18 bästa animefilmer och -serier att se på Hulu

0
27

Letar du efter ett nytt sätt att koppla av och varva ner samtidigt som du upptäcker några av de mest fängslande berättelserna inom anime? Kolla in den bästa animen på Hulu! Denna streamingtjänst har en imponerande samling av klassiska och nysläppta japanska animefilmer och serier. Du kan välja bland actionfyllda äventyr, hjärtevärmande romanser, fängslande science fiction-berättelser och massor av komedi.

Så oavsett om du redan älskar anime eller bara är nyfiken på att dyka in i konstformen, kommer vårt val av de 20 bästa anime-filmerna och serierna att tillfredsställa dig.

Innehållsförteckning

  Se även till att kolla in den bästa Netflix-original-animen, såväl som Anime på Amazon Prime Video, HBO Max och Disney+.

  1. High School of the Dead (2010)

  Genre: Action, Äventyr

  IMDB-poäng: 7,2

  Om du någonsin undrat hur Walking Dead skulle se ut om den utspelade sig på en japansk gymnasieskola, borde du kolla in den här serien. När zombieapokalypsen började förändrades världen verkligen för gymnasieeleverna Takashi Komuro och Rei Miyamoto. De har bara sina studiekamrater och professorer att förlita sig på, men kan de lita på varandra? Takashi och Rei kommer att behöva arbeta sig igenom sin ansträngda vänskap för att överleva.

  2. My Hero Academia (2016)

  Genre: Action, Äventyr

  IMDB-poäng: 8,4

  Denna serie är en anime-anpassning av en manga med samma namn, skapad av Kōhei Horikoshi. My Hero Academias värld är en värld där 80 % av befolkningen har superkrafter, känd i serien som Quirk. Men historien följer en ung pojke, Izuku Midoriya, född utan egenheten. Ändå skrev han in sig i en akademi för superhjältar, U.A. Gymnasiet, med hjälp av Japans mäktigaste hjälte som skickade sin egenhet till Izuku. Serien på Hulu har sex säsonger, och den kommande sjunde säsongen borde vara den sista.

  3. Attack on Titan (2013)

  Genre: Sci-Fi, Dark Fantasy, Action, Äventyr

  IMDB-poäng: 9,1

  Attack on Titan är en av de mest populära animeprogrammen någonsin. Den fick sitt slut med den fjärde och sista säsongen som sänds 2022 på Hulu. Serien utspelar sig i en postapokalyptisk värld där titaner strövar runt på jorden och söker dess förstörelse. Mänskligheten är instängd i muromgärdade städer där de fortfarande har en viss chans att överleva. Huvudpersonen, Eren Jaeger, går med i Survey Corps för att bekämpa titanerna, men han upptäcker att han kan förvandlas till en titan. Denna nya kunskap hjälper honom i hans kamp men avslöjar också några av titanernas hemligheter.

  4. Cowboy Bebop (1998)

  Genre: Drama, Sci-Fi & Fantasy, Adventure, Crime

  IMDB-poäng: 8,9

  < /figur>

  Hulu sänder originalet Cowboy Bebop, den animerade serien som, trots att den bara hade 26 avsnitt, visade sig vara en favorit hos fans. Denna anime blandar sci-fi, noir och westerngenrer till ett livs äventyr för en grupp prisjägare. Men de måste ofta slåss mot tidigare livs fiender, konfrontera problem och titta in i sitt förflutna efter svar. Cowboy Bebop var en så populär serie att Netflix producerade en inte så populär live-action-version.

  5. Akira (1988)

  Genre: Science Fiction, Action, Cyberpunk

  IMDB-poäng: 8

  Akira var en av de tidiga animefilmerna som hjälpte till att förvandla mediet och föra det till en bredare publik. Människor som föredrog fullängdsfilmer kunde nu också njuta av anime. Akira utspelar sig i en dystopisk framtid där militär ockupation och krig är ett ständigt hot. Berättelsen följer ledaren för ett bikergäng, Shōtarō Kaneda, som upptäcker att hans barndomsvän har telekinetiska krafter som kan förstöra staden och möjligen till och med världen. Som ett resultat blev livet i Neo-Tokyo ännu mer utmanande för paret.

