'J&K op weg naar vrede, stabiliteit': Shah prijst veiligheidsdiensten

0
25

Tijdens de openingssessie van de driedaagse All-India-conferentie van directeur-generaal van de politie (DGP's) en inspecteur-generaal van de politie (IGP's) die hier wordt gehouden in het National Agricultural Science Complex in Pusa, minister van Binnenlandse Zaken van de Unie Amit Shah zei dat terreurincidenten, doden en door terroristen gedomineerde gebieden in Jammu en Kasjmir drastisch zijn afgenomen, en dat de UT op weg is naar vrede en stabiliteit.

Ambtenaren zeiden dat premier Narendra Modi aanwezig zal zijn de conferentie van DG's en IG's op zaterdag. Hij zal alle belangrijke sessies van de conferentie bijwonen.

Lees ook |Delhi Confidential: een ongemakkelijke beweging op het BPR&D-evenement in Bengaluru

Shah prees de inspanningen van de politie, paramilitairen en inlichtingendiensten van J&K en zei dat hun inspanningen vruchten afwerpen en dat het totale aantal toeristen vorig jaar 1,80 crore bedroeg. “Vroeger was er een tijd dat kinderen van J&K hun vaderland verlieten om te gaan studeren. Maar vandaag studeren 32.000 kinderen uit andere delen van het land in J&K, wat het vertrouwen van de mensen daar en ook dat van de natie heeft vergroot. Evenzo zijn er de afgelopen vier jaar meer investeringen gedaan dan in de afgelopen 70 jaar,” zei Shah.

De bijeenkomst was hybride georganiseerd en zo'n 600 officieren van verschillende niveaus waren virtueel aanwezig vanuit de staten en de territoria van de Unie. “Vroeger waren de problemen geografisch… maar nu zijn ze thematisch zoals cyberbeveiliging en gegevensbeveiliging. De problemen zijn ook multidimensionaal geworden nu de narco-terreur en de oorlog van de vierde generatie een rol hebben gespeeld”, zei hij.

Alleen abonnees bekijken

Vooruitlopend op deze Dag van de Republiek is de Grondwet een onrustige aanwezigheidToekomst ontmoet verleden: 'Ghostwriter' is een door AI aangedreven typemachine die…'It's venomous': P Sainath on Centre blocking BBC documentaire on Modi, 20…Lal Chowk, het plein in het centrum van Kashmir Pas nieuwjaarspromotiecode SD25

toeShah prees ook de inlichtingen- en veiligheidsdiensten en zei dat ze erin geslaagd zijn hun suprematie te vestigen en dat niemand het land op welk gebied dan ook meer kan negeren of iemand ervan kan weerhouden vooruit te gaan. “We moeten niet vergeten dat de hele wereld nu heeft geaccepteerd dat India niet langer aan banden kan worden gelegd. In een recent rapport heeft Morgan Stanley gezegd dat we tegen 2027 de op twee na grootste economie ter wereld zullen zijn. Ik zeg dit niet alleen op basis van het onderzoek, maar op basis van ons track record. In 2014 stond onze economie op de 11e plaats van de wereld… Maar in de periode van 2014 tot januari 2023 zijn we van de 11e naar de 5e positie gesprongen”, zei hij.

Shah waardeerde de inspanningen van de veiligheidsdiensten en zei: “Op het gebied van interne veiligheid zijn we er over het algemeen in geslaagd de vrede in het land te handhaven, ondanks vele tegenslagen. Jammu en Kasjmir, gebieden die door het noordoosten en linkse extremisme zijn getroffen, waren de drie hotspots, en onder leiding van de premier is de situatie nu drastisch verbeterd. Dit laat zien dat we op de goede weg zijn en dat ons doel aan het einde van ons pad ligt.”

Shah zei dat in het noordoosten negen verschillende soorten groepen zich hebben overgegeven en vredesakkoorden hebben ondertekend en zijn teruggekeerd naar heersende stroming. “Meer dan 9.000 opstandelingen hebben wapens overgedragen aan de autoriteiten. Drie grensgeschillen tussen de staten in de regio zijn opgelost en ik kan met een enorm vertrouwen beweren dat wanneer we volgend jaar samen zullen zitten, de resterende vier geschillen ook opgelost zullen zijn”, zei hij.

Advertentie

“We hebben enorm veel succes geboekt bij het temmen van linkse terreur. In 2010 waren er 96 door terreur getroffen districten en nu zijn dat er nog maar 46. Ook in door links-extremisme getroffen regio's is het geweld met 40-60 procent afgenomen', zei Shah.

Shah deelde ook politie uit. medailles voor trouwe dienst en gaf trofeeën aan de drie beste politiebureaus van het land.