Ministerie van Defensie versoepelt de regels voor de uitrol van telecom-infra in zijn gebied

0
24

Het ministerie van Defensie heeft de regels voor het uitrollen van zendmasten, glasvezel en andere telecominfrastructuur in zijn gebied versoepeld in overeenstemming met het “Right of Way (RoW)” Regels meegedeeld door het Ministerie van Telecom in 2016.

Een kopie van de nieuwe regels die donderdag op Gati Shakti Portal is geüpload, vervangt de 'gedeelde communicatietoren en andere telecominfrastructuur om het communicatienetwerk in militaire stations/kantons uit te breiden' #8221; uitgegeven in februari 2018.

Volgens de nieuwe regel, “… elke ontvangen aanvraag voor de installatie van ondergrondse/bovengrondse telecominfrastructuur van defensieland zal voortaan worden verwerkt in overeenstemming met de Indian Telegraph Right of Way Rules 2016 (zoals van tijd tot tijd gewijzigd) die zijn geformuleerd door het Department of Telecommunications'; met enkele aanvullende voorwaarden.

Voor de installatie van telecominfrastructuur in gebieden binnen kantons, zal de Cantonment Board vooraf een verklaring van geen bezwaar (NoC) moeten vragen aan de organisatie onder wiens beheer het defensieland is geplaatst.

p>Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

Lal Chowk, de plein in het centrum van Kasjmir

G20-checklist van Capital: wat staat er te gebeuren verandering in Delhi voorafgaand aan de…

Seksueel beschuldigingen van intimidatie: impasse doorgebroken nadat worstelaars verzekerd waren van … Sunny side up: 80 pc-kinderen in Karnataka plukken eieren boven bananen & chikk…Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

Voor alle locaties buiten het burgerlijk gebied zullen Cantonment Boards NOC zoeken bij het hoofdkantoor van het station vanuit het gezichtspunt, volgens de nieuwe regel. De directeur-generaal van Defensie Estates zal een online portaal voor het elektronische aanvraagproces ontwikkelen en onderhouden en dit integreren met het Sanchar-portaal van het ministerie van Telecom.

Volgens de regel, toepassing van een telecomdienstverlener ontvangen op het online portaal van GatiShakti Sanchar wordt beschouwd als een sanctie na verloop van 60 dagen.

Digital Infrastructure Providers Association (DIPA), directeur-generaal T R Dua zei dat het gewijzigde beleid van het ministerie van Defensie een lang uitstaande vraag van de telecomindustrie en zal een grote impuls geven aan de installatie van telecominfrastructuur op defensiegronden.

Advertentie

“Hierdoor kunnen 5G-diensten worden geleverd aan personen die in en nabij kantonneergebieden wonen,& #8221; zei Dua.