  6. Death Note (2006)

  Genre: Mystery

  IMDB-poäng: 9

  Light Yagami, en gymnasieelev, håller kraften i livet och döden i sina händer. Han har dödsbrevet i sin ägo, en bok som kan avsluta livet för alla vars namn är skrivet i den. Light använder den här boken för att eliminera dåliga människor. Utan att kunna hantera sådan makt utvecklar han ett alter ego, en gudsliknande Kira, i vars namn en kult uppstår. Ljus jagas av en gåtfull utredare bara känd som L. Kan döden rädda världen från det onda, eller kommer döden bara att resultera i ännu mer ondska? Death Note är en favorit genom tiderna.

  7. Naruto Shippūden (2007)

  Genre: Action, Fantasy, Äventyr

  IMDB-poäng: 8,6

  Hulu sänder fyra Naruto-serier, men den bästa bland dem är den första uppföljaren till originalet, känd som Naruto Shippūden. Denna uppföljare utspelar sig två år efter den första Naruto. Hjälten, Naruto Uzumaki, återvänder till sin by på sin strävan efter att bli Hokage, ledaren. Men att återvända medför nya utmaningar för vår hjälte. Först måste Naruto återknyta kontakten med folket och sina gamla vänner innan han fortsätter träningen och möter sitt slutliga öde.

  8. One-Punch Man (2015)

  Genre: Komedi, Action, Äventyr

  IMDB-poäng: 8,7

  Om du aldrig sett One Punch Man har du förmodligen hört talas om det på grund av alla memes.

  Saitama är den mäktigaste hjälten i världen. Han kan besegra alla fiender han möter med ett enda slag. Även om han anses vara störst är han en ödmjuk man. Saitama har en önskan, att hitta en värdig utmaning. Hans sökande efter denna stora fiende som kommer att ta hans enda slag och överleva leder till några komiska scener som kommer att få dig att skratta länge.

  9. One Piece (1999)

  Genre: Action, Äventyr, Komedi

  IMDB-poäng: 8,9

  Den här showen har ett så ödmjukt namn för en komplex animeserie med över 900 avsnitt. Det började 1999, och det pågår fortfarande! Monkey D. Luffy är en ung man som fick extraordinär kraft efter att ha ätit Dragon Fruit. Han och hans sällskap med Straw Hat Pirates ger sig ut på en rad äventyr medan de försöker hitta en legendarisk skatt som heter One Piece som förmodligen kommer att göra Monkey till Pirate King.

  10. Fullmetal Alchemist: Brotherhood (2009)

  Genre: Sci-Fi, Fantasy, Action, Äventyr

  IMDB-poäng: 9,1

  Fullmetal Alchemist: Brotherhood är inte en uppföljare till 2003 års animeserie Fullmetal Alchemist. Det är en trogen anpassning av originalmangan. Den skapades eftersom den äldre animeversionen avvek från den ursprungliga handlingen.

  Edward och Alphonse är bröder som lever i ett alternativt steampunkuniversum. De använder sina alkemikrafter för att få tillbaka sin mamma från de döda. De misslyckades, men de fick också betala ett mycket högt pris. Edward tappade en arm och ett ben, medan Alphonse tappade hela kroppen. Hans själ är nu bunden till jorden endast av en metallrustning.

  11. Bleach (2004)

  Genre: Action, Äventyr, Sci-Fi & Fantasy

  IMDB-poäng: 8,2

  < p>Bleach är berättelsen om en gymnasieelev, Ichigo Kurosaki, som blir en ersättare Soul Reaper. Hans uppgift är inte bara att vägleda mänskliga själar i livet efter detta och försvara dem från onda andar. I processen upptäcker han att flera av hans skolkamrater också har en unik uppsättning krafter. De slår sig ihop för att skydda världen och rädda Soul Society från huvudskurken, en utbrytande före detta befälhavare för den femte divisionen av Soul Reapers.

  12. Pokemon (1997)

  Genre: Action, Äventyr, Fantasy

  IMDB-poäng: 7,5

  Pokemon är en annan anime-serie som består av sju serier baserade på den ursprungliga Pokemon-spelserien. Alla Pokémon-serier följer Ashs äventyr, en pojke som vill bli en Pokémonmästare genom att vinna Pokemon League-turneringarna. Han tränar dessa övernaturliga varelser tillsammans med sin ödesdigra följeslagare Pikachu.

