Pakistans regjering klar til å møte alle IMFs krav om å gjenopplive redningsprogrammet: Rapport

0
34

Den pakistanske regjeringen har bedt IMF om å sende sitt oppdrag til landet tidligst, fortrinnsvis neste uke, for å inngå en etterlengtet avtale om å gjenopplive redningsprogrammet, ettersom den formidlet sin vilje til å akseptere alle de fire hovedforholdene fastsatt av den globale långiveren, ifølge en medierapport.

Pakistan med kontanter gjenopplivet et stoppet program på 6 milliarder USD i det internasjonale pengefondet (IMF) i fjor, som først ble avtalt i 2019, men som opplever det vanskelig for å møte de tøffe forholdene til den Washington-baserte globale långiveren. Det er rapporter om at IMF ikke kan frigi flere midler under programmet før løftene som er gitt av regjeringen er oppfylt.

IMF-styret godkjente i august den syvende og åttende gjennomgangen av Pakistans redningsprogram , noe som gir mulighet for en frigjøring på over 1,1 milliarder USD.

“Vi har fullført arbeidet vårt på alle fire områdene på grunnlag av vår interaksjon på sidelinjen av Genève-konferansen,” sa et seniormedlem av regjeringen til avisen Dawn etter ukelange konsultasjoner inkludert minst to sesjoner ledet av statsminister Shehbaz Sharif. via en videolink fra Lahore.

Subscriber Only StoriesSe alleBruk nyttårskampanjekode SD25

“Vi er klare til å gå videre med reformer forpliktet under programmet, og vi planlegger å implementere alle beslutninger i løpet av samtalene med foreslått IMF-oppdrag,” sa tjenestemannen.

Finanssekretær Hamed Yaqoob Shaikh har formelt skrevet til IMFs misjonssjef for å besøke Pakistan.

Les også |Pakistans statsminister Shehbaz Sharifs hvite flagg til India

Annonse

En annen deltaker sa at IMFs redningspakke var et universalmiddel for alle utfordringer Pakistan sto overfor i dag, og at det ikke var noen annen utgangsvei fra mislighold, som var at fondets oppdrag hadde blitt bedt om å sitte over bordet og fullføre alt. En annen tjenestemann sa at regjeringen hadde fortalt IMF at den var klar til å implementere beslutninger i tråd med Genève-diskusjonene.

“De forventes også å vise en viss fleksibilitet gitt de nylige engasjementene og økonomiske utfordringene som posten har skapt. -flomsituasjon,» sa han.

Fondet hadde fire hovedkrav – markedsbasert valutakurs, økning i elektrisitets- og gasspriser (med nesten et gjennomsnitt på henholdsvis Rs 7 per kilowatt-time og Rs 750 per Metric Million British Thermal Unit), og ekstra skatter for å kompensere for inntektsglidningene (med nesten 100 milliarder Rs etter ett estimat og med Rs 225 milliarder ved et annet estimat) for å holde det finanspolitiske underskuddet innenfor de opprinnelige programmålene med justeringer for flomutgifter.

Annonse

Trykk av alle disse tiltakene ville ikke få strømme ned til vanlige folk, og den maksimale byrden ville være begrenset til velstående deler av samfunnet, sa regjeringsmedlemmene.

“Vi har ingen muligheten til ikke lenger å tilfredsstille fondet. Hvis samtalene mislykkes, kan oppdraget gå tilbake og ganske enkelt rapportere ingen fremgang, men Pakistan har ikke råd til dette, sa en tjenestemann.

Statsfinansminister Aisha Ghaus Pasha, som var en del av konsultasjonene, sa Pakistan hadde formidlet til IMF at den var klar til å gjennomføre reformer som avtalt og ønsket å løse de utestående problemene. Hun sa at regjeringen ønsket å fortsette IMF-programmet på en måte som gjør at vanlige folk ikke bærer byrden av tøffe avgjørelser, ifølge Dawn.