Presidentens tal i befintligt parlament, ny byggnad under uppförande: Talman

0
38

FÖR ATT SÄTT SLUT på spekulationerna om att budgetsessionen skulle kunna börja i den nya parlamentsbyggnaden sa Lok Sabhas talman Om Birla på fredagen att den nya byggnaden fortfarande var under uppbyggnad och att president Droupadi Murmus tal till båda kamrarna skulle hållas i det befintliga parlamentet. .

I en tweet sent på fredagskvällen sa Birla, som är på ett officiellt besök i Tanzania: “Den nya parlamentsbyggnaden är fortfarande under uppbyggnad. Under budgetsessionen kommer den ärade presidenten att tala till ledamöter av två hus i den befintliga parlamentsbyggnaden.”

Projektet startade i januari 2021 och förväntades vara klart i november 2022, i tid till riksdagens vintermöte. Efter att tidsfristen missades sa tjänstemän från Union Housing and Urban Affairs Ministry att det nya parlamentet skulle vara redo för budgetsessionen som börjar den 31 januari. Denna vecka har dock bygget fortsatt på platsen.

Subscriber Only StoriesView Alla

Inför denna republikens dag är konstitutionen en tyst närvaro

Framtiden möter det förflutna: 'Ghostwriter' är en AI-driven skrivmaskin som kan…

'It's venomous': P Sainath on Center blockerar BBC-dokumentär om Modi, 20…

Lal Chowk, torget i centrum av KashmirAnsök nyårskampanjkod SD25

© The Ind ian Express (P) Ltd