Google zegt het SC-besluit te herzien, zal samenwerken met CCI

0
32

Nadat het Hooggerechtshof van India weigerde hulp te verlenen aan Google in zijn betwisting van de beslissing van het National Company Law Appellate Tribunal (NCLAT), heeft het bedrijf gezegd dat het zal samenwerken met de Competition Commission of India (CCI) en dat het opnieuw onderzoekt ook de SC-bestelling. Google wordt momenteel geconfronteerd met twee boetes die zijn opgelegd door de CCI wegens misbruik van zijn marktdominantie. Eén CCI-order heeft een boete opgelegd ter waarde van Rs 1.337 crores en Google heeft zeven dagen de tijd gekregen om 10 procent van het bedrag te storten.

In een verklaring zei een Google-woordvoerder: “We zijn de details van de beslissing van gisteren aan het bekijken, die beperkt is tot voorlopige maatregelen en die niet heeft beslist over de gegrondheid van ons beroep.” Android heeft veel voordelen opgeleverd voor Indiase gebruikers, ontwikkelaars en OEM's en speelde een sleutelrol in de digitale transformatie van India. We blijven ons inzetten voor onze gebruikers en partners en zullen samenwerken met de CCI op de weg vooruit, parallel aan onze oproep.” Ondertussen heeft de apex-rechtbank NCLAT ook gevraagd om op 31 maart te beslissen over het beroep van Google tegen CCI-beschikking van Rs 1337 crore.

Lees meer |Google beboet door CCI voor concurrentieverstorende praktijken op Android: een blik op wat er staat

Voor Google zijn het niet alleen de boete, maar ook andere richtlijnen in het CCI-bevel die een grote uitdaging vormen. CCI dringt erop aan dat Google stopt met de 'verplichte pre-installatie van de volledige Google Mobile Suite op smartphones', die plaatsvindt onder de Mobile Application Distribution Agreement (MADA) die Google tekent met Original Equipment Manufacturers (OEM's). . Deze reeks apps omvat Gmail, Google Play Store, Google Pay, Google Maps, YouTube, enz. en geeft volgens CCI Google een oneerlijk voordeel.

Verder kan Google niet voorkomen dat gebruikers hun apps van hun telefoons verwijderen of een aparte zoekmachine als standaardoptie kiezen. Het belangrijkste is dat Google ontwikkelaars er niet van kan weerhouden hun app-winkels te verspreiden via de Play Store– wat een belangrijke verandering in het beleid zal betekenen. Op dit moment zijn andere app-winkels niet toegestaan ​​in de Play Store. Side-loading van apps kan niet worden beperkt door Google, hoewel moet worden opgemerkt dat het op Android nog steeds heel goed mogelijk is.

Subscriber Only StoriesAlles bekijken

UPSC Essentials| Wekelijkse nieuwsuitzending met MCQ's: bevolking van India en C…

Het vergeten verhaal van Calcutta's eens zo bloeiende Japanse gemeenschap

Kamer delen, boeken & succes: 3 broers en zussen kraken J&K civilsDelhi Confidential: Eknath Shinde’s Sena wacht reikhalzend op Union Ca…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Ondertussen waarschuwde Google in een eerdere blogpost dat als het deze wijzigingen moet doorvoeren en gevorkte versies van Android, zou het uiteindelijk de veiligheid van de gebruiker in gevaar brengen en de prijzen van smartphones verder opdrijven.

© IE Online Media Services Pvt Ltd