Valkommissionen söker rapport om våldet i Tripura

0
33

Valkommissionen begärde på torsdagen en rapport från Tripuras generaldirektör för polis och chefssekreterare om en sammandrabbning mellan BJP och kongressarbetare på onsdagen.

EG beordrade en utredning av incidenten vid Jirania sub -divisionen i West Tripura-distriktet och begärde en rapport från DGP och chefssekreterare senast kl. 15.00 på fredagen, sa statens valchef i en tweet.

Kongressens Tripura-ansvarige Ajoy Kumar, som var bland de som skadades i händelsen, uppmanade på torsdagen EG att vidta åtgärder mot den berörda säkerhetspersonalen, och påstod i en tweet att oppositionsledare attackerades framför dem.

Kräcken inträffade samma dag som den EC meddelade att församlingsval i Tripura skulle hållas den 16 februari. När valkommissionären Rajiv Kumar tillkännagav schemat för omröstningarna sa att centrala paramilitära styrkor hade utplacerats och var engagerade i aktiviteter för “områdesdominans”.

Endast prenumeranter StoriesView AllaUPSC Essentials| Nyhetsexpress varje vecka med MCQ: Population of India and C…

Den bortglömda historien om Calcuttas en gång blomstrande japanska gemenskap

Dela rum, böcker & framgång: 3 syskon knäcker J&K civils

Delhi Confidential: Eknath Shinde’s Sena väntar ivrigt på Union Ca…Använd nyårskampanjkod SD25