Hoe 'shaktishaali' Brij Bhushan Sharan Singh tot nu toe de modder heeft ontweken

0
85

In de worstelarena of daarbuiten, vechtend als kandidaat van de BJP of de Samajwadi-partij, in de wedstrijd als kandidaat of met zijn vrouw als gevolmachtigde, heeft Brij Bhushan Sharan Singh zelden verloren wat betreft. Maar die reeks zou nu kunnen eindigen, met de groeiende beschuldigingen van seksuele intimidatie tegen hem door vrouwelijke worstelaars, die het aftreden van Singh als president van de Wrestling Federation of India (WFI) eisen. /p>

Een worstelaar die via de Ram Janmabhoomi-beweging in de politiek is gedoken en die nog steeds wordt geconfronteerd met een zaak in de Babri Masjid-sloop, Singh, 66, heeft zijn voeten op de grond geplant met dank aan het imago van een 'dabangg'-leider – of een' shaktishaali (machtig)', zoals hij zichzelf graag noemt — die de BJP niet zo hard nodig heeft als de BJP hem nodig heeft in minstens een half dozijn districten rond zijn geboorteland Gonda in Uttar Pradesh.

Editorial |Beschuldigingen van seksuele intimidatie: chef worstelfederatie moet vertrekken

Singh is zesvoudig parlementslid (ooit van de SP), die Gonda, Balrampur heeft vertegenwoordigd en nu naar Kaiserganj is verhuisd, terwijl zijn zoon Prateek Bhushan bezig is aan zijn tweede termijn als MLA van Gonda Sadar.

Deze formidabele staat van dienst verklaart ook waarom ondanks verschillende schandalen met de partij, waaronder de regering van UP Chief Minister Yogi Adityanath, er geen poging is gedaan om zijn 10-jarige ambtstermijn als WFI-president en als vice-president van de United World Wrestling- Azië.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

Lal Chowk, het plein in het centrum van KasjmirG20-checklist van de hoofdstad: wat gaat er veranderen in Delhi in de aanloop naar…Beschuldigingen van seksuele intimidatie: impasse doorgebroken nadat worstelaars verzekerd waren van… >Zonnige kant naar boven: 80 pc-kinderen in Karnataka plukken eieren boven bananen & chikk…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Lokale leiders vertellen over de grootse vieringen die hij elk jaar op zijn verjaardag op 8 januari houdt, waar studenten die via een talentenjacht op de shortlist staan, worden beloond met motorfietsen, Scooty en geld. Dit jaar werd aan het evenement in Gonda en aangrenzende districten zoals Lucknow, Ayodhya, Bahraich, Shrawasti, Balrampur en Barabanki deelgenomen door Pankaj Chaudhary, staatsminister van Financiën van de Unie.

Lees ook |Wat veroorzaakte het protest van Indiase worstelaars: Angst bij vrouwen voor 'onveilige omgeving' op kamp in Lucknow

BJP-leiders noemen ook de goodwill die Brij Bhushan Singh heeft verdiend dankzij zijn actieve samenwerking met meer dan 50 onderwijsinstellingen, waaronder techniek, farmacie, onderwijs en rechten, die hij heeft helpen opzetten in de districten Bahraich, Gonda, Balrampur, Ayodhya en Shrawasti.

“Hij heeft door zijn macht een imperium ontwikkeld in deze districten. Hij geeft vrijstelling van kosten aan studenten die niet kunnen betalen. Dus als hij verkiezingen wint, is dat zowel vanwege zijn invloed als vanwege zijn goede wil”, zegt een BJP-leider uit Gonda.

Advertentie

Tegelijkertijd, zeggen BJP-leiders, heeft de partij afstand gehouden door hem ondanks zijn herhaalde peilingen geen enkele positie binnen de organisatie en de regering van de Unie te geven. Zijn eigen team van werknemers zorgt voor zijn kiesdistrict, inclusief dagelijkse problemen die zich kunnen voordoen.

“Singh neemt alleen het symbool van het feest. Hij wint verkiezingen in zijn eentje”, zegt een andere lijsttrekker.

Het vertrouwen betekent dat Singh is weggekomen met incidenten zoals zijn kritiek op de regering van Adityanath tijdens de overstromingen in de staat in oktober vorig jaar. Hij beschuldigde de regering ervan slecht voorbereid te zijn, niet genoeg te doen voor verlichting, en zei dat de mensen waren achtergelaten “bhagwan bharose (aan de genade van god)”. Singh zei ook dat de bestaande regering geen kritiek tolereerde en het persoonlijk opvatte.

Advertentie

Terwijl de oppositie de opmerkingen naar voren bracht om de regering van Adityanath aan te vallen, kreeg Singh geen berisping van de BJP.

Hij prees SP-leider Azam Khan, een van de grootste schrikbeelden van de BJP in de staat, als “een massale leider”, en bedreigde Maharashtra Navnirman Sena (MNS) chef Raj Thackeray tegen een bezoek aan Ayodhya totdat hij zich publiekelijk had verontschuldigd voor ” vernederende “Noord-indianen in Mumbai. De BJP had de leider van de MNS het hof gemaakt als bondgenoot ten tijde van de chaotische politiek in Maharashtra.

In privé had de BJP de opmerkingen van Singh afgedaan als publiciteitsstunts.

Het was door zijn associatie met de Ram Janmabhoomi-beweging en zijn invloed in de gebieden rond Ayodhya dat Singh in eerste instantie onder de aandacht van de BJP kwam. De partij stuurde hem voor het eerst vanuit de Gonda Lok Sabha-zetel in 1991. Hij won en keek nooit meer achterom. In 1996, toen hij niet meedeed, gaf de partij een kaartje aan zijn vrouw Ketaki Devi Singh, en ook zij won.

Een constante aanwezigheid op worsteltoernooien, nationaal of internationaal, senior of junior, Singh kan worden gezien met een microfoon in de hand, houdt toezicht op wedstrijden, roept vaak instructies naar scheidsrechters, stopt en start wedstrijden en gooit soms zelfs het regelboek naar rechters. Als hij er niet kan zijn, staat hij erom bekend dat hij “de procedure virtueel volgt”.

Advertentie

Wat er ook komt van de ernstige beschuldigingen waarmee Singh nu wordt geconfronteerd, dat zal vrijwel zeker veranderen.

>