Vooruitlopend op de peilingen van de Assemblee in februari, gaan vanaf vandaag verkiezingsobligaties in de uitverkoop

0
56

De verkoop van de 25e tranche van electorale obligaties begon op donderdag, een dag nadat de verkiezingscommissie parlementsverkiezingen in februari in Tripura, Nagaland en Meghalaya aankondigde.

De Unie Het ministerie van Financiën had dinsdag de verkoop aangekondigd van verkiezingsobligaties van donderdag tot 28 januari bij 29 geautoriseerde vestigingen van de State Bank of India (SBI). De verkiezingsobligaties zijn 15 dagen geldig vanaf de datum van uitgifte en politieke partijen zouden ze kunnen storten op bankrekeningen bij de geautoriseerde vestigingen, volgens de regeling van de overheid.

“Alleen de politieke partijen die zijn geregistreerd op grond van artikel 29A van de Representation of the People Act, 1951 en die niet minder dan één procent van de stemmen behaalden bij de laatste algemene verkiezingen voor het Huis van het Volk of de Wetgevende Vergadering van de Staat, komen in aanmerking om de electorale obligaties te ontvangen”, aldus de verklaring van het ministerie.

Vanaf het begin van de regeling in 2018 tot de 24e tranche in december 2022 had SBI electorale obligaties verkocht ter waarde van Rs 11.699,83 crore, volgens een antwoord op het recht op informatie aan The Indian Express eerder deze maand. In de 24e tranche werden obligaties ter waarde van Rs 232,10 crore verkocht door SBI. Van de totale obligaties die tot nu toe zijn verkocht, werden electorale obligaties ter waarde van Rs 7.603,33 crore afgelost in Delhi, waar nationale partijen hun rekeningen hebben.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

Het vergeten verhaal van Calcutta's ooit bloeiende Japanse gemeenschap

Kamer delen, boeken & succes: 3 broers en zussen kraken J&K civilsDelhi Confidential: Sena van Eknath Shinde wacht reikhalzend op Union Ca…

Wat is een handelsmerkschending: Subway vs Suberb in Delhi High Court Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe