Britse premier Rishi Sunak verontschuldigt zich voor het verwijderen van de autogordel

0
52

De Britse premier Rishi Sunak heeft zijn excuses aangeboden voor een “korte inschattingsfout” bij het afdoen van zijn veiligheidsgordel om een ​​video op sociale media te filmen tijdens het rijden naar een bestemming in Noordwest-Engeland.

Sunak&#8217 ;s Downing Street-woordvoerder zei donderdag dat hij slechts kort zijn veiligheidsgordel had verwijderd en geeft toe dat hij een fout had gemaakt.

In het VK werden passagiers betrapt op het niet dragen van een veiligheidsgordel in een auto, tenzij ze gedekt waren door een geldige medische vrijstelling, kan ter plekke een boete krijgen van 100 pond, oplopend tot 500 pond als de zaak voor de rechter komt.

“Dat was een korte inschattingsfout. De premier deed zijn veiligheidsgordel af om een ​​klein filmpje te filmen. Hij accepteert volledig dat dit een vergissing was en verontschuldigt zich hiervoor,” Dat heeft de woordvoerder van Sunak gezegd. “De premier vindt dat iedereen een veiligheidsgordel moet dragen,” voegde de woordvoerder eraan toe.

Sunak filmde een video ter promotie van de nieuwe aankondigingen van het Leveling Up Fund van zijn regering om meer dan 100 projecten in het hele land te financieren. Er waren politiemotoren te zien die zijn auto begeleidden terwijl hij de camera toesprak.

De Labour-oppositiepartij zei dat het laatste incident bijdroeg aan “eindeloos pijnlijk kijken” nadat uit een eerdere video bleek dat Sunak moeite had om contactloos te betalen met zijn kaart.

“Rishi Sunak weet niet hoe hij een veiligheidsgordel, zijn pinpas, een trein moet beheren dienstverlening, de economie, dit land. Deze lijst groeit elke dag, en het zorgt voor eindeloos pijnlijk kijken, ” zei een Labour-woordvoerder.

Alleen verhalen van abonneesBekijk alles

UPSC Essentials| Wekelijkse nieuwsuitzending met MCQ's: bevolking van India en C…

Het vergeten verhaal van Calcutta's eens zo bloeiende Japanse gemeenschap

Kamer delen, boeken & succes: 3 broers en zussen kraken J&K civilsDelhi Confidential: Sena van Eknath Shinde wacht reikhalzend op Union Ca…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Het kwam aan het einde van een dag waarop hij ook onder vuur van de oppositie kwam wegens het gebruik van een Royal Air Force (RAF) jet om naar het noorden van het land te vliegen. Downing Street benadrukte dat het gebruik van het vliegtuig bedoeld was om de tijd van de premier zo goed mogelijk te benutten.