Wil banden met Pakistan maar er moet een sfeer vrij van terreur zijn: India

0
65

DAGEN NADAT de Pakistaanse premier Shehbaz Sharif opriep tot “serieuze en oprechte gesprekken” met premier Narendra Modi over “brandende kwesties als Kasjmir”, zei India donderdag dat het altijd normale nabuurschapsbanden met Pakistan wilde maar er moet een sfeer zijn die vrij is van terreur en geweld voor een dergelijke relatie.

Mis het niet |Heeft Shehbaz Sharif echt aangeklaagd voor vrede met India? Dit is wat u moet denken van de verklaring van Pak PM

De officiële woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Arindam Bagchi, zei donderdag: “We hebben gezegd dat we altijd al normale nabuurschapsbetrekkingen met Pakistan hebben gewild. Maar er moet een gunstige sfeer zijn waarin geen terreur, vijandigheid of geweld heerst. Dat blijft ons standpunt.”

In een interview met de in Dubai gevestigde Al Arabiya TV zei Sharif dat zijn land zijn les heeft geleerd na drie oorlogen met India die “alleen maar meer ellende, armoede en werkloosheid hebben gebracht”, en vrede wil met zijn buurman. Hij zocht ook de tussenkomst van Mohamed bin Zayed Al Nahyan, heerser van de VAE, om India en Pakistan samen te brengen voor gesprekken.

Lees ook |Pakistaanse premier Shehbaz Sharif's witte vlag naar India

Nadat het interview was getweet door de regeringspartij van Pakistan, Sharif's PML(N), trok zijn kantoor een stevigere lijn en zei dat hij consequent heeft volgehouden dat Pakistan en India bilaterale kwesties, met name de kernkwestie van J&K, moeten oplossen door middel van dialoog en vreedzame samenwerking. betekent.

Alleen verhalen voor abonneesBekijk alles

Het vergeten verhaal van Calcutta's eens zo bloeiende Japanse gemeenschap< /figuur>Kamer delen, boeken & succes: 3 broers en zussen kraken J&K civilsDelhi Confidential: Sena van Eknath Shinde wacht reikhalzend op Union Ca…

Wat is een handelsmerkschending: Subway vs Suberb in het Hooggerechtshof van Delhi Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

© The Indian Express (P) Ltd