Corruptiezaak tegen Lalu, verwanten: rechtbank in Delhi verwerpt pleidooi van CBI voor vervroegde behandeling

0
52

Een rechtbank in Delhi heeft vrijdag het verzoek van het CBI afgewezen om een ​​spoedige hoorzitting in een corruptiezaak waarbij voormalig Bihar-premier Lalu Prasad, zijn vrouw Rabri Devi en zoon Tejashwi Yadav betrokken waren.

Het CBI had verzocht om een ​​spoedige hoorzitting in de zaak voor de speciale CBI-rechter Geetanjli Goel, met het argument dat dit een zaak was die verband hield met parlementsleden/MLA's waarvoor het Hooggerechtshof herhaaldelijk aanwijzingen had gegeven die een snelle afhandeling verplichtten.

Lees ook |Land-voor-banenzaak: CBI krijgt groen licht van Centre om Lalu te vervolgen

Het bureau beweerde dat de huidige zaak al meer dan drie jaar vastzit. De zaak is momenteel in behandeling bij het Hooggerechtshof over de kwestie van de sanctie. De advocaten van de beklaagden beweerden dat het bureau de zaak voortzette zonder passende sancties.

Senior pleitbezorger Maninder Singh, samen met advocaten Varun Jain, Navin Kumar en Akhilesh Singh, verschenen voor beklaagden. Ze hadden aangevoerd dat “als de petitie voor het Hooggerechtshof werd afgewezen, alle beklaagden buiten de rechtbank zouden zijn”.

Subscriber Only StoriesAlles bekijken

UPSC Essentials| Wekelijkse nieuwsuitzending met MCQ's: Bevolking van India en C…

Het vergeten verhaal van Calcutta's ooit bloeiende Japanse gemeenschap

Kamer delen, boeken & succes: 3 broers en zussen kraken J&K civilsDelhi Confidential: Eknath Shinde’s Sena wacht reikhalzend op Union Ca…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

De rechtbank verwierp de CBI-aanvraag en verklaarde dat 'een beschuldigde het recht heeft om zijn rechtsmiddelen uit te putten voordat de hogere rechtbanken”.

“Gezien het feit dat het aspect van de sanctie momenteel wordt behandeld vóór de argumenten over gegrondheid van de aanklacht, heeft het verzoek om vervroegde behandeling ingediend door CBI en de de vraag of verdere argumenten moeten worden voortgezet, kan de kwestie van de sanctie op de volgende datum worden beslist, onder voorbehoud van de bevelen van het Hooggerechtshof, & #8221; aldus de rechtbank.

Volgens de aanklacht werd tussen 2004 en 2014 een samenzwering gesmeed op grond waarvan BNR Hotels of Indian Railways, gevestigd in Puri en Ranchi, eerst werden overgedragen aan de IRCTC en later, voor zijn activiteiten, onderhoud en instandhouding, werd het in leasing gegeven aan Sujata Hotels Private Limited. Er wordt beweerd dat het aanbestedingsproces is opgetuigd en gemanipuleerd en dat de voorwaarden zijn aangepast om de particuliere partij te helpen.

© The Indian Express (P) Ltd