Sundar Pichai over Google-ontslagen: neem de volledige verantwoordelijkheid voor beslissingen die ons hier hebben geleid

0
54

Alfabet, het moederbedrijf van Google, heeft zojuist aangekondigd dat het zijn personeelsbestand met 12.000 functies zal verminderen. De CEO van het bedrijf, Sundar Pichai, stuurde al een aparte e-mail naar de werknemers over de aanstaande ontslagen die zullen plaatsvinden in de VS en in andere markten. In andere landen zal het proces echter langer duren vanwege lokale wetten en praktijken.

Pichai zegt in een blogpost dat hij de volledige verantwoordelijkheid op zich neemt voor de beslissing. De beslissing werd genomen na een “rigoureuze beoordeling van alle productgebieden en functies om ervoor te zorgen dat onze mensen en rollen zijn afgestemd op onze hoogste prioriteiten als bedrijf.” Geëlimineerde rollen omvatten alfabet, productgebieden, functies, niveaus en regio's.

Het bedrijf voegt eraan toe dat het in de VS de overgang voor de werknemers zal vergemakkelijken door middel van de volgende voordelen:

1. Betaal werknemers gedurende de volledige meldingsperiode (minimaal 60 dagen).

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijkenNieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

2. Bied een ontslagvergoeding aan vanaf 16 weken salaris plus twee weken voor elk extra jaar bij Google, en versneld ten minste 16 weken GSU-vesting.

3. Betaal bonussen voor 2022 en resterende vakantietijd.

4. Bied 6 maanden gezondheidszorg, arbeidsbemiddeling en immigratieondersteuning aan de getroffenen.

Buiten de VS zegt het bedrijf dat het werknemers zal ondersteunen in overeenstemming met de lokale praktijken.

Lees ook |Google-moeder Alphabet gaat 12.000 banen schrappen, zegt Sundar Pichai in e-mail

Pichai voegde eraan toe dat Google, een bijna drie decennia oud bedrijf, ongetwijfeld moeilijke economische cycli zou doormaken. Hij zei dat deze cycli momenten waren om de focus van het bedrijf te verscherpen, de kostenbasis opnieuw te ontwerpen en talent en kapitaal naar de hoogste prioriteiten te leiden.

Advertentie

De 50-jarige ging ook in op de gebieden waarop het bedrijf in de loop der jaren pionierde. “Omdat we op sommige gebieden beperkt zijn, kunnen we veel inzetten op andere. Door het bedrijf jaren geleden om te buigen naar AI-first, hebben we baanbrekende vorderingen gemaakt in onze bedrijven en de hele branche”, zei hij, eraan toevoegend dat de producten van Google beter zijn dan ooit dankzij de vroege investeringen.

Pichai hintte naar de toekomstige koers en zei dat Google zich schrap zette om een ​​aantal geheel nieuwe ervaringen te delen voor gebruikers, ontwikkelaars en bedrijven. De CEO zei dat het bedrijf op de drempel staat van een substantiële kans met AI in al zijn producten en dat het bereid is om de nieuwe mogelijkheden gedurfd en verantwoord te benaderen.

Pichai prees ook de cultuur van het bedrijf en de inspanningen van het personeel met zijn kenmerkende optimisme. “Al dit werk is een voortzetting van de 'gezonde minachting voor het onmogelijke' die vanaf het begin de kern van onze cultuur is geweest. Als ik vandaag rondkijk op Google, zie ik diezelfde geest en energie onze inspanningen aandrijven. Daarom blijf ik optimistisch over ons vermogen om onze missie waar te maken, zelfs op onze moeilijkste dagen. Vandaag is daar zeker een van”, schreef hij.

Advertentie

Tegen het einde van zijn blog onthulde Pichai dat hij veel vragen verwacht en dat het bedrijf maandag een gemeentehuis zal organiseren. De CEO beëindigde zijn lange blogpost door iedereen te vragen voor zichzelf te zorgen en het moeilijke nieuws in zich op te nemen. “Als onderdeel daarvan, als u net aan uw werkdag begint, kunt u vandaag gerust thuiswerken”, concludeerde Pichai.

Het massale ontslag van Google is het laatste in de golf van ontslagen die plaatsvond in afgelopen maanden. Eerder deze maand had technologiegigant Microsoft zijn plannen aangekondigd om bijna 10.000 personeelsleden te ontslaan, terwijl Amazon bijna 18.000 van zijn personeelsbestand had ontslagen. In november 2022 had Meta 13 procent van het personeelsbestand ontslagen, terwijl Twitter bijna de helft van het personeelsbestand zag ontslaan.

© IE Online Media Services Pvt Ltd