Home Norsk 2 FCI-tjenestemenn suspendert, 30 overført, sier Food Secy

2 FCI-tjenestemenn suspendert, 30 overført, sier Food Secy

0

I kjølvannet av CBI-angrep mot tjenestemenn i Food Corporation of India, har to FCI-tjenestemenn blitt suspendert mens 30 har blitt overført, sa matminister Sanjeev Chopra torsdag.

I en pressekonferanse sa Chopra sa: “Det som skjedde i FCI var veldig uheldig. Vi er dypt bekymret for hendelsen …”

“To offiserer har blitt suspendert på grunn av det faktum at de var involvert i disse aktivitetene som ble rapportert og CBI hadde også raidet dem … jeg er fortalt at noen offiserer også er overført… Omtrent 4 kategori-en-offiserer, inkludert en daglig leder, 8 kategori-2-offiserer og 18 kategori-3-offiserer er flyttet ut slik at de ikke er i stand til å påvirke etterforskningen og andre ting.» sa Chopra og svarte på et spørsmål.

Han sa at regjeringen vil sørge for at disse offiserene som har vært involvert blir tatt til oppgaven. Han sa også at det er “systemiske problemer” som må løses.

Subscriber Only StoriesView All

UPSC Essentials| Ukentlig nyhetsekspress med MCQer: Indias og C…

Den glemte historien om Calcuttas en gang blomstrende japanske samfunn

Dele rom, bøker & suksess: 3 søsken knekker J&K civils

Delhi Confidential: Eknath Shinde’s Sena venter spent på Union Ca…Bruk nyttårskampanjekode SD25

“Disse systemiske problemene er i bunn og grunn formålet med å redusere nivåene av skjønn, som er der på nivået til feltfunksjonærene til FCI… Mot det målet har en rekke ting blitt satt i gang den siste uken,” sa han. “Først av alt har vi en varslerpolitikk, som vi nå prøver å sikre at den blir offentliggjort.”

Chopra sa at regjeringen også tar skritt for å redusere skjønnet til FCI-tjenestemenn.

p>

“Jeg nevnte om reduksjonen i skjønnet. Så en ting som vi har prøvd i den siste tiden, og som har vært en suksess, og vi har til hensikt å rulle den ut raskt, er den automatiske kornanalysatoren,» sa han.

Annonse

“Det vi prøver å gjøre er å få inn en maskin, en autoanalysator for korn, der alle disse effektive standardene kan beregnes eller kan bli funnet ut uten noe menneskelig grensesnitt. Så det har fungert vellykket. Vi har allerede nå besluttet å gjøre det på 50 steder i denne måneden. Innen utgangen av januar vil 50 lokasjoner ha en automatisk kornanalysator, og vi vil observere effektiviteten og suksessen. Og så ruller det gradvis ut til alle innkjøpssentrene, alle områdene der FCI gjør anskaffelsene,” sa han.

“Så, dette ene trinnet vil gå langt for å sikre at diskusjonen med offisielle på feltnivå er redusert til et minimum,” sa han. “Dette er noen tiltak som vi har tatt den siste uken for å sikre at dette problemet som har skjedd i den siste tiden og forårsaket mye skuffelse i det minste blir taklet til en viss grad.”

“Og , som jeg sa, jo mer teknologi vi bruker og mindre diskresjon tilgjengelig hos FCI-staben, desto bedre ville ytelsen være. Så det er noe vi beveger oss mot, og forhåpentligvis vil vi se resultatene i løpet av de neste månedene,» sa han.

Annonse

Om stigende aata-priser (hvetemel) sa Chopra at det er en ” uptick» i prisene på hvete og aata, og regjeringen er klar over problemene. Han sa at “alle alternativer blir utforsket” for å få ned hveteprisene.