Waarom hyaluronzuur deze winter de beste vriend is voor je huid en gewrichten

0
28

Geschreven door Dr. Banani Choudhary

Misschien vindt u het moeilijk om de term hyaluronzuur te begrijpen, maar wist u dat een kwart theelepel ervan gelijk staat aan drie liter water? Daarom wordt het gebruikt voor de behandeling van droge ogen, is het een belangrijk ingrediënt van vochtinbrengende crèmes, lotions, zalven en serums, helpt het de huid te rekken en te buigen, vermindert het rimpels en ouderdomslijnen en voorkomt het littekens.

De voordelen van hyaluronzuur in crème of gels of in injecteerbare vorm zijn talrijk en er is voldoende bewijs op basis van vele onderzoeken die gedurende een bepaalde periode naar dit molecuul zijn uitgevoerd. Daarom is het het perfecte hulpmiddel om de hele winter te stralen wanneer extreme temperaturen onze huid uitdrogen.

WAT IS HYALURONZUUR?

Alleen abonnees VerhalenBekijk alles

Delhi vertrouwelijk: Berth Pangs

UPSC Key- 20 januari 2023: weten over Politiek en sport, seksuele oriëntatie…< /figuur>Waarom tanks in het westen struikelen

'Alleen micro-, kleine en middelgrote ondernemingen die banen kunnen genereren, zullen ena…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Natuurlijk hyaluronzuur is alom aanwezig in onze huidweefsels en andere bindweefsels. Zijn belangrijkste rol is om weefsel te smeren omdat het water aantrekt. Natuurlijk hyaluronzuur helpt bij celherstel en cellulaire proliferatie en helpt bij wondherstel en gewrichtsontsteking. Het gebruik van hyaluronzuur is door de USFDA goedgekeurd voor gewrichtsartrose en als dermale vullerinjecties voor diepe huidplooien en rimpels. Daarnaast zijn er veel huidverzorgingsproducten op basis van hyaluronzuur in serum- of crème- of gelvorm, die bij plaatselijk gebruik de huid binnendringen en celhydratatie induceren. Het helpt bij de synthese van natuurlijke fibroblasten en collageen in de huid.

Het behoort tot een soort lange, gecompliceerde ketenachtige moleculen die polymeren worden genoemd. Deze kunnen andere verbindingen binden, zoals water in dit geval. Het is vanwege zijn enorme absorptievermogen voor watermoleculen dat het gewild is. Bovendien kan het zich hechten aan cellen, daarom werkt een gericht gebruik van hyaluronzuur. Omdat het kettingachtige moleculen heeft, kunnen er tijdens het genezingsproces zelfs andere weefsels op groeien. Wetenschappers hebben ook hyaluronzuur gevonden in menselijke embryo's en bestuderen momenteel de rol ervan bij voortplanting en ontwikkeling.

ELKE LEEFTIJDSGROEP KAN HET GEBRUIKEN

Hyaluronzuur is uitstekend geschikt voor de leeftijdsgroep van 25-30 jaar voor hun eerste huidverzorgingsroutine, omdat het een niet-irriterende stof is om in de huid te gebruiken. Het kan één of twee keer per dag worden gebruikt, afhankelijk van uw huidbehoefte, gevolgd door zonnebrandcrème overdag als basis huidverzorgingsregime voor deze leeftijdsgroep.

Voor de leeftijdsgroep 30-40, samen met hyaluronzuur serum of crème, een ander anti-verouderingsmolecuul zoals retinol of ferrulinezuur of resveratrol kan worden toegevoegd, afhankelijk van het huidtype.

Advertentie

Hyaluronzuurfillers kunnen op elke leeftijd worden ingespoten. Het is verkrijgbaar in verschillende concentraties en viscositeiten voor verschillende delen van het gezicht. Voor nasolabiale plooien kunnen we bijvoorbeeld een matige dikke concentratie hyaluronzuur gebruiken om diepe lijntjes op te vullen. De resultaten zijn onmiddellijk en pieken in ongeveer vier weken, aangezien de filler water absorbeert en nog eens 20-25 procent meer voordelen geeft.

Hyaluronzuurinjecties worden ook gebruikt voor het contouren en liften van de wangen, het vormen van de kaaklijn, het vergroten van de neus en het opvullen van de lippen.

WAARSCHUWINGSVERHAAL

Raadpleeg uw dermatoloog voordat u een plaatselijk sollicitatie. Indien gedaan onder een ervaren dermatoloog, die weet hoeveel van de producten gebruikt moeten worden en tot op welke diepte de injecties geplaatst moeten worden, dan geven hyaluronzuur injecties een zeer natuurlijke uitstraling aan de huid zonder er kunstmatig uit te zien en zonder bijwerkingen.

HET IS ALTIJD VEILIG

Advertentie

Hyaluronzuur, in actuele of injecteerbare vorm, is veilig. Het is een biologisch afbreekbare stof die na negen tot twaalf maanden in de huid wordt afgebroken. De ontsteking op de injectieplaats duurt drie dagen en verdwijnt vanzelf. Hoewel patiënten de injecties na een jaar kunnen herhalen, blijven veel patiënten de effecten ervan zien, zelfs als ze de injectie niet herhalen. Voor plaatselijke toepassing is het grotendeels veilig, maar vraag uw dermatoloog of het de medicatie die u gebruikt of welke lichaamsaandoening dan ook verstoort.