De 5 bästa kryptohårdvaruplånböckerna 2023

0
22
Nataly Gejdos/Shutterstock.com

Innehållsförteckning

Vad du ska leta efter i en kryptoplånbok 2023
Bästa allround-kryptoplånbok: Trezor Model T
Bästa kryptoplånbok för nybörjare: Trezor Model One
Säkraste kryptoplånbok: NGRAVE ZERO
Most “Bang for Your Buck” Crypto Wallet: Ledger Nano X
Bästa Crypto Wallet för DeFi: SafePal S1

Uppdatering, 01/12/2023: Vi har granskat våra rekommendationer och är övertygade om att dessa fortfarande är de bästa kryptoplånböckerna du kan köpa.

< h2 role="heading" aria-level="2">Vad man ska leta efter i en kryptoplånbok 2023

Det finns tre primära sätt att hålla din kryptovaluta, och de har olika grader av säkerhet. Den första och minst säkra metoden är att behålla din kryptovaluta på börsen du köpte den på. Ett exempel skulle vara att köpa på Bitcoin och aldrig skicka den till en säkrare plånbok. Detta är inte så säkert eftersom hackare kommer att rikta sig mot börser först och främst när de försöker stjäla krypto.

Nästa är mobila plånböcker på en telefon eller webbläsare som Metamask. Dessa plånböcker ger dig en uppsättning privata nycklar som säkerställer att bara du har tillgång till innehaven. Privata nycklar är en uppsättning unika slumpmässiga ord som kan anges för att återställa din kryptovaluta.

En nackdel är att dessa mobila plånböcker körs på programvara som är utsatt för hackning. Trots att det är mycket säkrare än att hålla ditt krypto på en börs, är mobila plånböcker inte på något sätt helt säkra.

RELATERATVad är skillnaden mellan en Bitcoin-plånbok och en börs?

För största möjliga säkerhet är en hårdvaruplånbok nödvändig. De flesta av dessa plånböcker liknar hårddisk eller flash-enhet och är offlinelagring, vilket håller dina tillgångar borta från hackare’ nå. De bästa hårdvaruplånböckerna lagrar inte heller dina privata nycklar i någon mjukvara. De eliminerar risken för att någon annan än du själv kommer åt dina pengar.

Kryptoplånboksteknologi har kommit långt sedan kryptons tidiga dagar. Liksom alla utvecklande marknader finns det gott om nykomlingar. Som sådan kan det bli lite förvirrande att försöka skilja på vilken som tjänar det bästa syftet. Och precis som alla andra produkter, gör varje hårdvaruplånbok vissa saker bättre än andra.

Vissa plånböcker har ytterligare funktioner som tillåter användare att köpa och sälja kryptovalutor på själva plånboken. Andra strävar efter att bara låta användare lagra sina innehav utan extra klockor och visselpipor, och vissa kommer till och med att fungera med DeFi.

Beroende på dina behov tror vi att våra val nedan kommer att ha något för alla typer av kryptovalutanvändare .

Bästa allround-kryptoplånbok: Trezor Model T

Nataly Gejdos/Shutterstock.com< /figure>

Proffs

 • ✓ Mycket säker
 • ✓ Uppgraderad pekskärm
 • ✓ Kan köpa och handla kryptovalutor inom plånboken
 • ✓ Bra stöd

Nackdelar

 • ✗ Dyrt
 • ✗ Kan inte integreras med iPhones

Trezor Model T är industristandarden för kryptoplånböcker. Model T är den nyrenoverade versionen av sin föregångare, Trezor Model One. Som ett resultat stöder den några av de nyare kryptovalutorna som den äldre Model One inte har.

Som en del av förnyelsen har Model T en snygg pekskärm och inga extra knappar. Installationen kan vara lite mer tidskrävande på grund av vissa av dess funktioner, men det är värt ansträngningen.

En av dessa funktioner är möjligheten för användare att köpa kryptovalutor med fiat för närvarande och byta kryptovalutor inom Trezor Suite-webbappen. Alla transaktioner som görs genom Trezor Suite uppdateras sedan i din plånbok i realtid.

RELATERATVad är en hårdvaruplånbok för krypto?

Model T kommer med extra lager av säkerhet jämfört med konkurrenterna. Bluetooth-aktiverade plånböcker kan ge en väg för hackare att komma in och stjäla dina pengar. Som ett alternativ ansluts Model T endast med en mikro-USB-kabel. Den kan också använda säkra QR-koder för att underlätta att skicka och ta emot kryptovalutor.

Och ännu bättre, till skillnad från många andra hårdvaruplånböcker, är Trezors programvara öppen källkod. Denna transparens innebär att eventuella buggar vanligtvis löses snabbt och säkerhetsuppdateringar är snabbare, vilket håller allt säkert och sunt.

