Varför du ska sluta tvätta i varmt vatten

0
49
Zivica Kerkez/Shutterstock.com

Många letar efter sätt att spara pengar nuförtiden, och om du är en av dem kanske du inte förväntar dig att en av metoderna ska finnas i din tvättstuga . Men om du fortfarande tvättar kläder i varmt vatten kan du råka kosta dig själv mer pengar.

Tvätta kläder i varmt vatten är inte längre nödvändigt tack vare framsteg inom tvättmedel och tvättmaskiner.

p>

Om du alltid har hört att du ska tvätta handdukar, lakan, idrottskläder eller andra mycket smutsiga föremål i varmt vatten, finns det en god chans att det kommer från en förälder eller morförälder. Varmvatten ansågs vara bättre på rengöring under lång tid, och det finns fortfarande en viss sanning där. Varmvattenmolekyler får ut fläckar och smuts snabbare än kallt eftersom de rör sig snabbare under tvättprocessen, och det är också bra på att döda bakterier!

Rubbermaid Hip Hugger tvättkorg

Alla behöver en bra tvättkorg.

Amazon

37,91 USD
 

Nu kan dock både vitvaror och tvättmedel göra detsamma utan varmvatten. Nyare tvättmaskinsmodeller är mer effektiva vid rengöring än gamla topplastare med inbyggda omrörare. De nyare modellerna är högeffektiva och byggda för att ha lägre tvätttemperaturer som uppfyller departementets energistandarder, så de måste vara bättre rengöringsmedel.

Dessa nya högeffektiva tvättmaskiner innebär också uppdateringar av tvättmedel. Kommer du ihåg hur vi nämnde att hetvattenmolekyler rör sig snabbare och därmed blir bättre på att rengöra? Tja, Consumer Reports pratade med Tracey Long, kommunikationschef för P&G‘s tygvårdsprodukter i Nordamerika, som förklarade att moderna tvättmedel har blivit en blandning av ytaktiva ämnen och enzymer som samverkar i kallt vatten för motsvarande prestanda.< /p>

Så finns det någon gång du borde använda varmt vatten? Om du, en familjemedlem eller en rumskamrat har varit sjuk, är det dags att vända den cykeln till varm. Annars borde kalla och varma tvättar vara bra, och tack vare att du inte längre behöver värma vatten, sparar du energikostnader!