Kensington SlimBlade Pro TrackBall recension: ett ergonomiskt musalternativ

0
43

Betyg: 7/10 ?

 • 1 – Fungerar inte
 • 2 – Knappt funktionell
 • 3 – Svår brist på de flesta områden
 • 4 – Fungerar, men har många problem
 • 5 – Bra men lämnar mycket att önska
 • 6 – Tillräckligt bra för att köpa på rea
 • 7 – Bra och värt att köpa
 • 8 – Fantastiskt, närmar sig bäst i klassen
 • 9 – Bäst i klassen
 • 10 – Borderline perfektion

Pris: 102 $ Amazon Kensington

Hannah Stryker/How-To Geek

Datormöss kanske inte får samma typ av uppfinningsrikedom och fanfar som annan skrivbordsvänlig teknik, men om du’ har skannat hyllor efter ett gediget alternativ till traditionella peka-och-klicka-modeller, Kensington SlimBlade Pro TrackBall är ett utmärkt val.

Enkelt att ansluta och lätt att anpassa, SlimBlade Pro kombinerar komfort och kontroll i en lättanvänd enhet. Och även om jag var lite orolig när det gällde att skjuta åt sidan min trådlösa Logitech-mus, var jag efter bara ett par timmar stolt över att kalla mig själv en trackball-hängiven.

Här är vad vi gillar

 • Ergonomisk design
 • Bekväm och lyhörd
 • Flera anslutningsalternativ
 • Många anpassningar

Och Vad vi inte gör

 • Ingen låsmekanism för styrkula
 • Plast är lite på den billiga sidan

How-To Geeks expertgranskare går hand i hand med varje produkt vi granskar. Vi testar varje hårdvara i timmar i den verkliga världen och kör dem genom riktmärken i vårt labb. Vi accepterar aldrig betalning för att rekommendera eller recensera en produkt och samlar aldrig ihop andras recensioner. Läs mer >>

Innehållsförteckning

Design: Enkel layout, billiga klick
Anslutning: Trådlös eller trådbunden, valet är ditt
Responsivitet: en inlärningskurva som du får snabbt
Programvara: En mängd anpassningar till hands
Bör Köper du SlimBlade Pro Trackball?

Design: Enkel layout, billiga klick

Hannah Stryker/How-To Geek

 • Mått: ‎7,8 x 6,1 x 2,56 tum (198 x 154 x 65 mm)
 • Vikt1,05 lbs (0,48 kg)
 • Strömkälla: Batteridriven (levereras med en litiumjon)
 • Batteritid: Upp till 4 månader

SlimBlade Pro Trackball är en elegant och ganska anspråkslös maskinvara för skrivbordet, med undantag för den iögonfallande rödbruna titulära styrkulan som ligger i dess mitt. Ett glänsande grått hölje täcker musen framifrån och bak, med fördjupningar som markerar de fyra huvudsakliga klickpunkterna.

Underunder hittar du fyra gummiproppar som hjälper till att förhindra att Pro:n glider här och där, och även med styrkulan på plats, är enheten lätt och lätt att flytta runt.

Styrkulan i sig är smidig vid beröring och extremt lätt att rulla och rotera. En sak att tänka på är dock att om du behöver lyfta upp musen av någon anledning är det en bra idé att täcka bollen med handen, eftersom det inte finns någon låsmekanism för att hålla den från faller ur sitt hölster.

En mindre öm punkt är i SlimBlades faktiska klick. Medan de fyra klickpunkterna inte kräver mycket kraft för att köra ner, så svävar det resulterande ljudet lite på den billiga plastsidan. Det är inget större, men jag önskar att varje klick landade med lite mer lust.

Anslutning: trådlös eller trådbunden, valet är ditt

Hannah Stryker/How-To Geek

 • Anslutningar: ‎Bluetooth, 2,4 GHz, USB-kabel
 • Kompatibel medPC, Mac, Linux

Pro erbjuder tre anslutningsalternativ för din PC eller Mac: 2,4 GHz via en medföljande trådlös USB-dongel (som kan stoppas undan i ett fack under musen), Bluetooth 5.0 eller en fast anslutning med en medföljande USB-A för att USB-C-kabel. Och om du använder hårdvara som prioriterar USB-C, kommer Pro också med en USB-A till USB-C-omvandlare som du kan använda för både den trådlösa dongeln och USB-kabeln.

Att växla mellan de tre anslutningsalternativen är lika enkelt som att växla skjutreglaget på vänster sida av musen. Hela vägen upp är 2,4 GHz, hela vägen ner är Bluetooth, med mittpositionen hänvisad till trådbunden anslutning (vilket också inaktiverar trådlös parning).

Om Bluetooth är din valmetod, du’ Du hittar en parningsknapp på höger sida av musen. Tryck och håll ned i tre sekunder för att sätta Pro i parningsläge, gå sedan till Bluetooth-inställningarna på din dator för att hitta enheten (den ska visas som “SlimBlade Pro”).

