Delhi Confidential: Sena van Eknath Shinde wacht reikhalzend op de uitbreiding van het Union Cabinet

0
34

Berth kwellingen: Speculaties over een op handen zijnde uitbreiding of herschikking van het kabinet van de Unie hebben veel BJP-ministers misschien een beetje nerveus gemaakt, maar een partij die er reikhalzend naar uitkijkt, is Eknath Shinde, een factie van de Shiv Sena. De partij die nog niet uit haar aanvankelijke geboorteweeën is gekomen, zal de opname van haar leiders in de regering van de Unie bijna een reddingslijn zijn, zeggen haar leiders. Enkele parlementsleden die naar de kant van Shinde waren gesprongen, moeten worden ondergebracht.

“Het is belangrijk om ze tevreden te houden om het feest bij elkaar te houden”, benadrukken ze. Volgens bronnen heeft de partijleiding tijdens het recente bezoek van premier Narendra Modi aan Mumbai overeenstemming bereikt over de ligplaatsen.

Up & down: foto's van het nieuwe in aanbouw zijnde parlementsgebouwwerden regelmatig geüpload naar de speciale website van de overheid centralvista.gov.in sinds het project in 2021 begon. Deze week zijn nieuwe foto's, waaronder een van de Lok Sabha-kamer gemaakt op 16 januari, toegevoegd aan het gedeelte “voortgang” op de plaats. Maar kort nadat de nieuwe foto's donderdag op grote schaal door de media waren gebruikt, heeft het ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Zaken, dat de site onderhoudt, ze verwijderd vanwege bezorgdheid over de veiligheid.

In feite waren de vorige foto's van de De projectsite is ook uit de lucht gehaald en de sectie “voortgang” is volledig verwijderd vanaf vrijdagavond.

Subscriber Only StoriesView All

Vooruitlopend op deze Dag van de Republiek is de Grondwet een onrustige aanwezigheid

Toekomst ontmoet verleden: 'Ghostwriter' is een door AI aangedreven typemachine die…'It's venomous': P Sainath op Centre blocking BBC-documentaire over Modi, 20… < /figuur>Lal Chowk, het plein in het centrum van KashmirPas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

© The Indian Express (P) Ltd