Kensington SlimBlade Pro TrackBall Review: een ergonomisch muisalternatief

0
62

Beoordeling: 7/10 ?

 • 1 – Werkt niet
 • 2 – Nauwelijks functioneel
 • 3 – Ontbreekt ernstig op de meeste gebieden
 • 4 – Functioneert, maar heeft tal van problemen
 • 5 – Prima maar laat veel te wensen over
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig en waard om te kopen
 • 8 – Fantastisch, bijna best-in-class
 • 9 – Best-in-class
 • 10 – Perfectie op het randje

Prijs: $102 Amazon Kensington Hannah Stryker/How-To Geek

Computermuizen krijgen misschien niet dezelfde vindingrijkheid en tamtam als andere desktopvriendelijke technologie, maar als je’ Ik heb de schappen afgezocht naar een solide alternatief voor traditionele point-and-click-modellen en de Kensington SlimBlade Pro TrackBall is een uitstekende keuze.

Een makkie om aan te sluiten en eenvoudig aan te passen, de SlimBlade Pro combineert comfort en controle in één gebruiksvriendelijk apparaat. En hoewel ik een beetje huiverig was om mijn draadloze Logitech-muis opzij te schuiven, kon ik mezelf na slechts een paar uur met trots een trackball-liefhebber noemen.

Dit is wat we leuk vinden

 • Ergonomisch ontwerp
 • Comfortabel en responsief
 • Meerdere verbindingsopties
 • Veel aanpassingen

En Wat we niet doen

 • Geen vergrendelingsmechanisme voor trackball
 • Plastic is een beetje aan de goedkope kant

De deskundige recensenten van How-To Geek gaan praktisch aan de slag met elk product dat we beoordelen. We hebben elk stuk hardware urenlang getest in de echte wereld en ze door benchmarks in ons lab laten lopen. We accepteren nooit betalingen om een ​​product aan te bevelen of te beoordelen en verzamelen nooit beoordelingen van andere mensen. Lees meer >>

Inhoudsopgave

Ontwerp: eenvoudige lay-out, goedkope klikken
Connectiviteit: draadloos of bekabeld, de keuze is aan u
Responsiviteit: een leercurve die u snel oppikt
Software: een groot aantal aanpassingen binnen handbereik
zou moeten Koop je de SlimBlade Pro Trackball?

Ontwerp: eenvoudige lay-out, goedkope klikken

Hannah Stryker/How-To Geek

 • Afmetingen: ‎7,8 x 6,1 x 2,56 inch (198 x 154 x 65 mm)
 • Gewicht1,05 lbs (0,48 kg)
 • Stroombron: Batterijgevoed (wordt geleverd met één lithium-ion)
 • Batterijlevensduur: Tot 4 maanden

De SlimBlade Pro Trackball is een gestroomlijnd en nogal bescheiden stuk desktophardware, afgezien van de opvallend kastanjebruine titulaire trackball in het midden. Een glanzende grijze behuizing bedekt de muis van voren naar achteren, met inkepingen die de vier belangrijkste klikpunten markeren.

Daaronder vindt u vier rubberen stoppers om te voorkomen dat de Pro hier en daar, en zelfs met de trackball op zijn plaats, is het apparaat licht en gemakkelijk te verplaatsen.

De trackball zelf voelt soepel aan en is extreem gemakkelijk te rollen en te draaien. Houd er echter rekening mee dat als u de muis om welke reden dan ook moet optillen, het een goed idee is om de bal met uw hand te bedekken, omdat er geen vergrendelingsmechanisme is om te voorkomen dat uit zijn holster vallen.

Eén klein pijnlijk punt is de daadwerkelijke klik van de SlimBlade. Hoewel de vier klikpunten niet veel kracht nodig hebben om naar beneden te rijden, is het resulterende geluid een beetje aan de goedkope plastic kant. Het is niets belangrijks, maar ik zou willen dat elke klik met een beetje meer enthousiasme belandde.

Connectiviteit: draadloos of bedraad, de keuze is aan u

Hannah Stryker/How-To Geek

 • Verbindingen: ‎Bluetooth, 2,4 GHz, USB-kabel
 • Compatibel metPC, Mac, Linux

De Pro biedt drie connectiviteitsopties voor uw pc of Mac: 2,4 GHz via een meegeleverde draadloze USB-dongle (die kan worden weggestopt in een compartiment onder de muis), Bluetooth 5.0 of een bedrade aansluiting met een meegeleverde USB-A naar USB-C-kabel. En als u hardware gebruikt die prioriteit geeft aan USB-C, wordt de Pro ook geleverd met een USB-A naar USB-C-converter die u kunt gebruiken voor zowel de draadloze dongle als de USB-kabel.

Schakelen tussen de drie verbindingsopties is net zo eenvoudig als het verschuiven van de schuifregelaar aan de linkerkant van de muis. Helemaal omhoog is 2,4 GHz, helemaal omlaag is Bluetooth, met de middelste positie verbannen naar bekabelde connectiviteit (waardoor ook draadloos koppelen wordt uitgeschakeld).

Als Bluetooth uw voorkeursmethode is, kunt u Je vindt een koppelingsknop aan de rechterkant van de muis. Houd drie seconden ingedrukt om de Pro in de koppelingsmodus te zetten en ga vervolgens naar de Bluetooth-instellingen van uw computer om het apparaat te lokaliseren (het zou moeten verschijnen als “SlimBlade Pro”).

