Digital India helpt de chemische industrie in India bij het verbeteren van efficiëntie en productiviteit: Dr. Kamal Jain Sethia

0
47

De chemische industrie maakt een snelle ontwikkeling door in India. Ook de chemische industrie heeft hoge verwachtingen van de begroting 2023, zodat er de komende jaren groei te zien is in de chemische sector. In ruil daarvoor kan deze industrie een impuls blijken te krijgen.

Dr. Kamal Jain Sethia, directeur van ChemIndia Connect, al bijna 35 jaar verbonden aan de chemische sector, deelt zijn visie over de groei van de chemische industrie in India. Hij geeft gedetailleerde inzichten over waar de chemische industrie staat in India en wat de impact is geweest van Digital India op de chemische industrie.

Dr. Jain zegt: “De chemische industrie levert een belangrijke bijdrage aan de economie van India, met een marktomvang van ongeveer $ 180 miljard in 2020. De industrie is goed voor ongeveer 3% van het bruto binnenlands product van het land.” (bbp) en levert een belangrijke bijdrage aan de exportopbrengsten van India. De chemische industrie in India is divers, met een scala aan producten, waaronder farmaceutische producten, petrochemicaliën, kleurstoffen, wasmiddelen en kunstmest. Het is een grote werkgever, met meer dan 2 miljoen mensen die in de sector werken.

Over het huidige scenario zegt hij: “De afgelopen jaren heeft de chemische industrie in India te maken gehad met een aantal uitdagingen, waaronder toenemende concurrentie uit andere landen, stijgende energiekosten en regelgevingsproblemen. De industrie blijft echter groeien en evolueren, en levert een belangrijke bijdrage aan de economische ontwikkeling van India.

Alleen verhalen van abonneesBekijk allesUPSC Essentials| Wekelijkse nieuwsuitzending met MCQ's: bevolking van India en C…Het vergeten verhaal van Calcutta's eens zo bloeiende Japanse gemeenschap

Kamer delen, boeken & succes: 3 broers en zussen kraken J&K civilsDelhi Confidential: Sena van Eknath Shinde wacht reikhalzend op Union Ca…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Volgens dr. Jain is 'Digital India' een overheidsinitiatief in India dat erop gericht is het land om te vormen tot een digitaal ondersteunde samenleving en kenniseconomie. Er zijn een aantal manieren waarop Digital India de chemische industrie in India helpt, waaronder het verbeteren van efficiëntie en productiviteit: digitale technologieën, zoals automatisering, data-analyse en het internet der dingen (IoT), helpen chemische bedrijven om hun activiteiten en verbeteren de efficiëntie. Zo kunnen sensoren en andere IoT-apparaten worden gebruikt om chemische processen in realtime te bewaken en te besturen, terwijl data-analysetools bedrijven kunnen helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

Over ChemIndia Connect gesproken, zei hij: “ChemIndia Connect is India's eerste B2B online portal specifiek voor de chemische industrie. Er zijn momenteel veel online portals op de markt, maar geen enkele is chemisch georiënteerd. Dit is een idee en als het idee correct wordt gedeeld, kan het prachtige resultaten opleveren. Oprichters en directeuren van ChemIndia Connect hebben een gezamenlijke ervaring van meer dan 100 jaar op chemisch gebied en kennen de zenuwen van de industrie. ChemIndia connect zal alle belanghebbenden (kopers, verkopers, fabrikanten, importeurs, exporteurs, onderzoekers, enz.) van de chemische industrie op één platform brengen. Zoals internet en AI (kunstmatige intelligentie) het leven van alle individuen binnendringen, kan de chemische industrie het zich niet permitteren achter te blijven. Alleen via internet is het mogelijk om zoveel mogelijk mensen te bereiken in minimale tijd en bijna gratis.

Dr. Jain vervolgt en vertelt dat B2B-portals zoals ChemIndia Connect veel voordelen voor het bedrijfsleven hebben. Hij somde er hieronder enkele op:

Advertentie

Verbeterde communicatie en samenwerking
Gestroomlijnde processen
Verhoogde efficiëntie
Verhoogde zichtbaarheid
Verbeterde klantenservice
Schaalbaarheid< br /> Wereldwijd bereik

Naast dit is een van de belangrijkste dingen dat ChemIndia Connect India's eerste B2B online portal is exclusief voor de chemische industrie.

ChemIndia-producten zijn voornamelijk onderverdeeld in twintig categorieën. Deze categorieën zijn anorganische pigmenten, organische pigmenten, fluorescerende pigmenten, parelpoederpigmenten, zwart pigment, roetzwart, witte pigmenten, verdunningspigmenten, industriële oplosmiddelen, alcoholen, andere oplosmiddelen, weekmakers, verfdrogers, waterontharders, middelen, additieven, ontschuimers, Additieven, ontschuimers, biocidenadditieven, wasemulsieadditieven, antibezinkingsmiddel, dispergeermiddel, bevochtigingsmiddel, slijpmiddel enz.