Roshni-land: SC weigert J&K-bestelling te behouden bij het opruimen van inbreuken

0
35

Het Hooggerechtshof weigerde vrijdag de circulaire van de regering van Jammu en Kasjmir te schorsen met betrekking tot het verwijderen van alle inbreuken op het land van Roshni en Kahcharai.

Een rechtersbank MR Shah en C T Ravikumar die weigerde een bevel uit te vaardigen, vroeg echter mondeling aan de raadsman die voor het Union Territory verscheen om geen huizen te slopen.

“We geven vandaag geen bevel. U geeft hen mondeling de opdracht geen huizen te slopen. Maar we zullen geen algemeen schorsing verlenen”, zei rechter Shah tegen de raadsman van de indieners die dringend verblijf op de circulaire wilden.

De bank voegde eraan toe dat als het de circulaire blijft, dat de landroof ten goede zal komen . De indieners vertelden de rechtbank dat er veel stammen op het land woonden. De rechtbank wees er echter op dat de opschorting van het verblijf niet kan worden verleend.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijkenNieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

De J&K-administratie had op 9 januari de verwijdering van de inbreuken op Roshni en Kahcharai bevolen land uiterlijk op 31 januari.

Het Hooggerechtshof van Jammu en Kasjmir en Ladakh had op 9 oktober 2020 de J&K State Land (Vesting of Occupants Ownership) Act-2001, ook bekend als Roshni Act , “void ab initio'' en gelastte een CBI-onderzoek naar alle gevallen van onregelmatigheden bij de overdracht van staatsgrond aan particulieren.

© The Indian Express (P) Ltd