Een Netflix-account delen? Maak je klaar om ervoor te betalen

0
38
DANIEL CONSTANTE/Shutterstock.com

Netflix staat op het punt serieus te worden in zijn inspanningen om freeloaders te elimineren. Als je een Netflix-account deelt met familie of vrienden buiten je huishouden, maak je dan klaar om ervoor te betalen. Een nieuwe “betaald delen” systeem kan vanaf volgende maand worden uitgerold en u moet een vergoeding betalen voor degenen die uw account gebruiken.

Aangekondigd als onderdeel van het inkomstenrapport over het vierde kwartaal van 2022 deze week, zou het delen van wachtwoorden al in maart kunnen verdwijnen. In het rapport bevestigde Netflix dat zijn nieuwe functie voor betaald delen in het eerste kwartaal van 2023 zou worden uitgerold. Voor degenen die het niet weten, dat kwartaal eindigt in maart. Dit betekent dat het bedrijf klaar is om de banhamer op die deelaccounts te laten vallen.

Het afgelopen jaar heeft Netflix verschillende wijzigingen aangebracht. Het bedrijf introduceerde nieuwe door advertenties ondersteunde abonnementen om de inkomsten te verhogen, bevestigde dat het op het punt staat het delen van wachtwoorden aan te pakken en heeft zelfs een tool voor profieloverdracht gemaakt.

GERELATEERDBeter dan BitTorrent: 4 legitieme manieren om gratis shows en films te krijgen

Netflix zei, “terwijl onze gebruiksvoorwaarden het gebruik van Netflix beperken tot een huishouden , erkennen we dat dit een verandering is voor leden die hun account breder delen. Nu we betaald delen uitrollen, hebben leden in veel landen ook de mogelijkheid om extra te betalen als ze Netflix willen delen met mensen met wie ze niet samenwonen.

Het bedrijf heeft het onlangs voor accounteigenaren gemakkelijker gemaakt om gebruikers uit te loggen, zoals een ex, ouders, broers en zussen, vrienden of een uitgebreide familie, die waarschijnlijk een grote rol zal spelen in deze verschuiving. U kunt uw account beheren en op afstand iedereen uitloggen die toegang heeft tot het account.

En hoewel we niet helemaal zeker weten hoe de betaalde deelfunctie zal werken, krijgt iedereen buiten uw huishouden die het account gebruikt waarschijnlijk een pop-up en kunnen geen films en shows streamen. En als je een extra profiel aan je Netflix-account wilt toevoegen, kost dat je wat.

Bij een test vorig jaar buiten de VS rekende Netflix $ 2,99 extra per maand voor “bijrekeningen.” Die extra gebruikers kregen hun eigen profiel, wachtwoord, aanbevelingen en kijkgeschiedenis. Toch zullen we moeten afwachten.

Als je Netflix deelt met een aantal mensen, zeg hen dan dat ze ervan moeten genieten zolang het nog kan. Of u kunt ze starten en voorstellen om u aan te melden voor het nieuwe, door advertenties ondersteunde abonnement van $ 7 per maand.

via Mashable