Waarom je moet stoppen met het doen van de was in heet water

0
38
Zivica Kerkez/Shutterstock.com

Velen zijn tegenwoordig op zoek naar manieren om geld te besparen, en als u een van hen bent, verwacht u misschien niet dat een van de methoden in uw wasruimte staat . Maar als u nog steeds kleding in heet water wast, zou u uzelf per ongeluk meer geld kunnen kosten.

Kleren wassen in heet water is niet langer nodig dankzij de vooruitgang in wasmiddelen en wasmachines.

p>

Als je altijd hebt gehoord om handdoeken, lakens, sportkleding of andere sterk vervuilde items in heet water te wassen, is de kans groot dat het van een ouder of grootouder komt. Heet water werd lange tijd als beter beschouwd bij het schoonmaken, en er is nog steeds een kern van waarheid. Heetwatermoleculen verwijderen vlekken en vuil sneller dan koud water omdat ze sneller bewegen tijdens het wasproces, en het is ook geweldig in het doden van ziektekiemen!

Rubbermaid Hip Hugger Wasmand

Iedereen heeft een goede wasmand nodig.

Amazon

$ 37,91
 

Maar nu kunnen zowel apparaten als wasmiddel hetzelfde doen zonder warm water. Nieuwere wasmachinemodellen zijn efficiënter in het reinigen dan ouderwetse bovenladers met ingebouwde roerwerken. De nieuwere modellen zijn zeer efficiënt en gebouwd om lagere wastemperaturen te hebben die voldoen aan de normen van het Department of Energy, dus ze moeten betere schoonmakers zijn.

Deze nieuwe, zeer efficiënte wasmachines betekenen ook updates voor wasmiddelen. Weet je nog hoe we zeiden dat heetwatermoleculen sneller bewegen en dus beter kunnen schoonmaken? Welnu, Consumer Reports sprak met Tracey Long, communicatiemanager voor P&G's textielverzorgingsproducten in Noord-Amerika, die uitlegde dat moderne wasmiddelen een mix zijn geworden van oppervlakteactieve stoffen en enzymen die samenwerken in koud water voor gelijkwaardige prestaties.< /p>

Is er een moment waarop u warm water moet gebruiken? Als jij, een familielid of een huisgenoot ziek zijn geweest, is dat het moment om die cyclus om te draaien. Anders zouden koude en warme wasbeurten prima moeten zijn, en omdat je geen water meer hoeft te verwarmen, bespaar je ook nog eens op energiekosten!