Responsiviteit: een leercurve die je snel oppikt

Door de jaren heen zijn onze hersenen van nature bedraad om traditionele point-and-click-muizen te gebruiken, maar er zijn zeker enkele grote voordelen aan een trackball-opstelling.

Misschien wel het grootste voordeel is dat je je pols een broodnodige pauze kunt geven. Voor degenen die dit soort apparaat nog nooit hebben gebruikt: u doet al uw cursorbewegingen met de trackball zelf – slepen is niet nodig.

GERELATEERD5 redenen om over te stappen op een trackballmuis

Bij normaal gebruik vond ik het het meest comfortabel om vier van mijn vingers op de bal te plaatsen, terwijl ik mijn duim op de linkermuisknop liet rusten. Wanneer het tijd is om door een pagina te scrollen, pakt u gewoon de trackball met alle vijf de vingers vast en draait u deze naar links (om omhoog te scrollen) en naar rechts (om omlaag te scrollen).

Tip:Vergeet niet om je trackball af en toe schoon te maken. U kunt uw muis ontsmetten met huishoudelijke artikelen zoals afwasmiddel en hem binnen een paar minuten leegmaken.

Ik heb op geen enkel moment iets gemerkt van vertraging of gespannen cursorbewegingen, en tijdens het gebruik van het trackball-vilt in het begin een beetje vreemd voor mij, maar ik raakte snel gewend aan het stationaire ontwerp – tot het punt waarop ik er nu de voorkeur aan geef boven een gewone muis. Bovendien heeft Kensington een lange staat van dienst op het gebied van oerdegelijke randapparatuur, en de Pro is daarop geen uitzondering.

Software: een schat aan aanpassingen binnen handbereik

Terwijl u #8217;zullen enkele basisresponsfuncties van de SlimBlade Pro kunnen aanpassen via de ingebouwde muisinstellingen van je computer (ik kon tracking, scrollen en dubbelkliksnelheid aanpassen met macOS), een van de grootste voordelen van de Pro zijn de uitgebreide aanpassingen waartoe u toegang krijgt door de gratis KensingtonWorks-software te downloaden.

Opmerking: KensingtonWorks kan worden gedownload op Windows- en Mac-computers.

Het kostte me slechts een minuut of twee om de installatiewizard te doorlopen, en na het goedkeuren van een paar beveiligingsmachtigingen had ik de software in een mum van tijd gelanceerd.

KensingtonWorks biedt een vrij eenvoudig dashboard met bedieningselementen, met aanpassingsopties voor SlimBlade Pro-knoppen, de aanwijzer en scrollen. Dus of je nu links- of rechtshandig bent, je kunt de Pro personaliseren naar hoe je poten de show leiden.

“Knoppen” hier vind je de meeste aanpassingen, met beschikbare opties voor elk van de vier belangrijkste klikpunten van de muis. Laten we bijvoorbeeld rechtsklikken nemen: na het selecteren van deze knop wordt een zijmenu geopend om een ​​reeks functies weer te geven, niet alleen voor basismuis- en toetsenbordopdrachten, maar ook voor videoconferenties (waarbij opdrachten oproep beantwoorden, oproep weigeren bevatten). , vergadering delen, enz.), media, webbrowsers en meer. Je hebt ook de mogelijkheid om acties van je klikpunten te verwijderen.

Met aanwijzeraanpassingen kunt u alles aanpassen, van snelheid tot beweging over één as, waarbij u de trackball kunt vergrendelen in verticale of horizontale besturingsvlakken. Met het schuiftabblad kunt u uw schuiforiëntatie omkeren of normaliseren, en ook iets genaamd Inertia Scroll in- of uitschakelen, waarmee u een pagina blijft scrollen met behulp van het momentum dat u naar de trackball hebt overgebracht (zonder dat u handmatig door de pagina hoeft te scrollen). ).

U ziet ook een “Bind to Cloud” optie voor het maken van een back-up van al uw aanpassingen naar zowel Google Drive als Microsoft OneDrive.

Moet u de SlimBlade Pro Trackball kopen?

Hannah Stryker/How-To Geek

Als je moe bent van het dragen van muismatten of het moeten omwikkelen van je hand en pols met een spalk (carpaal tunnel is geen grap, mensen), is de Kensington SlimBlade Pro Trackball een geweldige manier om iets eenvoudigs als een computermuis nieuw leven in te blazen.

Natuurlijk, het is iets duurder dan de gemiddelde point-and-click-configuratie, maar als je kijkt naar de drie eenvoudige verbindingsopties, aanpassingen en soepele look en feel van het apparaat, dan is die prijs van $ 105 niet zo duur. klinkt niet zo slecht.

Beoordeling: 7/10 Prijs: $102 Amazon Kensington

Dit is wat we leuk vinden

 • Ergonomisch ontwerp
 • Comfortabel en responsief
 • Meerdere verbindingsopties
 • Veel aanpassingen

En wat we niet doen< /h3>

 • Geen vergrendelingsmechanisme voor trackball
 • Plastic is een beetje aan de goedkope kant

LEES VOLGENDE

 • › Hoe u UFC 283 Teixeira vs Hill live online kunt bekijken
 • › Het internetarchief is het best bewaarde filmgeheim van het web
 • › De nieuwe kleurrijke toetsenborden en muizen van Logitech zien er fantastisch uit
 • › 16 Google-zoekfuncties die u zou moeten gebruiken
 • › Herinneringen verwijderen in Google Foto's
 • › Deze kleine MSI-pc zit boordevol kracht