Waarom zijn boter en margarine zo duur?

0
34
Sea Wave/Shutterstock.com

Je weet dus al dat eieren duur zijn, maar er zijn nog twee andere kruidenierswaren die je budget misschien te boven gaan: boter en margarine. Maar waarom zijn boter en margarine nu precies zo duur?

De stijgende kosten van boter en margarine zijn te danken aan een aantal factoren, maar er gloort misschien wat hoop aan de horizon.

Laten we beginnen met de stijgende kosten van boter. Volgens CBS News hebben melkveehouders hun veestapel uitgedund in 2020 – tijdens het hoogtepunt van de coronaviruspandemie – nadat er financiële problemen waren ontstaan. Een uitgedunde kudde betekent minder melkproductie en melk is (uiteraard) nodig om boter te maken. Een groot deel van de melkvoorraad werd vervolgens gebruikt om kaas te maken – geen boter. Dit heeft geleid tot leveringsproblemen en hoge prijzen.

AISBUGUR grote botervloot met deksel

Voor wanneer boter is niet meer zo duur.

Amazon

$15,98 < br/>$ 20,99 Bespaar 24%

CBS News sprak echter met Peter Vitaliano, hoofdeconoom bij de National Milk Producers Federation, die zei dat hij verwacht dat boeren hun kuddes in 2023 zullen versterken. Dit zou een deel van de productieproblemen moeten verlichten en hopelijk zouden de prijzen moeten beginnen te dalen. de komende maanden.

Maar hoe zit het met margarine? Veel soorten bevatten helemaal geen zuivel, dus wat is het probleem? Het is de olie. Margarine wordt voornamelijk gemaakt van plantaardige oliën zoals sojabonen en zonnebloemen, en de Verenigde Staten halen er veel uit Oekraïne. Gezien de oorlog in het land zijn aanvoer en export problemen geworden die leiden tot prijsstijgingen.

Natuurlijk zijn er ook natuurrampen. Exporteurs zoals Argentinië en Brazilië hebben te maken gehad met grote droogtes, waardoor ook hun aanvoer afnam. Hoewel de vooruitzichten voor boter positief lijken, geldt dat niet voor margarine. De prijzen zullen waarschijnlijk gedurende een groot deel van 2023 hoog blijven.

Uw beste gok voor nu? Zoek naar manieren om geld te besparen in de supermarkt en gebruik kookhacks om je maaltijden uit te breiden. Investeer ook in wat overgebleven containers. Maar als je je hebt afgevraagd waarom de prijzen stijgen, weet je het nu tenminste.