  13. Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba (2019)

  Genre: Sci-Fi & Fantasy, Action, Adventure

  IMDB-poäng: 8,7

  Denna serie utspelar sig i Japans länge förlorade historia. En demonattack dödade Tanjiros föräldrar och förvandlade hans syster till en demon. På sin strävan att hämnas sin familj och rädda sin systers själ måste tonåringen Tanjiro bli en demondräpare.

  Demon Slayer har en uppföljare som lätt toppade alla japanska biljettkassor och blev den mest inkomstbringande animefilmen genom tiderna. När det kommer till USA:s biljettkontor lyckades Demon Slayer-filmen slå Mortal Kombat-omstartsfilmen. Detta är ett måste att titta på.

  14. Dragon Ball Super: Broly (2018)

  Genre: Action, Äventyr, Fantasy

  IMDB-poäng: 7,7

  Dragon Ball-serien är utan tvekan en av de mest igenkännliga animeserierna. Den ursprungliga serien spirade flera filmer, och Dragon Ball Super: Broly blev en del av kanonen. Den här filmen återskapar den förra, Dragon Ball Z: The Legendary Super Saiyan. Berättelsen följer välkända hjältar Goku, Vegeta och företag som jagar en Saiyan som heter Broly. Men den här filmen fokuserar också på Saiyans historia och ursprung.

  15. Jojo’s Bizarre Adventure (2012)

  Genre: Action, Sci-Fi & Fantasy, Adventure

  IMDB-poäng: 8,5

  Baserat på en av de bästsäljande mangorna, följer Jojo's Bizarre Adventure historien om en otrolig Joestar-familj och äventyrsfamiljen. dess familjemedlemmar genom olika generationer. De besitter superkrafter, och de måste använda dem för att bekämpa mäktiga fiender. Varje generation har en medlem vars namn förkortar till JoJo från titeln. Den första är Jonathan Joestar och hans fiende är Dio, en odödlig vampyr.

  16. Hunter X Hunter (2011)

  Genre: Drama, Action, Äventyr

  IMDB-poäng: 9

  Hunter x Hunter är en modern fantasy-animeserie med komplexa karaktärer och spännande världsbyggande. Unge Gon Freecs vill bli en stor jägare, precis som hans far var. Han letar efter stora sällsynta bestar på okända platser. Med sina vänner, Leorio, Killua och Kurapika, startar Gon ett äventyr runt om i världen fyllt av övernaturliga händelser.

  17. Sword Art Online: Ordinal Scale (2017)

  Genre: Action, Äventyr, Aci-Fi & Fantasy

  IMDB-poäng: 7,3

  Sword Art Online är en franchise som har sprungit ur Reki Kawaharas lätta romaner. Franchisen har nu en anime-show med tre säsonger och flera filmer. Berättelsen om Ordinal Scale utspelar sig mellan säsong 2 och 3 av serien, och den blev huvudberättelsens kanon. Sword Art Online är en futuristisk värld; huvudhjältarna spelar en virtuell verklighet MMORPG, ett videospel. Men mörka och dolda händelser är på plats, och våra hjältar måste övervinna dem för att rädda verkligheten.

  18. Ranma ½ (1989)

  Genre: Komedi, Action, Äventyr

  IMDB-poäng: 7,9

  Ranma ½ är en av de första animerna som bröt ut i USA. Berättelsen följer en kampsportare Ranma Saotome och hans far. Men innan serien’ händelser föll duon in i en förtrollad vår som förtrollade dem. Förbannelsen förvandlar Ranma till en ung flicka och hans far till en panda när de blir utsatta för kallt vatten. Detta komplicerar deras liv, särskilt förhållandet mellan Ranma och hans kärlek Akane. Men förbannelsen är också källan till många komiska scener i serien.

  Hulu har tillräckligt med anime för en livstid

  Hulu erbjuder ett brett utbud av fantastiska animefilmer och serier som animefans kan njuta av. Från den visuella briljansen hos Akira till Attack on Titans kreativa handling, det finns något för alla. Även om du inte är bekant med genren kan du bli positivt överraskad och förtrollad av musiken, karaktärerna och berättelserna som dessa program erbjuder. Och om Hulu inte räcker kan du utforska sju gratisappar för att titta på anime.