Responsivitet: en inlärningskurva som du snabbt tar upp

Under årens lopp har våra hjärnor naturligt varit fasta för att använda traditionella peka-och-klicka-möss, men det finns säkert några stora fördelar med en styrkula.

Den kanske största fördelen är att du kommer att kunna ge din handled en välbehövlig paus. För dem som aldrig har använt den här typen av enhet, kommer du att göra alla dina markörrörelser med själva styrkulan—ingen dragning krävs.

RELATERAT5 anledningar till att du bör byta till en Trackball-mus

Under normal användning tyckte jag att det var mest bekvämt att placera fyra av mina fingrar på bollen medan jag vilade tummen på vänster musklick. När det är dags att rulla igenom en sida tar du bara tag i styrkulan med alla fem fingrar och vrider den åt vänster (för att rulla uppåt) och höger (för att rulla nedåt).

Tips:Kom ihåg att rengöra din styrkula då och då. Du kan desinficera din mus med hushållsartiklar som diskmedel och slå ut den på några minuter platt.

Jag upplevde ingenting i vägen för eftersläpning eller uppstyltad markörrörelse vid något tillfälle, och när jag använde styrkulafilten lite konstigt för mig till en början, jag vande mig snabbt vid dess stationära design—till den grad att jag faktiskt föredrar den framför en vanlig mus nu. Dessutom har Kensington en lång erfarenhet av stensäker kringutrustning, och Pro är inget undantag.

Programvara: En mängd anpassningar till hands

Medan du& #8217;kommer att kunna justera några grundläggande svarsfunktioner i SlimBlade Pro genom din dators inbyggda musinställningar (jag kunde justera spårning, rullning och dubbelklickshastighet med macOS), en av de Den största fördelen med Pro är dess utökade anpassningar som du får tillgång till genom att ladda ner den kostnadsfria programvaran KensingtonWorks.

Obs: KensingtonWorks är tillgängligt för nedladdning på Windows- och Mac-datorer.

Det tog mig bara en minut eller två att köra igenom installationsguiden, och efter att ha godkänt några säkerhetsbehörigheter fick jag programvaran lanserad på nolltid.

KensingtonWorks erbjuder en ganska enkel instrumentpanel med kontroller, med justeringsalternativ för SlimBlade Pro-knappar, pekaren och rullning. Så oavsett om du är vänster- eller högerhänt, kommer du att kunna anpassa proffset så att det är hur dina tassar som helst sköter showen.

“Knappar” det är där du hittar flest anpassningar, med alternativ tillgängliga för var och en av musens fyra huvudklickpunkter. Låt oss ta högerklick till exempel: När du har valt den här knappen öppnas en sidomeny för att visa en rad funktioner, inte bara för grundläggande mus- och tangentbordskommandon, utan för videokonferenser (där kommandon inkluderar svara på samtal, avvisa samtal , dela möte, etc.), media, webbläsare och mer. Du kommer också att ha möjlighet att ta bort åtgärder från dina klickpunkter.

Pekaranpassningar låter dig justera allt från hastighet till enaxlig rörelse, där du kan låsa styrkulan i antingen vertikala eller horisontella kontrollplan. Rullningsfliken låter dig vända eller normalisera din rullningsorientering, samt slå på eller av något som kallas Tröghetsrullning, vilket kommer att fortsätta en sidrullning med det momentum du överförde till styrkulan (utan att du behöver rulla igenom sidan manuellt) ).

Du ser också en “Bind till moln” alternativ för att säkerhetskopiera alla dina anpassningar till både Google Drive eller Microsoft OneDrive.

Ska du köpa SlimBlade Pro Trackball?

Hannah Stryker/How-To Geek

Om du är trött på att ha på dig musmattor eller behöver linda in din hand och handled i en skena (karpaltunnel) är inget skämt, gott folk), är Kensington SlimBlade Pro Trackball ett utmärkt sätt att ge nytt liv och bekvämlighet till något så enkelt som en datormus.

Visst, det är lite dyrare än den genomsnittliga peka-och-klicka-inställningen, men när du överväger enhetens tre enkla anslutningsalternativ, anpassningar och smidiga utseende och känsla, så är priset på 105 $ ’ det låter så illa.

Betyg: 7/10 Pris: 102 USD Amazon Kensington

Här är vad vi gillar

 • Ergonomisk design
 • Bekväm och lyhörd
 • Flera anslutningsalternativ
 • Många anpassningar

Och vad vi inte gör< /h3>

 • Ingen låsmekanism för styrkula
 • Plast är lite på den billiga sidan

LÄS NÄSTA

 • › Så här ser du UFC 283 Teixeira vs Hill Live Online
 • › Internetarkivet är webbens bäst bevarade filmhemlighet
 • › Logitech’s nya färgglada tangentbord och möss ser bra ut
 • › 16 Googles sökfunktioner du bör använda
 • › Hur man tar bort minnen i Google Foto
 • › Denna lilla MSI PC är fullpackad med kraft