Alla extra möjligheter och ökad säkerhet betyder dock att Model T är dyrare än sina konkurrenter. Dessutom kan Model T inte integreras med iPhone-användare. Android-användare kan sömlöst interagera med Model T genom att koppla in en mikro-USB. Om du är en iPhone-användare och behöver ansluta till den, vill du välja en annan plånbok.

Bästa allroundplånboken

Trezor Model T

Trezor Model T har alla funktioner du letar efter i en kryptoplånbok och lite till, inklusive möjligheten att handla mynt i själva plånboken.

Trezor

 

Bästa kryptoplånbok för nybörjare: Trezor Model One

Nataly Gejdos/Shutterstock.com

Proffs

  < li>✓ Prisvärt
 • ✓ Enkelt gränssnitt
 • ✓ Kan handla kryptovalutor med Trezor Suite webbapp

Nackdelar

 • ✗ Klumpigt
 • ✗ Stöder inte vissa nyare kryptovalutor

Ibland är de nyare enheterna som Trezor Model T inte de lättaste att använda. En plånbok som helt enkelt fungerar och fungerar bra kan vara att föredra, speciellt för någon som är ny på krypto. Om du vill hålla det enkelt, då är Trezor Model One vad du behöver.

Den här hårdvaruplånboken släpptes hela vägen tillbaka 2013. Trots detta matchar Model One fortfarande nästan alla andra plånböcker där ute—bara med färre funktioner och ungefär halva kostnaden.

RELATERATDe 5 största missuppfattningarna om krypto

Den stöder mer än 1 000 kryptovalutor, men eftersom den utvecklades för nästan ett decennium sedan är den inte kompatibel med några av de nyare kryptovalutorna som Cardano eller Tezos. Den stöder inte heller Ethereum-baserade tokens som Chainlink, Polygon eller Shiba Inu. Se till att Model One kan lagra mynten du investerar i innan du köper!

Den lilla skärmen och två knappar kan användas för att bekräfta transaktioner. Model One har ingen Bluetooth-kapacitet utan fungerar istället via en mikro-USB-kabel—som gör den säkrare.

Slutligen är installationen relativt enkel och när den är klar kan du köpa och sälja kryptovalutor direkt från Trezor Suite-webbappen precis som Model T. Så länge dina mynt stöds på Model One är det en fantastisk nybörjarvänlig plånbok, både vad gäller funktioner och pris.

Bästa plånbok för nybörjare

Trezor Model One

Bara in på kryptovaluta och behöver du en enkel, billig plånbok för att lagra dina mynt? Trezor Model One är ett utmärkt val.

Amazon

69,00 USD
79,00 USD Spara 13 %

Säkraste kryptoplånboken: NGRAVE ZERO

NGRAVE

Proffs

 • ✓ Extremt säker
 • ✓ Stor pekskärm
 • ✓ Levereras med återvinningskort i rostfritt stål

Nackdelar

 • ✗ Dyrt

Vår säkraste kryptovaluta-plånbok för hårdvara är en nykomling från ett av världens ledande företag inom forsknings- och utvecklingsteknik, Imec. NGRAVE ZERO-plånboken har din säkerhet i åtanke på en mängd olika sätt som konkurrenterna inte riktigt når upp till.

För det första ansluter ZERO inte till internet på något sätt. Det finns ingen Bluetooth- eller USB-kompatibilitet heller. Det enda sättet att interagera med plånboken är med envägs QR-koder.

Det betyder att det inte finns någon risk för äventyrad programvara och all din information förblir offline. Plånboken är så säker att den belönades med det högsta tillgängliga säkerhetscertifikatet, EAL7.

NGRAVE’s plånbok levereras också med ett brandsäkert, vattentätt kort i rostfritt stål så att du kan transkribera din återställningsfras på—perfekt om något händer med själva plånboken. Om du letar efter fullständig sinnesfrid behöver du inte leta längre.

Naturligtvis stöder ZERO också alla typer av kryptovalutor, så att du kan hålla alla dina investeringar säkra. Användare kommer att älska den stora pekskärmen som gör navigeringen smidig.

Denna säkerhetsnivå är tröstande men det kostar pengar. NGRAVE är lätt den dyraste plånboken som finns på vår lista och kommer in på över 400 $. Priset är dock värt det för dem som vill ha spetsen inom kryptosäkerhet.

Most Secure Wallet

NGRAVE ZERO

NGRAVE ZERO har fått högsta möjliga säkerhetsbetyg, så du vet att dina mynt kommer att vara säkra och sunda.

