Deze compacte GaN-steen van 270 W laadt al je apparaten op, van laptops tot oordopjes

0
32

Zeus, een GaN-oplader van 270 W ter grootte van een kauwgomdoos, is in staat om je hele voorraad gadgets – een laptop, een tablet, een smartphone en een wearable – tegelijkertijd snel op te laden. Hoewel het product via Kickstarter werd gelanceerd, is de campagne sindsdien verplaatst naar Indiegogo, waar het op het moment van schrijven meer dan Rs 60 lakhs heeft weten op te halen. Het bedrijf erachter – Chargeasap – is een in Sydney gevestigd merk voor consumentenelektronica, dat zegt dat de oplader aansluit bij de cultuur van “onderweg werken”.

Met de non-stop toename van het aantal gadgets die mensen dagelijks bij zich hebben, de stroombehoefte is toegenomen, evenals de behoefte aan opladers. Reizen met meer dan één oplaadsteen kan veel batterijproblemen oplossen, maar dat kan snel onhandig worden als het aantal stopcontacten beperkt is of als je weinig ruimte hebt.

Een OLED-display bovenaan toont real-time laadinformatie (Bron afbeelding : Chargeasap)

De Zeus probeert dat probleem op te lossen met de vier USB-poorten die hij verpakt in zijn compacte behuizing, die volgens het bedrijf de “kleinste ter wereld” in zijn soort is. Het gewicht is ook “lichter dan marktleiders” met slechts 320 g.

Die poorten omvatten een 140 W USB-C Power Delivery 3.0 PPS-poort, twee 100 W USB-C Power Delivery 3.0 PPS-poorten en een 22,5 W USB-A-poort. Deze, zo beweert het bedrijf, kunnen 3 laptops tegelijk van stroom voorzien. Andere functies zijn onder meer in twee richtingen opvouwbare Amerikaanse pennen die in een hoek van 90° of 180° kunnen worden afgesteld, waardoor de oplader flexibeler wordt, en een OLED-display van 0,96 inch voor real-time laadspanning en -ampère-informatie.

Alleen voor abonnees VerhalenAlles bekijkenNieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen Lees ook |Alles klaar voor de volgende grote vakantie? Hier zijn de gadgets, apps om reizen minder ingewikkeld te maken

Voor degenen onder u die zich afvragen waar “GaN” over gaat … het is een oplaadtechnologie die galliumnitride gebruikt in plaats van het meer gebruikelijke silicium in de constructie. Hierdoor is hij compacter, energiezuiniger en sneller dan een traditionele oplader. GaN IC's zijn meer dan 10 keer kleiner dan traditionele IC's.

De Zeus biedt 3x USB-C-poorten en 1x USB-A-poort (Bron afbeelding: Chargeasap)

Ondanks de technische mogelijkheden kan het lastig zijn om de warmte onder controle te houden in zo'n klein pakket. Chargeasap heeft de Zeus uitgerust met “dunne koellichamen met hoge dichtheid om te helpen bij warmteafvoer en een eerste grafeenlintvel dat strategisch rond de belangrijkste opladercomponenten is gewikkeld om verder te helpen bij koeling.”

U kan de Chargeasap Zeus 270W GaN USB-C-oplader kopen via Indiegogo voor Rs 10.479 als onderdeel van de “early bird”-aanbieding. De verzending is wereldwijd, hoewel u leveringen pas vanaf mei 2023 kunt verwachten.

© IE Online Media Services Pvt Ltd