5 manieren om een ​​browser op Windows te downloaden zonder browser

0
71

Het downloaden van een andere webbrowser is een van de eerste taken die veel mensen uitvoeren op een nieuwe Windows-pc, meestal met de ingebouwde versie van Microsoft Edge of Internet Explorer. Er zijn echter een paar andere manieren om Chrome of Firefox op een nieuwe pc te pakken.

GERELATEERDHoe u de standaardwebbrowser op Windows 11 kunt wijzigen

Vroeger betekende het verkrijgen van een webbrowser meestal het oppakken van een cd of diskette, of wachten op een langzame download via FTP-netwerken. Windows werd uiteindelijk standaard geleverd met Internet Explorer en later Microsoft Edge, wat betekende dat het downloaden van een andere webbrowser slechts een paar klikken verwijderd was. In het moderne tijdperk proberen Edge en zijn standaardzoekmachine (Bing) u ervan te weerhouden om weg te schakelen met waarschuwingen wanneer u “google chrome” of een andere verwante term, wat best grappig is.

Hoewel het gebruik van Edge om een ​​andere browser op uw Windows-pc te downloaden nog steeds de gemakkelijkste methode is, zijn er een paar andere manieren om Chrome, Firefox of een andere browser te pakken naar keuze.

Inhoudsopgave

De Microsoft Store
PowerShell Scripting
Curl Command
Chocolatey
HTML Help-programma

De Microsoft Store

De ingebouwde app store voor Windows 10 en 11, de Microsoft Store, werd vroeger gebruikt om meer geavanceerde applicaties zoals webbrowsers uit te sluiten. De regels zijn tegenwoordig losser en als gevolg daarvan werd Mozilla Firefox in november 2021 de eerste grote webbrowser in de Microsoft Store.

Vanaf januari 2022 kun je Mozilla Firefox, Opera, Opera GX, Brave Browser en enkele minder populaire alternatieven downloaden van de Microsoft Store. Open gewoon de Microsoft Store-app op uw pc en zoek ernaar.

Er zijn echter nog steeds veel nep-apps in de Microsoft Store, dus pas op dat je de hierboven gelinkte apps pakt. In dit scenario, waarin we proberen geen webbrowser te gebruiken, kunt u ervoor zorgen dat u de juiste vermeldingen opent door het dialoogvenster Windows Uitvoeren en het Store-URI-schema te gebruiken. Hier is bijvoorbeeld de winkel-URL voor Firefox:

https://www.microsoft.com/store/productId/9NZVDKPMR9RD

Zie die tekenreeks aan het einde na “product-ID”? Open het dialoogvenster Uitvoeren (Win + R) en typ deze URL:

ms-windows-store://pdp/?ProductId=9NZVDKPMR9RD

Klik op OK en de Microsoft Store wordt geopend voor die specifieke vermelding. U kunt het onderdeel vervangen na “ProductId=” met de ID van iets anders in de Microsoft Store.

PowerShell Scripting

Een methode om direct bestanden van het web te downloaden zonder een webbrowser is met PowerShell, een van de opdrachtregelomgevingen in Windows. De eenvoudigste methode is om de opdracht Invoke-WebRequest te gebruiken, die al werkt in PowerShell 3.0, dat werd meegeleverd met Windows 8 — waardoor de opdracht beschikbaar is op elke moderne versie van Windows.

Chrome downloaden met PowerShell

Zoek om te beginnen naar PowerShell in het menu Start en open het. Er zijn ook veel andere manieren om PowerShell te openen. U zou een prompt moeten zien die begint in uw hoofdgebruikersmap. Begin met het typen van “cd Desktop” (zonder de aanhalingstekens) en druk op Enter. Op die manier worden de gedownloade bestanden op uw bureaublad opgeslagen voor gemakkelijke toegang.

Pak ten slotte de downloadlink voor uw browser naar keuze onderaan dit artikel en plaats deze als volgt in de opdracht Invoke-WebRequest:

Invoke-WebRequest http://yourlinkgoeshere.com -o download.exe < p>PowerShell zou een voortgangspop-up moeten weergeven en deze sluiten wanneer de download is voltooid. U kunt dan proberen de “download.exe” bestand dat op het bureaublad is gemaakt.

Curl Command

U kunt ook rechtstreeks bestanden downloaden van internet op Windows met behulp van Curl, een platformonafhankelijke tool voor het maken van webverzoeken en het downloaden van bestanden. Curl is vooraf geïnstalleerd op Windows 10 versie 1803 of hoger (de update van april 2018).