NGRAVE

 

Mest “Bang for Your Buck” Kryptoplånbok: Ledger Nano X

Nataly Gejdos/Shutterstock.com

Pros

 • ✓ Enkel, snygg design
 • ✓ Mer prisvärd
 • ✓ Stöder olika appar sömlöst
 • ✓ Integreras med Android och iPhone

Nackdelar

 • ✗ Liten pekskärm
 • ✗ Kan inte köpa kryptovalutor med fiat

Ledger Nano X är en av de mest populära hårdvaruplånböckerna som finns. För bara 150 $ har Nano X nästan alla samma funktioner som Model T har samtidigt som den har ett snyggare utseende som liknar en flash-enhet. Den mer kompakta designen gör interaktionen med enheten lite mindre användarvänlig än Trezor Model T—men det är en mindre kompromiss.

Nano X vinner sin plats på listan på grund av dess kompatibilitet med mobila enheter och integration med upp till 100 appar som 1 tum och POAP. Detta innebär till exempel att användare inte behöver oroa sig för att öppna en app för att komma åt sitt Ethereum och en annan för sin Bitcoin. Detta är något som Trezor inte erbjuder.

Genom att använda en Bluetooth-anslutning kan både Android- och iPhone-användare interagera med sina Nano X för att köpa och sälja sin krypto. Dessutom stöder plånboken över 1 000 kryptovalutor, så du kommer sannolikt att kunna lagra alla dina mynt på ett ställe.

Men till skillnad från Trezor Model T kan Nano X-användare inte köpa kryptovalutor med fiat-valutor. Nano X tillåter användare att byta kryptovalutor, men inte köpa direkt.

Den enda knackningen på Ledger’s Nano X är ett säkerhetsbortfall som inträffade i juli 2020. Hackare kunde få miljontals kunder’ telefonnummer och e-postadresser som ett resultat. Lyckligtvis erhölls inga privata nycklar men det förekom försök genom nätfiskeattacker. Sedan dess har Ledger gjort säkerhet mer av en prioritet och det har inte förekommit några hack sedan dess.

Most Bang for Your Buck Wallet

Ledger Nano X

Ledger erbjuder de bästa funktionerna till ett bra pris med Nano X.

Amazon

149,00 USD
 

Bästa köp < p class="product-price">149,00 USD
 

Mål

149,99 USD
 

Bästa Crypto Wallet för DeFi: SafePal S1

SafePal

Proffs

 • ✓ Mycket prisvärt
 • ✓ Kompakt och levereras med blygsam skärm
 • ✓ Perfekt för DeFi-appar
 • ✓ Säkert

Nackdelar

 • ✗ Stöder inte vissa mindre kända mynt

SafePal S1, byggd av Binance Labs, kom ut på marknaden i hopp om att göra en plånbok som passade DeFi-älskare. De som är aktiva skördebönder eller interagerar med alla typer av dApps bör inte leta längre.

Användare kan börja med att ladda ner SafePal-appen för antingen Android eller iPhone. Genom att använda mobilappen kan investerare interagera med alla typer av dApps som Uniswap, Aave, Compound och Curve. Transaktioner kan sedan skickas säkert till din SafePal S1 genom att skanna en QR-kod eller verifiera en privat nyckel för att säkerställa att de förblir säkra.

RELATERATVad är DeFi? Grunderna för decentraliserad ekonomi

Andra fördelar med SafePal S1 är priset och säkerheten den erbjuder. Den här plånboken kostar cirka 50 $ och är definitivt enkel på ditt bankkonto. Dessutom går den 100 % offline eftersom endast QR-koder används. Det finns ingen USB-sladd, WiFi-anslutning eller Bluetooth för att komma åt pengar. Den har till och med en självförstöringsmekanism om någon försöker ta sig in i din plånbok.

En nackdel är att SafePal S1 inte stöder vissa anmärkningsvärda mynt som Cardano, Tezos, Algorand eller VeChain. För att kompensera för detta stöder plånboken alla Ethereum-baserade token och Binance Smart Chain-baserade token. Se bara till att SafePal S1 kan hålla dina kryptotillgångar innan du köper!

Bästa plånbok för DeFi

SafePal S1

Behöver du en kryptoplånbok som integreras väl med dina dApps? Du vill ha SafePal S1.

Amazon

49,99 USD < br/> 

LÄS NÄSTA

 • › Kryptovaluta har det dåligt just nu
 • › Vad är en hårdvaruplånbok för krypto?
 • › Dina kryptopengar kanske inte juridiskt tillhör dig längre, domstolsregler
 • › 16 Googles sökfunktioner du bör använda
 • › Internetarkivet är webbens bäst bevarade filmhemlighet
 • › Denna lilla MSI PC är fullpackad med kraft
 • › Så här ser du UFC 283 Teixeira vs Hill Live Online
 • › Hur man tar bort minnen i Google Foto