Rishi Sunak verdedigt premier Modi in het Britse parlement over BBC's Gujarat-rellendocument

0
47

De verdedigende premier Narendra Modi in het Lagerhuis, de Britse premier Rishi Sunak, zei dat hij het “niet eens was met de karakterisering” van zijn Indiase tegenhanger in de BBC-documentairereeks over de Gujarat-rellen in 2002.

Sinds de release heeft de tweedelige BBC-serie over de rellen geleid tot verontwaardiging, wat leidde tot een scherpe reactie van India. De documentaire stelt de rol van de toenmalige premier van Gujarat, Narendra Modi, in de botsingen tussen gemeenten in vraag.

Sunak maakte de opmerkingen terwijl hij reageerde op het Pakistaanse parlementslid Imran Hussain tijdens de vragen van de premier ( PMQs) sessie in het Lagerhuis op woensdag, meldde persbureau PTI.

Hussain, een parlementslid van de Labour Party van de oppositie, benadrukte de beweringen in het eerste deel van de BBC-documentaire ‘India: The Modi Question’ dat het UK Foreign, Commonwealth and Development Office (FCDO) op de hoogte was van de “omvang van Narendra Modi’s betrokkenheid” in de rellen die honderden levens hebben geëist.

In antwoord op de vraag van Hussain zei Sunak: “Het standpunt van de Britse regering hierover is duidelijk en bestaat al lang en is natuurlijk niet veranderd. tolereer vervolging waar het ook maar voorkomt, maar ik ben er niet zeker van of ik het helemaal eens ben met de karakterisering die de geachte heer naar voren heeft gebracht.”

Express Investigation |Van noodsituatie tot rellen in Gujarat, lessen uit het verleden verwijderd uit leerboeken van toekomstige

Prominente Britse burgers van Indiase afkomst hebben de serie veroordeeld. De populaire Britse zakenman Lord Rami Ranger zei dat de “BBC veel pijn heeft veroorzaakt aan meer dan een miljard Indiërs”.

Rami twitterde: “@BBCNews Je hebt veel veroorzaakt van pijn aan meer dan een miljard Indiërs Het beledigt een democratisch gekozen @PMOIndia Indian Police & de Indiase justitie. We veroordelen de rellen en het verlies van mensenlevens & veroordeel ook uw bevooroordeelde berichtgeving.” Ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde ook op het BBC-rapport en zei dat dit een volledig bevooroordeelde kopie is.

Ondertussen, India&#8217 Woordvoerder Arindam Bagchi van het ministerie van Zaken noemde de documentaire een “propagandastukontworpen om een ​​bepaald 'in diskrediet gebracht verhaal' te promoten.

Tijdens een wekelijkse briefing in New Delhi zei Bagchi: 'We denken dat dit een propagandastuk is. Dit heeft geen objectiviteit. Dit is bevooroordeeld. Houd er rekening mee dat dit niet is gescreend in India. We willen hier niet meer op antwoorden, zodat dit niet veel waardigheid krijgt. Hij stelde zelfs vragen over “het doel van de oefening en de agenda erachter.

Advertentie

“De documentaire is een weerspiegeling van het bureau en de personen die dit verhaal opnieuw uitdragen. Het doet ons afvragen wat het doel van de oefening en de agenda erachter is; eerlijk gezegd willen we deze inspanningen waardig maken,” Bagchi toegevoegd.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

UPSC-sleutel – 20 januari 2023: weten over politiek en sport, seksuele geaardheid…

Waarom tanks in het westen struikelen'Alleen micro-, kleine en middelgrote ondernemingen die banen kunnen genereren, zullen…

'Als je giftige werkplekken verlaat, zullen ze uiteindelijk uitsterven': Ankur …Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

&#8220 ;Ik hoorde woorden als onderzoek en onderzoeken. Er is een reden waarom we de koloniale mentaliteit gebruiken. We gebruiken woorden niet losjes. Wat voor onderzoek waren ze diplomaten daar – onderzoek, regeren ze het land? vroeg Bagchi.