Sisi komt volgende week op bezoek; verdediging op de agenda

0
32

MET DE President van EGYPTE, Abdel Fattah al-Sisi die volgende week India bezoekt als hoofdgast op de viering van de Dag van de Republiek, zullen veiligheid, defensie, cybersecurity en landbouw naar verwachting de agenda domineren tussen de twee landen.

De twee partijen overwegen een half dozijn pacten te ondertekenen over een aantal van deze sectoren, waaronder IT en cultuur, en Egypte wil samenwerken met India op het gebied van defensie en landbouw in een belangrijke manier. Egypte is geïnteresseerd in de aanschaf van defensiematerieel uit India, waaronder LCA Tejas, raketten zoals Akash, DRDO's Smart Anti-Airfield Weapon, radars. Dit wordt ontwikkeld als onderdeel van de samenwerking met de defensie-industrie, en een van de hoogtepunten was dat minister van Defensie Rajnath Singh vorig jaar Caïro bezocht toen er een defensiepact werd ondertekend.

Mis |R-Day niet: het vintage IL38 SD-vliegtuig van de marine om voor de eerste en laatste keer mee te doen aan luchtparade; evenement om 45.000 toeschouwers te zien

Sisi, een legerchef die president is geworden, is zich terdege bewust van de strategische uitdagingen in de regio en wil het Egyptische leger uitrusten.

In feite, om de defensiebanden, zal een Egyptisch militair contingent ook deelnemen aan de parade op de dag van de Republiek.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

Lal Chowk, het plein in het centrum van Kasjmir

G20-checklist van Capital: Wat staat er te gebeuren verandering in Delhi voorafgaand aan de…

Seksueel beschuldigingen van intimidatie: impasse doorgebroken nadat worstelaars verzekerd waren van … Sunny Side Up: 80 pc-kinderen in Karnataka plukken eieren boven bananen & chikk…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Als vervolg op hun interesse in het verwerven van Indiase inheemse technologie, is Egypte ook uitgenodigd om volgende maand deel te nemen aan de Aero-India 2023 op Yelahanka Air Force Station, Bengaluru .

Egypte doet hetzelfde, want India is uitgenodigd voor Exercise Bright Star – gezamenlijke trainingsoefeningen onder leiding van Amerikaanse en Egyptische strijdkrachten die om de twee jaar worden gehouden – in september van dit jaar in Egypte.

Uitgelegd

Op zoek naar nauwere samenwerking

MET de komst van de Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi naar India, zijn defensie en veiligheid een prioriteit. Gezien als een gematigde stem in de regio, zullen Egypte en India kijken naar nauwere samenwerking met het oog op regionale veiligheidsuitdagingen. De uitnodiging voor de Dag van de Republiek zal die banden naar verwachting versterken.

Veiligheidssamenwerking is nog een gebied van sterke samenwerking, aangezien Egypte en India meer overeenstemming over de kwestie delen. Nu Egypte de uitdaging van het terrorisme aangaat, wil India samenwerken met het land waarvan wordt aangenomen dat Sisi het terrorisme met ijzeren hand heeft bestreden. Een mogelijk pact inzake cyberbeveiliging ligt op tafel en de details worden uitgewerkt.

Advertentie

Egypte, dat kampt met een tekort aan voedselgranen omdat Oekraïne en Rusland hun belangrijkste bron waren, wil ook tarwe uit India kopen. In mei vorig jaar had India, dat de verkoop van tarwe had verboden, de export van 61.000 ton tarwe naar Egypte toegestaan. Maar het land wil meer granen, gezien de tekorten.

De president van Egypte komt ook op een moment dat het land wordt geconfronteerd met een enorme economische crisis als gevolg van uitgeputte valutareserves. Hoewel er geen verzoek om begrotingssteun is ingediend, overweegt India meer Indiase investeringen in het land te doen, met name in grote infrastructuurprojecten.

Sisi is in de afgelopen negen jaar twee keer naar India gekomen. Maar dit is de eerste keer dat Egypte de belangrijkste gast is op de Dag van de Republiek. Beide landen vieren dit jaar de 75e verjaardag van het aanknopen van diplomatieke betrekkingen.

Advertentie

Sisi, die op 24 januari naar India komt, zal op 25 januari gesprekken voeren met premier Narendra Modi en deelnemen aan de Vieringen van de Dag van de Republiek. De uitnodiging om de hoofdgast van R-Day te zijn, is zeer symbolisch vanuit het perspectief van India. New Delhi heeft een strategie met gastvrijheid verweven om de belangrijkste gast voor het evenement te kiezen.

© The Indian Express (P) Ltd