Bodemdaling Joshimath: autoriteiten van Uttarakhand zoeken naar land om getroffen families te rehabiliteren

0
33

Nu de bodemdalingscrisis zich ontvouwt in Joshimath in Uttarakhand, zijn de autoriteiten op zoek gegaan naar een geschikt land om de getroffen families permanent te verhuizen, meldde persbureau ANI.

“We vragen om suggesties en meningen van de getroffen gezinnen met betrekking tot rehabilitatie. We willen hun suggesties, zodat we de rehabilitatieprocedure beter kunnen uitvoeren”, zei districtsmagistraat Himanshu Khurana van Chamoli tegen persbureau ANI.

Woensdag, Uttarakhand Chief Minister Pushkar Singh Dhami ontmoette minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah van de Unie en bracht hem op de hoogte van de status van de rehabilitatiewerkzaamheden die worden uitgevoerd in Joshimath, waar scheuren zijn ontstaan ​​in gebouwen en andere constructies als gevolg van bodemdaling.

Na de bijeenkomst, Dhami zei dat 65-70 procent van de mensen in Joshimath een normaal leven leidt en dat de Char Dham Yatra na vier maanden zal beginnen.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

Lal Chowk, het plein in het midden van Kashmir

G20-checklist van Capital: wat? ;s gaat veranderen in Delhi voorafgaand aan de…< /figuur>Beschuldigingen van seksuele intimidatie: impasse doorgebroken nadat worstelaars verzekerd waren van …

Sunny Side Up: 80 pc-kinderen in Karnataka plukken eieren over bananen & chikk…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

In reactie op de bewering van sommige politieke partijen dat de regering van Uttarakhand rapporten van verschillende instanties over Joshimath onderdrukt, zei Dhami: “Mensen die op verschillende plaatsen in het land zitten, praten over Uttarakhand, wat niet juist is omdat 65 tot 70 procent van de mensen die er wonen leiden hun leven normaal. In het nabijgelegen Auli, een toeristische trekpleister, gaat alles gewoon door. Toeristen bezoeken Auli nog steeds. Char Dham Yatra zal in de komende vier maanden beginnen.”

CM Dhami vertelde de media dat de minister van Binnenlandse Zaken hem alle hulp heeft verzekerd die nodig is om de huidige situatie in Joshimath aan te pakken. Hij zei echter dat er niet over geld werd gesproken. “Ik heb voorlopige informatie met hem gedeeld. Deze kwestie zal later worden besproken wanneer we een volledig rapport zullen indienen, zodra het komt,” zei hij.

Wegen en meer dan 500 huizen in Joshimath, een stad op weg naar Badrinath en Hemkund Sahib, hebben ontwikkelde scheuren als gevolg van bodemdaling, wat leidde tot paniek en protesten onder de lokale bevolking. Het fungeert als een belangrijk doorvoerpunt voor toeristen die naar zowel Badrinath als Hemkund Sahib reizen, aangezien de meesten hier stoppen voordat ze hun reis voortzetten. De stad heeft een aantal gastgezinnen en hotels, waarvan er vele zijn getroffen door de bodemdaling.

© IE Online Media Services Pvt Ltd