein wacht. Bekijk meer video's in je Facebook-feed. Meer van dit soort dingen kunnen doen, zorgt ervoor dat je meer data gebruikt.

GERELATEERD: Waarom onbeperkte mobiele data eigenlijk niet onbeperkt zijn< /p>

Om de vraag direct te beantwoorden: 5G heeft de potentie om je meer data te laten gebruiken. Het gaat echter niet echt om 5G zelf, het gaat erom hoe 5G u in staat stelt uw apparaat te gebruiken. 5G dwingt je niet om meer data te gebruiken, het is gewoon een bijproduct van het kunnen doen van meer dingen in dezelfde hoeveelheid tijd die nodig was om minder te doen met LTE.

De goed nieuws is dat iPhones en Android-apparaten tools hebben ingebouwd waarmee u in de gaten kunt houden hoeveel gegevens u gebruikt. U kunt waarschuwingen instellen wanneer u bepaalde limieten bereikt of de “low data-modus” om te vertragen hoeveel data u gebruikt.

GERELATEERD: Hoe u uw dataverbruik op Android kunt volgen

LEES VOLGENDE

  • › Hoe u UFC 283 Teixeira vs Hill live online kunt bekijken
  • › Deze kleine MSI-pc zit boordevol kracht
  • › 16 Google-zoekfuncties die u zou moeten gebruiken
  • › Herinneringen verwijderen in Google Foto's
  • › De nieuwe kleurrijke toetsenborden en muizen van Logitech zien er fantastisch uit
  • › Het internetarchief is het best bewaarde filmgeheim van het web