Zoek eerst naar PowerShell in het menu Start en open het, of open het vanuit het dialoogvenster Uitvoeren door op Win + R te drukken en “powershell” (zonder de aanhalingstekens). Stel eerst de map in op uw Desktop-map, zodat u het bestand gemakkelijk kunt vinden wanneer het is gedownload. Voer de onderstaande opdracht uit en druk op Enter als u klaar bent.

cd Desktop

Verkrijg vervolgens de download-URL voor uw browser onderaan dit artikel en plaats deze in de curl-opdracht zoals onderstaand voorbeeld. Merk op dat de URL tussen aanhalingstekens moet staan.

curl -L “http://yourlinkgoeshere.com” -o download.exe

Dat commando vertelt Curl om de gespecificeerde URL te downloaden, eventuele HTTP-omleidingen te volgen (de -L flag), en sla het bestand vervolgens op als “download.exe” in de map.

Chocolatey

Een andere manier om software op Windows te installeren zonder een webbrowser is Chocolatey, een externe pakketbeheerder die een beetje werkt zoals APT op sommige Linux-distributies. Hiermee kunt u toepassingen installeren, bijwerken en verwijderen — inclusief webbrowsers — allemaal met terminalopdrachten.

Google Chrome installeren met Chocolatey

Zoek eerst naar PowerShell in het menu Start en open het als beheerder. Voer vervolgens de onderstaande opdracht uit om uitvoerbare scripts zoals Chocolatey te laten uitvoeren en druk op Y wanneer daarom wordt gevraagd:

Set-ExecutionPolicy AllSigned

Vervolgens moet u Chocolatey installeren. De onderstaande opdracht zou moeten worden gekopieerd en in de PowerShell geplakt, maar we gaan ervan uit dat u geen webbrowser op de Windows-pc gebruikt, dus veel plezier met het typen van dat alles:

Set-ExecutionPolicy Bypass -Scope Process -Force; [System.Net.ServicePointManager]::SecurityProtocol = [System.Net.ServicePointManager]::SecurityProtocol -bor 3072; iex ((New-Object System.Net.WebClient).DownloadString('https://community.chocolatey.org/install.ps1'))

Als het klaar is, kun je webbrowsers installeren met eenvoudige commando's, evenals al het andere in de Chocolatey-repositories. Hieronder staan ​​de opdrachten voor het installeren van populaire webbrowsers. Houd er rekening mee dat wanneer u Chocolatey wilt uitvoeren, u een PowerShell-venster als beheerder moet openen.

choco install googlechrome choco install firefox choco install opera choco install brave choco install vivaldi

Chocolatey-pakketten zijn ontworpen om te worden bijgewerkt via Chocolatey (bijvoorbeeld door “choco upgrade googlechrome” uit te voeren), maar webbrowsers updaten zichzelf al.

HTML Help-programma< /h2>

Mogelijk hebt u de Windows Help Viewer al eerder gezien, die door sommige toepassingen (meestal oudere software) wordt gebruikt om helpbestanden en documentatie weer te geven. De Help Viewer is ontworpen om HTML-bestanden weer te geven, inclusief bestanden die van internet zijn geladen. Ook al maakt dat het technisch gezien een webbrowser, het is belachelijk genoeg dat we het hier moesten toevoegen.

Om te beginnen, opent u het dialoogvenster Uitvoeren (Win + R) en voert u dit uit opdracht:

hh https://google.com

Die opdracht opent de Help Viewer met de Google-zoekpagina. Terwijl u het gebruikt, merkt u misschien dat de meeste pagina's nauwelijks werken of als volledig kapot worden weergegeven. Dat komt omdat de Help Viewer de rendering-engine van Internet Explorer 7 gebruikt. De viewer herkent HTTPS niet eens.

Help Viewer op Windows 11

Door de oude browser-engine werken veel downloadpagina's voor webbrowsers helemaal niet. er gebeurde niets toen ik probeerde op de installatieknop op de pagina voor Google Chrome te klikken. Als u echter naar een werkende pagina kunt gaan, is deze in staat om bestanden te downloaden. U kunt Firefox bijvoorbeeld downloaden van de archiefwebsite van Mozilla:

hh http://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases

Je zou deze methode niet echt moeten gebruiken, niet alleen omdat het enorm onpraktisch is — het downloaden van uitvoerbare bestanden via een onveilige HTTP-verbinding maakt u kwetsbaar voor man-in-the-middle-aanvallen. Het uitproberen op je eigen thuisnetwerk zou prima moeten zijn, maar doe dit nooit op openbare wifi of andere netwerken die je niet volledig vertrouwt.