Twitter overweegt nog meer ontslagen

0
64

Twitter Inc is van plan om de komende weken 50 werknemers te ontslaan in de productdivisie van de sociale-mediasite, meldde nieuwssite Insider woensdag, daarbij verwijzend naar twee mensen die bekend zijn met het bedrijf.
De ontslagen, die komt zes weken nadat topbaas Elon Musk naar verluidt het personeel had verteld dat er geen verdere bezuinigingen zouden komen, volgens het rapport het personeelsbestand van het bedrijf zou kunnen terugbrengen tot minder dan 2.000.

Twitter reageerde niet onmiddellijk op de een verzoek van Reuters om commentaar.

Musk nam Twitter in oktober over en voerde snel een aantal product- en organisatorische veranderingen door. Het bedrijf rolde het door Twitter geverifieerde blauwe vinkje uit als een betaalde dienst en ontsloeg ook ongeveer 50% van het personeel.

Musk had in november gezegd dat Twitter te maken had met “een enorme omzetdaling”. 8221; terwijl adverteerders afhaakten.

Alleen abonneeverhalenBekijk alles

Delhi Vertrouwelijk: Berth PangsUPSC-toets – 20 januari 2023: kennis van politiek en sport, seksuele geaardheid…

Waarom tanks in het westen struikelen

'Alleen micro-, kleine en middelgrote ondernemingen die banen kunnen genereren, zullen ervoor zorgen…Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

Twitter’s inkomsten voor de vierde kwartaal daalde met ongeveer 35% tot $ 1,025 miljard, onthulde een topreclamemanager tijdens een personeelsvergadering, online publicatie meldde de informatie woensdag.

Personeelsinkrimpingen tot nu toe, waaronder ook e medewerkers die werkzaam zijn in de contentmoderatiedivisie, hebben de vrees aangewakkerd voor een toename van haatzaaiende uitlatingen op het platform.